A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • szeptember

  30

  2011
 • 458
 • 20

Magic floor HOME | COMMERCIAL

Több mint 2,5 éve, hogy először írtunk a Magic floor nevű vinil melegburkolatról. A népszerűsége azóta szinte töretlen, és a Magic floor: tökéletes másolat nevü cikkünk az egyik legolvasotabbak közé tartozik. Vagyis a Magic floornál még mindig ott van az újdonság varázsa.

Nem is csoda, hogy népszerű!

magic floor

Aki nem ismerné, annak röviden bemutatjuk. A Magic floor egy lap kiszerelésben kapható – akár a laminált padló – vinil melegburkolat, aminek az igazi különlegessége abban rejlik, hogy rendkívül jól utánozza a fa parketták mintázatát.

A Magic floor végül is ugyan úgy kapja a minzátatát, mint a laminált padló: “nyomtatva”. A Magic floor hordozza a vinil padlók minden tulajdonságát, és ötvözi a fa parketták szépségét.

2 minőségban kapható: home, commercial. A home kategóriások lakásokba és könnyűirodai felhasználásra készülnek. A koptató rétegük vékonyabb, mint a commercial-é, amit már jellemzően középületekbe, rendkívül forgalmas helyekre szánnak.

A Magic floor előnye:

a.) A nyomtatott dekorációnak köszönhetően a magic floor mintázata széles skálán mozog.
b.) A Magic floor alapanyagából kifolyólag vízálló, és kombinálható padlófűtéssel.
c.) A Magic floor mérettartó, hiszen a hőmérséklet és a pára nincs rá hatással.
d.) Mivel az alapanyaga vinil, alapvetően nagyon jó a kopásállósága.
e.) A fa padlót utánozza, de annál kedvezőbb az ára.
f.) A Magic floor lerakása egyszerű, ha van egy tökéletes aljzat. Kevés a lerakásnál keletkező selejt.
g.) Öntapadó kivitelben is kapható, így a lerakásnál nincs szükség külön ragasztóra.
h.) A Magic floor javítása megoldható a sérült lapok cseréjével.

magic floor

Hová való Magic floor?

Mi alapvetően azt valljuk, hogy sosem lehet egyértelműen egy burkolatra azt mondani, hogy milyen típusú helyiségekre tökéletes. Mérlegelni kell az előnyöket, kompromisszumokat kell kötni a hátrányokkal, tudnunk kell mit szeretnénk, mit akarunk elérni.

Egy példa:
“Egy kis 18 m2-es utcafornti fodrászatot üzemeltetek. A célom egy nagyon barátságos, otthoni légkört idéző helyiség létrehozása. Az ember úgy érezze, itt otthon van. Ápolni nem lesz rá időm, se kedvem. Pénz sincs sok rá. Milyen padlót javasoltok?”

Tömören: A Magic floor ide tökéletes, mert olcsó, könnyen beleillik egy otthonos légkörbe, sőt még erősiti is azt. A takarítása egyszerű, és megoldható a felmosás. Mivel utca fronti esős, havas időben biztosan víz fogja érni a padlót. Ez a Magic floorban nem tesz kárt. Könnyen tisztítható, és nem igényel speciális ápolást.

(Más körülmények között egy fodrászatnak tökéletes lehet a parafa parketta is. Vagyis nincs egyértelmű válasz.)

A Magic floor hátránya:

A Magic floor sok helyzetben megállja a próbát, de ne felejtsük el. Ez egy vinil burkolat. Nem fa. Más érzés járni rajta, más érzés megérinteni. A fa parkettákat csak utánozza, de nem tud a helyükbe lépni. Viszont a laminált padlónak komoly vetélytársa lehet. Aki ezt el tudja fogadni az nem fog csalódni a Magic floorban.

Minket levett a lábunkról a Magic floor, ezért üzletünkben egy szívesen ajánlott melegburkolat, amiből több, mint 2 tucatnyi minta is megtekinthető.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

20 HOZZÁSZÓLÁS

 • Rita
  2011-10-29, 19:49 VÁLASZ

  sziasztok! nagyon szeretem olvasni az írásaitokat, jó hangvételűek, modernek, szabadok. és jó a grafikátok, a vizuális megjelenésetek. nagyon! és hasznosak a cikkek. épp édesanyám előszoba-konyha – persze állandóan főz és a lakás egy átjáróház, unokák, gyerekek, barátok stb. – helyiségébe keresek valami taposnivalót. 🙂 jó ölteteket adtok. köszi! Rita

  • 2 Jepetto@Rita
   2011-10-30, 11:50 VÁLASZ

   Kedves Rita!

   Köszi a véleményt, és örülünk, hogy segíthettünk.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Rita
  2011-10-31, 07:48 VÁLASZ

  sziasztok! hol kapható magic floor? köszi! Rita

 • Rita
  2011-10-31, 08:02 VÁLASZ

  sziasztok! az előbbi bejegyzésemet kicsit módosítanám: Győrben hol kapható magic floor? köszi! Rita

  • 2 Jepetto@Rita
   2011-10-31, 09:52 VÁLASZ

   Kedves Rita!

   A győri Magic floor kirendeltség elérhetősége:

   Saba üzletház: 9012 Győr, Mérföldkő u 11.
   Tel: 70 708 42 30 – 0696 518 898

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Eni
  2011-11-15, 18:16 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Én is csatlakoznék az előtte,m szólóhoz, nagyon nagyon tetszenek a cikkeitek, és én is sokszor vettem már hasznát egyik-másik tippnek. 🙂
  Mi talán jövőre el tudunk kezdeni építkezni, és érdeklődnék, hogy a Magic Floor jó e nappaliba illetve konyhába. (Ez a 2 helység úgy néz ki, hogy egybe lesz nyitva.)
  Előre is köszi! Szép estét! 🙂

  • 2 Jepetto@Eni
   2011-11-15, 20:25 VÁLASZ

   Kedves Eni!

   A Magic floor megállja a helyét nappaliba, és konyhába is, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a vinil jó hővezető, vagyis ha nem lesz padlófűtést a hideget jobban át fogja engedni. Ha alulról kevés meleget kaptok, sanszos, hogy hideg lesz a padló.

   A mi szívünk mindig a fa felé húz. Nálatok mi lett az az érv, ami miatt a Magic Floor helyeztétek előtérbe, más fa burkolattal szembe?

   Üdv,
   A 2 Jepetto

   • Eni@2 Jepetto
    2011-11-16, 09:29 VÁLASZ

    Sziasztok!
    Az első és legnagyobb érv, hogy van egy kisfiunk, és jelenleg olyan időszakban van, amikor mindent megnyal,megfog, megeszik, összenyálaz… így ezt láttuk a legjobbnak, mert akár napjában többször is fel tudom mosni ha kell.
    No meg persze a padlófűtés miatt is. 🙂
    De mindenképpen jó lenne egy igazi hajópadló, majd ha kicsit nagyobb lesz a legényke. 🙂

 • Cecilia
  2011-12-27, 20:37 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Gondolkodunk a Magic Floorban a konyhába és a fürdőbe, viszont infrafűttéses padlófűttést szeretnénk hozzá. Ennek a két dolognak a kombinációja lehetséges?

  Köszi

  Cecilia

 • Bori
  2013-03-30, 07:30 VÁLASZ

  Kedves 2 Jepetto,

  A Magic floor öntapadó változatát le lehet ragasztani OSB lapokra? Ráragad? Egyébként padloponnal egyenlíteném ki az aljzatbetonozott felületet, de talán az OSB miatt puhább, melegebb lenne rajta járni? Mi a tapasztalatod?
  Köszi
  Borbála

  • 2jepetto@Bori
   2013-04-02, 21:33 VÁLASZ

   Kedves Bori!

   A Magic floort lehet ragasztani osb lapra, de mostanában hallottunk valamit a Magic floorról, ami szerint az öntapadósat ki fogják vonni a forgalomból technikai okok miatt, de majd megkeressük az importőrt, hogy ő mint mond.

   Én még annyit javasolnék, hogy érdemes lenne szorozni-osztani, mert az osb min. + 800 Ft/m2-el megemeli a költségvetést, így a magic floorral már biztos, hogy lesz 4000 Ft/m2, nem számítva a egyéb költségeket. Ilyen esetben már jobb minőségű 8 mm-es laminált padló is szóba jöhet, amit hőszigetelés szempontjából lehet optimalizálni alátétekkel.

   Erre gondoltatok már?

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Melinda
  2013-04-08, 14:52 VÁLASZ

  Sziasztok! A következő kérdésem lenne: kétszintes,galériás ház belső átalakítása előtt állunk. Jelenleg járólap van mindenhol,kivétel szobák. A járólap felszedése nélkül milyen meleg burkolatot javasoltok?-egységesen konyha-nappali-előszoba,stb. A lépcsőt(öntött beton,kanyarodik) is szeretnénk ugyanígy leburkolni. Egy magazinban láttunk olyan megoldást,hogy a galéria szélén,szemből ha ránézünk fa burkolat volt. Azt mivel lehetne megvalósítani? Olyan megoldást szeretnénk,ami anyagilag sem kerül túl sokba.
  A választ előre is köszönöm!

  • 2jepetto@Melinda
   2013-04-08, 16:29 VÁLASZ

   Kedves Melinda!

   Ha a járólap egyenletes, és stabil, akkor akár a laminált padló is megoldás lehet. A költségeket tekintve talán ez tűnik a legjobb megoldásnak.

   Vittük már fel falra függőlegesen, és lépcsőre is. Csak meg kell találni a megfelelőt, de ebben segíthetünk a parketta varázslóval.

   Magatok fogjátok csinálni, vagy szakemberrel? Ez azért már komplexebb.

   Üdv,
   2 Jepetto

   • Melinda@2jepetto
    2013-04-12, 17:26 VÁLASZ

    Kedves 2 Jepetto!

    Köszönöm a gyors választ!

    A lerakást szakemberre bízzuk.
    A laminált padló könnyen sérül,karcolódik.(2 kisgyermekünk van). Rendes fa padlóba viszont nem tudnánk beruházni. (kb 200m2 amit burkolni szeretnénk)
    A Magic Floor is megoldás lehetne? Árfekvését nem tudom. Azt olvasom,hogy az nem túl jó hőszigetelő,hidegnek éreznénk a járólap felett?Nincs padlófűtés.

    Köszönöm

    • 2jepetto@Melinda
     2013-04-13, 08:16 VÁLASZ

     Kedves Melinda!

     Mivel a válasz kicsit összetettebb, erre a kérdésedre egy külön e-mailben válaszolunk, ami hamarosan érkezni is fog.

     Üdv,
     2 Jepetto

 • péter
  2013-06-02, 16:03 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Vásároltam egy használt lakást. A nappaliban padlófűtés van és kőburkolat. Mivel a kőburkolat nem tetszik, szeretném magic floor-ral befedni. Kérdésem, hogy mi a technológiája, és milyen kiegészítő anyagok kellenek hozzá.
  Köszi
  Péter

  • Piros István@péter
   2013-08-14, 16:21 VÁLASZ

   A járólap amennyiben “szilárd” felület, tehát nem mozog, nincs széttöredezve, ki kell simítani ezt legkönnyebben aljzatkiegyenlítővel lehet megtenni. A sík felületre már jöhet is a burkolat. A rétegrend a következőképpen alakul:

   Ragasztós változat:
   -alapozó /nem nedvszívó felületre való/
   -aljzatkiegyenlítő
   -alapozó/nedvszívó felületre való/
   -ragasztó
   -burkolat

   Öntapadós változatnál értelemszerűen a ragasztó kimarad Viszont a második alapozó KÖTELEZŐ.

   remélem segíttettem.

 • Katalin
  2014-02-20, 23:29 VÁLASZ

  Szeretném kérdezni, hogy padlófűtéses a lakás. Járólappal borított részeknél föl kell-e szedni a járólapot, mert szeretném valami szép parkettára kicserélni? Nem lesz-e gond az átfűtéssel, ha járólap plusz parketta van? Mit javasolnak? Milyen parketta jó padlófűtéshez?
  Köszönettel:
  Balázsi Katalin

  • 2jepetto@Katalin
   2014-02-21, 08:47 VÁLASZ

   Kedves Katalin!

   Bár a kérdések nagyon egyszerűnek tűnnek, a válaszok sajnos sokkal komplexebbek. Én javasolnám a járólap felszedését. Minden anyagnak más a hővezetési tényezője, a fának a kővel szemben 80%-os a hővisszatartása. A járólap típusától, lerakás minőségétől függően lehet a járólap és az úsztatott padló között légrés, még ha csak 1-2 mm is, ez is csökkenti valamennyire a hőátadást. Tudjuk, hogy ez nagyobb munka, de jobb lesz a komfortérzet. Pontos számításokat is lehetne erre végezni, de szerintem nem szükséges.

   A padlófűtésre való parkettákról részletesen itt írtunk:
   http://www.2jepetto.hu/parketta-kalauz/parketta-ismertetok/parketta-padlofutesre

   Vélhetően fognak még felmerülni kérdések, állunk rendelkezésre!

   Üdv,
   2Jepetto

 • Ági
  2015-12-20, 11:17 VÁLASZ

  Szia!
  Egy szolárium stúdió felújítása előtt állunk,ahol már elkopott a laminált padló.
  Erre a már meglévő parkettára lerakható e a Magic floor erősebb verziója?

  © Copyright 2017