• szeptember

  30

  2011
 • 75
 • 20

Magic floor HOME | COMMERCIAL

Több mint 2,5 éve, hogy először írtunk a Magic floor nevű vinil melegburkolatról. A népszerűsége azóta szinte töretlen, és a Magic floor: tökéletes másolat nevü cikkünk az egyik legolvasotabbak közé tartozik. Vagyis a Magic floornál még mindig ott van az újdonság varázsa.

Nem is csoda, hogy népszerű!

magic floor

Aki nem ismerné, annak röviden bemutatjuk. A Magic floor egy lap kiszerelésben kapható – akár a laminált padló – vinil melegburkolat, aminek az igazi különlegessége abban rejlik, hogy rendkívül jól utánozza a fa parketták mintázatát.

A Magic floor végül is ugyan úgy kapja a minzátatát, mint a laminált padló: “nyomtatva”. A Magic floor hordozza a vinil padlók minden tulajdonságát, és ötvözi a fa parketták szépségét.

2 minőségban kapható: home, commercial. A home kategóriások lakásokba és könnyűirodai felhasználásra készülnek. A koptató rétegük vékonyabb, mint a commercial-é, amit már jellemzően középületekbe, rendkívül forgalmas helyekre szánnak.

A Magic floor előnye:

a.) A nyomtatott dekorációnak köszönhetően a magic floor mintázata széles skálán mozog.
b.) A Magic floor alapanyagából kifolyólag vízálló, és kombinálható padlófűtéssel.
c.) A Magic floor mérettartó, hiszen a hőmérséklet és a pára nincs rá hatással.
d.) Mivel az alapanyaga vinil, alapvetően nagyon jó a kopásállósága.
e.) A fa padlót utánozza, de annál kedvezőbb az ára.
f.) A Magic floor lerakása egyszerű, ha van egy tökéletes aljzat. Kevés a lerakásnál keletkező selejt.
g.) Öntapadó kivitelben is kapható, így a lerakásnál nincs szükség külön ragasztóra.
h.) A Magic floor javítása megoldható a sérült lapok cseréjével.

magic floor

Hová való Magic floor?

Mi alapvetően azt valljuk, hogy sosem lehet egyértelműen egy burkolatra azt mondani, hogy milyen típusú helyiségekre tökéletes. Mérlegelni kell az előnyöket, kompromisszumokat kell kötni a hátrányokkal, tudnunk kell mit szeretnénk, mit akarunk elérni.

Egy példa:
“Egy kis 18 m2-es utcafornti fodrászatot üzemeltetek. A célom egy nagyon barátságos, otthoni légkört idéző helyiség létrehozása. Az ember úgy érezze, itt otthon van. Ápolni nem lesz rá időm, se kedvem. Pénz sincs sok rá. Milyen padlót javasoltok?”

Tömören: A Magic floor ide tökéletes, mert olcsó, könnyen beleillik egy otthonos légkörbe, sőt még erősiti is azt. A takarítása egyszerű, és megoldható a felmosás. Mivel utca fronti esős, havas időben biztosan víz fogja érni a padlót. Ez a Magic floorban nem tesz kárt. Könnyen tisztítható, és nem igényel speciális ápolást.

(Más körülmények között egy fodrászatnak tökéletes lehet a parafa parketta is. Vagyis nincs egyértelmű válasz.)

A Magic floor hátránya:

A Magic floor sok helyzetben megállja a próbát, de ne felejtsük el. Ez egy vinil burkolat. Nem fa. Más érzés járni rajta, más érzés megérinteni. A fa parkettákat csak utánozza, de nem tud a helyükbe lépni. Viszont a laminált padlónak komoly vetélytársa lehet. Aki ezt el tudja fogadni az nem fog csalódni a Magic floorban.

Minket levett a lábunkról a Magic floor, ezért üzletünkben egy szívesen ajánlott melegburkolat, amiből több, mint 2 tucatnyi minta is megtekinthető.

Érdemes elolvasni

Magic floor a falra Korábban írtunk arról, hogy a falra rakott parketta mennyire hangsúlyos, és jó hangulatot tud teremteni egy szobának. Térelválasztó, funkció kijelölő ...
Szövött felületű Magic floor Bár nem elsősorban otthoni felhasználásra készült, mégis érdemes beszélni a Magic floor Luxury Wonen vinyl padlóiról. Ezek ugyanis nem a megszokott fa...
Modul pvc-t választani nem olcsó Modul pvc-t választani egyáltalán nem éri meg azoknak, akik jobban, akarnak kijönni, mintha más fa padlót választanának. Modul pvc-ni nem egy olcsó mu...
Parketta fürdőszobába – “Megőrültél?” Nagy a verseny a hideg-, és melegburkolatok között. A határok, hogy melyiket mikor alkalmazzuk kezdenek elmosódni. A fürdőszobát, azonban még mindig a...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

20 HOZZÁSZÓLÁS

 • Rita
  2011-10-29, 19:49 VÁLASZ

  sziasztok! nagyon szeretem olvasni az írásaitokat, jó hangvételűek, modernek, szabadok. és jó a grafikátok, a vizuális megjelenésetek. nagyon! és hasznosak a cikkek. épp édesanyám előszoba-konyha – persze állandóan főz és a lakás egy átjáróház, unokák, gyerekek, barátok stb. – helyiségébe keresek valami taposnivalót. 🙂 jó ölteteket adtok. köszi! Rita

  • 2 Jepetto@Rita
   2011-10-30, 11:50 VÁLASZ

   Kedves Rita!

   Köszi a véleményt, és örülünk, hogy segíthettünk.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Rita
  2011-10-31, 07:48 VÁLASZ

  sziasztok! hol kapható magic floor? köszi! Rita

 • Rita
  2011-10-31, 08:02 VÁLASZ

  sziasztok! az előbbi bejegyzésemet kicsit módosítanám: Győrben hol kapható magic floor? köszi! Rita

  • 2 Jepetto@Rita
   2011-10-31, 09:52 VÁLASZ

   Kedves Rita!

   A győri Magic floor kirendeltség elérhetősége:

   Saba üzletház: 9012 Győr, Mérföldkő u 11.
   Tel: 70 708 42 30 – 0696 518 898

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Eni
  2011-11-15, 18:16 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Én is csatlakoznék az előtte,m szólóhoz, nagyon nagyon tetszenek a cikkeitek, és én is sokszor vettem már hasznát egyik-másik tippnek. 🙂
  Mi talán jövőre el tudunk kezdeni építkezni, és érdeklődnék, hogy a Magic Floor jó e nappaliba illetve konyhába. (Ez a 2 helység úgy néz ki, hogy egybe lesz nyitva.)
  Előre is köszi! Szép estét! 🙂

  • 2 Jepetto@Eni
   2011-11-15, 20:25 VÁLASZ

   Kedves Eni!

   A Magic floor megállja a helyét nappaliba, és konyhába is, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a vinil jó hővezető, vagyis ha nem lesz padlófűtést a hideget jobban át fogja engedni. Ha alulról kevés meleget kaptok, sanszos, hogy hideg lesz a padló.

   A mi szívünk mindig a fa felé húz. Nálatok mi lett az az érv, ami miatt a Magic Floor helyeztétek előtérbe, más fa burkolattal szembe?

   Üdv,
   A 2 Jepetto

   • Eni@2 Jepetto
    2011-11-16, 09:29 VÁLASZ

    Sziasztok!
    Az első és legnagyobb érv, hogy van egy kisfiunk, és jelenleg olyan időszakban van, amikor mindent megnyal,megfog, megeszik, összenyálaz… így ezt láttuk a legjobbnak, mert akár napjában többször is fel tudom mosni ha kell.
    No meg persze a padlófűtés miatt is. 🙂
    De mindenképpen jó lenne egy igazi hajópadló, majd ha kicsit nagyobb lesz a legényke. 🙂

 • Cecilia
  2011-12-27, 20:37 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Gondolkodunk a Magic Floorban a konyhába és a fürdőbe, viszont infrafűttéses padlófűttést szeretnénk hozzá. Ennek a két dolognak a kombinációja lehetséges?

  Köszi

  Cecilia

© Copyright 2017