• november

  17

  2011
 • 53
 • 10

Extra magas parketta szegőlécek

Egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk arról, hogy a parketta szegőlécben több fantázia van, mint sokan gondolják. Egy parketta szegőléc nemcsak azt a praktikus szerepet töltheti be, hogy a fal melletti dilatációs hézagot és az ott futó esetleges kábeleket elrejtse.

Egy jól megválasztott parketta szegőléc kimondottan szép dekorációja lehet a lakásnak. És most nem a megszokott 4 cm-es (általában műanyag) szegőlécre gondolok.

A funkciójuknak persze azok is megfelelnek, de többet nem igen várhat tőle az ember. Rendben van, hogy szépek, de azért nem ájulunk el tőlük!

Pedig ebbe a szegőlécezés dologban több lehetőség rejlik, mint amennyit sokan kihasználnak.

A 4 cm magas műanyag szegőlécek helyett választhatunk 7-8-9 cm magas fa szegőléceket is. Nemcsak a minőségükben jobbak, de a megjelenésük is sokkalta dekoratívabb.

A padló általa hangsúlyosabb kerethez jut. Elrugaszkodik a megszokottól, a padló felé vonzza a tekintetet. Modern vagy klasszikus? Nem számít!

Ez a megoldás természetesen már drágább, mint a hagyományos 4 cm-es kistestvére, de egy szép parketta mellé, szép szegőléc dukál.

Egy Munkácsyt sem rakhatunk bármilyen keretbe.

Kell a szép szegőléc is!

Persze a szépség már relatív.  Nálunk most az első helyen egy olyan szegőléc áll, ami nemcsak méretében, hanem még mintázatában is eltér a megszokottól. Nagy az esély arra, hogy nem fog neked tetszeni. De talán sokkal nagyobb arra, hogy imádni fogod.

A parketta szegőlécek Hófehérkéje:

Fehér beltéri ajtókkal és nyílászárókkal nagyon szépen végig tud futni az egész lakásban.

A jó hír, hogy az ilyen típusú extra magas szegőlécek már a legtöbb helyen beszerezhetőek, vagy akár méretre gyárthatóak. Viszont az ilyen szegőlécek alapvetően nagyon szép egyenes falat kívánnak, és ügyes kezű parkettást. Ha a fal girbe-gurba egy ilyen magas fa szegő nem fog tudni olyan szépen felfeküdni, ráadásul, ha a vakolat omladozós, vagy olyan, hogy nem túl teherbíró, akkor még odaszorítani sem lehet.

Ha magas szegőlécet szeretnél felrakatni, szakértő parkettást keress magadnak!

Érdemes elolvasni

Végelzáró készítés parketta szegőléchez saját anya... Nincs olyan kiegészítő elem a parkettázás során, amit jobban utálnánk, mint a szegélyezéskor használt műanyag végelzáró, és sarokprofilok. Egyszerűen ...
Íves fal szegélyezése (melegburkolatoknál) Íves fal szegélyezésénél nagyon meg van kötve a kezünk. A fából készült szegélyek ugyanis nem elég rugalmasak ahhoz, hogy ívben meg lehessen hajlítani...
Egyedi német/olasz szegőlécek Míg a legtöbb ember, a parketta kiválasztásán és megtervezésén, akár hetekig és hónapokig is képes élvezettel töprengeni, a szegőlécek kiválasztásán s...
A magas fehér szegő felrakásának alapszabályai... A magas, amerikai típusú fehér szegők felrakásának vannak bizonyos alapszabályai, amit érdemes betartani, hogy a végeredmény valóban szép legyen. Mive...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

10 HOZZÁSZÓLÁS

 • mákszem
  2011-12-01, 17:57 VÁLASZ

  Külföldi magazonkban gyakran talákoztam vele, de amikor én parkettáztam itthon még nem kaptam ilyet. Örülök, hogy már nálunk is beszerezhető, egy ilyen szegőléccel befejezett a szoba.

  • 2 Jepetto@mákszem
   2011-12-15, 11:26 VÁLASZ

   Kedves Mákszem!

   Angliában, és Amerikában ez szinte általános, hiszen ez a megoldás alapvetően tőlük ered.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • edina
  2012-07-02, 04:14 VÁLASZ

  Szervusztok!
  Légyszíves segítsetek nekem ,hogy hol kaphatnék a cikk-ben megjelent fehér-magas szegőlécet….III.kerületi vagyok sehol nem találok….(de már szinte megőrülök érte….)!!!!
  Nagyon szépen köszönöm!!!!üdv.edina

 • Lajos
  2012-10-17, 21:40 VÁLASZ

  Sziasztok!Így van Amerikában alapvetően mindent szegélyléceznek,pl. ajtó,ablak.Ezáltal az egész lakás teljesen harmónikussá varázsolható,ha érdekel a téma,vagy egyedi szegélylécre van szükséged:lalee@freemail.hu-n megtalálsz,mindenben segítek!
  Lalee

 • Magas parkettaszegély
  2013-10-21, 15:17 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Habár már nem új a téma, a kérdés mégsem vesztette érvényét, azaz hogy hol lehet beszerezni a képen lévőhöz hasonlító magas parkettaszegélyt?

  Webáruházunkban lehet ilyen terméket kapni, amely Bovelacci B110 néven fut (és az alábbi linken is megtekinthető: http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/2472). Fehér színű, poliuretán anyagú szegőléc, amely festhető, lazúrozható – így igazítva parkettánkhoz a szegőléc színét (ha az eredeti hófehér színe nem tetszene).

  Árban jelenleg 1500 Ft/méter áron mozog, amely valóban 2-3x drágább, mint a barkácsáruházakban kapható parkettaszegélyek, de a látvány mindenért kárpótol (sokaknak ugyanis ez a magas padlószegély teszi fel az i-re a pontot).

  A késői választól függetlenül bízom benne, hogy a jövőben szegőlécet keresőknek azért tudtunk segíteni!

  • 2jepetto@Magas parkettaszegély
   2013-10-21, 15:35 VÁLASZ

   A kérdés mindig aktuális. A magas szegőket sokan keresik. Van esetleg arra mód, hogy kapjunk belőle egy 15-20 cm-es darabot postán? Megnéznénk, sőt akár be is mutatnánk itt, ha elnyeri a tetszésünket.

   Üdv,
   2 Jepetto

   • Magas parkettaszegély@2jepetto
    2013-10-28, 13:18 VÁLASZ

    Utánanézek, és amint van mód a teljesítésre, jelzek, hogy emailben is küldd át a címedet a postázáshoz!

    Köszönöm a türelmet!

   • Juci@2jepetto
    2014-02-17, 17:51 VÁLASZ

    Sziasztok!
    Magas fehér szegőléc egy másik beszerzési forrása:
    http://www.mantu.hu/letoltes/Meister_parkettapadlo.pdf

    Természetesen a hozzá illő szépséges fehér ajtók is ugyanitt beszerezhetők.
    Üdv
    Faragó Juci

    • 2jepetto@Juci
     2014-02-18, 22:58 VÁLASZ

     Kedves Juci!

     Szerencsére a magas szegőlécek egyre jobban hódítanak, bízom benne, hogy a fehérhez is egyre többen mernek majd nyúlni.

     Üdv,
     2 Jepetto

© Copyright 2017