• március

  24

  2009
 • 69
 • 43

Magic floor: tökéletes másolat

Ha jártál már kínai piacon, biztosan Te is láttál már olyan utánzatokat, amik az eredeti márkás termékkel teljesen azonosak. Látszatra legalább is. Én már estem kísértésbe ilyenkor, és biztos vagyok benne, hogy Te is nehezen tudnál ellenállni ilyen profi utánzatoknak.

Persze, ha tényleg profi! Mert most mutatni fogok Neked egy nem mindennapi másolat, ami még az otthonod nagy stílusjegye is lehet.

Ha szereted a fapadlók természetes hatását, klasszikus szépségét, de nincs lehetőséget az eredetire, vagy nem jöhetnek szóba bizonyos tulajdonságai végett (pl:vízállóság), mutatok Neked egy olyan utánzatot, amire még a szakértők is azt mondják: „Ez igen!”

Mit tud ez a Magic floor?
(A Magic floor a termék hivatalos neve – nem mi találtuk ki)

A Magic floor nem más mint egy több rétegű vinil alapanyagú melegburkolat. Elsőre egy mezei PVC burkolatnak tűnik. Közelről megnézve azonban szemet gyönyörköttető lehetőségeket rejthet.

A Magic floor felülete szinte összetéveszthető hasonlóságot mutat a svédpadlók fás mintázatával. A Magic floor egy újabb utánzata a világbajnok fa padlóknak, de azok között talán a legjobb.

Milyen lehetőségeket rejt a Magic floor?

 1. Rengeteg választékban kapható, ami látszatra rendkívül jól utánozza a fapadlók mintázatát. De kapható kő, padlószőnyeg, szövött mintában is.
 2. Vinil alapanyagát tekintve teljesen vízálló, azaz ezzel a lehetőséggel kellemes hangulatot vihetünk a fürdőszobába is.
 3. Minden egyes lapnak – lap kiszerelésben kapható – más mintázata van, ezért nincs műanyag hatása
 4. Rendkívül kopásálló, így magas fogalmú helyiségekben is jól bírja a megpróbáltatásokat
 5. Kombinálható padlófűtéssel is

Bár a Magic floor csak egy utánzat, és az eredeti fa padlók szépségét, hangulatát nem képes teljes egészében átadni, mégis Neked egy remek lehetőség lehet arra, ha szeretnéd a lakásodat feldobni, de nincs elég félretett pénzed a keményfa padlóra, vagy egyszerűen egy meleg, de vízálló padlót keresel.

A Magic floor lap kiszereléséből adódóan kevés felesleges veszteséggel lehet számolni a lerakáskor, és javításuk megoldható csupán a sérült elemek cseréjével. Nem dilatál, így amíg a fa padlóknál a páratartalomra nagyon kell figyelni, itt ezt teljesen el lehet felejteni.

A Magic floor teljesen színtartó, mérettartó, 100% vízálló, és extra kopásállóságú.

Az egyetlen, amire szüksége van, egy szép, egyenes alzat! Jól hangzik?

Érdemes elolvasni

Magic floor a falra Korábban írtunk arról, hogy a falra rakott parketta mennyire hangsúlyos, és jó hangulatot tud teremteni egy szobának. Térelválasztó, funkció kijelölő ...
Magic floor HOME | COMMERCIAL Több mint 2,5 éve, hogy először írtunk a Magic floor nevű vinil melegburkolatról. A népszerűsége azóta szinte töretlen, és a Magic floor: tökéletes má...
Modul pvc-t választani nem olcsó Modul pvc-t választani egyáltalán nem éri meg azoknak, akik jobban, akarnak kijönni, mintha más fa padlót választanának. Modul pvc-ni nem egy olcsó mu...
Parketta fürdőszobába – “Megőrültél?” Nagy a verseny a hideg-, és melegburkolatok között. A határok, hogy melyiket mikor alkalmazzuk kezdenek elmosódni. A fürdőszobát, azonban még mindig a...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

43 HOZZÁSZÓLÁS

 • Judit
  2009-04-02, 18:25 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Először is gratulálni szeretnék a bloghoz.Már az előző “tanfolyam” is nagyon tetszett.Építkezés előtt állunk ,így nagy hasznát veszem a jó tanácsaitoknak.Nálunk is felmerült a svédpadló de az ára miatt inkább a laminált padlót választanánk.Itt viszont bemutattok egy új lehetőséget is….
  Mi a különbség a Magic Floor és a laminált padló között?
  Előre is köszi a válaszotokat és így tovább kíváncsian várom az újabb híreket.
  üdv Judit

  • Szalay-Bognár@Judit
   2009-04-03, 08:10 VÁLASZ

   Kedves Judit,

   örülök, hogy hasznos volt a tanfolyam. A Magic Floor és a laminált padló között rengeteg különbség van. A laminált padló fa örlemény alapanyagú, míg a Magic Floor vinil. Vagyis az utóbbi biztosan ellen áll a víznek, és magasabb a kopásállósága, mint egyes laminált padlóknak.

   A Magic Floor olyan, mint a PVC, viszont a kiszerelése inkább a fapadlókéhoz hasonlít. A Magic Floor ugyanis lapokból áll. Minden egyes lapnak más mintázata van, ezért olyan természetes fás hatású, és nem hideg műanyag.

   A Magic Floor a fa padlókkal ellentétben nem kopog. Ez egyeseknek lehet jó, másoknak lehet rossz tulajdonság.

   Szigorúan ragasztásos lerakású!

   2000-3000 Ft-os a négyzetméterára. Akkor érdemes vele élni, ha anyagiak miatt nem tudunk olyan faadlót választani, ami megfelel a saját elvárásainknak. Például, ha fa (hatású) padlót szeretnénk a fürdőbe, de nem engedhetünk meg 6000 Ft nm árú padlót magunknak.

   Derűs, kreatív napot kívánunk Neked!

  • Geri@Judit
   2010-03-01, 22:40 VÁLASZ

   Üdv. Nektek!:)

   Nagyon tetszik ez a megoldás! Parketta-pvc-szőnyeget árusító boltban dolgozom és jól ismerem őket, de ez egészen más. Nagyszerű ötvözete a pvc vízállóságának és a parketták fahatásának, csak egy a gond, hogy ha venni szeretnék nem tudom Egerben vagy környékén hol lehet beszerezni!Tudtok segíteni?
   Szép napot!
   Geri

 • Évi
  2009-04-10, 11:54 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Találtam Debrecenben egy Magic floor forgalmazót, de egészen mást mond az ügyfélszolgálatuk a Magic floor tulajdonságairól mint amit az interneten írnak róla.

  Több kérdésem van:
  1.Az itteniek szerint nem lehet rendesen leragasztani az öntapadó segítségével, mert felválik, érdemes beltéri meleg burkolati ragasztót venni és azt használni a leragasztáshoz. Nektek mi erről a személyes véleményetek vagy tapasztalat is van a kezeléssel kapcsolatban?
  2. Nem forgalmaznak hozzá semmilyen szegélyt, javasolják hogy szegjük a saját anyagával…?
  3. egy 8-9 négyzetméteres kis konyhát szeretnék ezzel burkolni Sk és bentlakva kell megldanom a dolgot. Max a szomszéd helyiségbe tudom kisakkozni a bútorokat. Megnéztem a Magic floor minta darabokat, valóban mutatós, kellemes látvány. Kifejezetten tetszett. Mennyire lehet tartós?

  Köszönöm a figyelmet.
  Üdv!
  Évi

  • Péter@Évi
   2009-06-05, 16:43 VÁLASZ

   Kedves Évi!
   Surányi Péter vagyok a Magicfloor burkoló anyagok magyarországi importőre. Nagyon elszomoritottak sorai, hogy hozzá nem értő boltosokon múlik egy egy adott termék sorsa, mármint hogy a kosárba kerül vagy sem. Hol is kezdjem ? Talán az első és legfontosabb dolog , hogy a HOME otthoni – könnyőirodai minőségnél , ahol önragasztós a kivitel soha ne használjunk plusz ragasztó ágyat! Hibás gondolat , nincs rá szükség ! Az egyetlen dolog amire oda kell figyelni, a szép szintkiegyenlités illetve, hogy mindig kezeljük a felületet mély-alapozóval (kb 10 perc alatt szárad), mert ettől lesz teljesen por és porózus mentes ! Bizton állithatom (kb 60000/év eladott m2 után) hogy az igy előkészitett felületen tökéletesen leragad az anyag és lent is marad! 🙂
   Ezt szinház, vendéglő, kocsma,iskola, óvoda, iroda, orvosi rendelő , fittness központ és számtalan hely bizonyitja , melyeknek igénybe vétele úgy gondolom jóval magasabb, mint egy lakásé!
   A szegőt illetve ha tudjuk a szint és folyómétert 2 munkanap alatt gyártjuk a szegőt hozzá, mely elengedhetetlenül szükséges ahhoz hogy lakásunk tökéletesen fahatásó legyen. Sajnos sok üzletben inkább a laminált szegőket próbálják a vevőkre adni, mivel azon nagyobb a nyereségük, mivel ezt kézzel készitjük!
   Amennyiben bármi infora van szüksége csak keressen ay info@magicfloor.hu-n!

   Ui. ha nem vagyok indiszkrét, megmondaná melyik üzletben kapta ezt a felvilágositást?

   A SZERKESZTŐ URAKNAK EZÚTON KÖSZÖNÖM A SZINVONALAS CIKKET!

 • Évi
  2009-04-10, 11:58 VÁLASZ

  Még valami kimaradt.
  A régi pvc t a Magic floor alatt szeretném hagyni és alaposan portalanítva szárítva alapként használni a alá. A régi pvc vel annyi a gond hogy csúnya kopott a felülete de egyenletesen jól van leragasztva. Mit gondoltok erről?

  Üdv!
  Évi

 • Zoli
  2009-05-14, 14:32 VÁLASZ

  Kedves Évi !
  Kecskeméti MagicFloor forgalmazó vagyok és ragasztottam már pvc alapra . Csak akkor ajánlom ha tényleg egyenletes a régi burkolat egyébként nagyon pvc hatású lesz ha megtörik rajta a fény.
  18 fok alatt nem ajánlott ragasztani és fontos szabály a helyiségben tartani 24 órát a ragasztás előtt mint a többi melegburkolatot.Kecskeméten szegőt is kapni hozzá.Megfelelően előkészítve nagyon tartós megoldás lehet. Üdv.Zoli

 • Tibi
  2009-05-22, 16:26 VÁLASZ

  Ha az aljzat nem egyenletes, és a Magic floor felületén megörik a fény, akkor az valóban csúnya tud lenni.

  Ilyen szempontból a Magic floor kényes az aljzatra, de strapabíró.

© Copyright 2017