A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • november

  17

  2011
 • 540
 • 10

Extra magas parketta szegőlécek

Egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk arról, hogy a parketta szegőlécben több fantázia van, mint sokan gondolják. Egy parketta szegőléc nemcsak azt a praktikus szerepet töltheti be, hogy a fal melletti dilatációs hézagot és az ott futó esetleges kábeleket elrejtse.

Egy jól megválasztott parketta szegőléc kimondottan szép dekorációja lehet a lakásnak. És most nem a megszokott 4 cm-es (általában műanyag) szegőlécre gondolok.

A funkciójuknak persze azok is megfelelnek, de többet nem igen várhat tőle az ember. Rendben van, hogy szépek, de azért nem ájulunk el tőlük!

Pedig ebbe a szegőlécezés dologban több lehetőség rejlik, mint amennyit sokan kihasználnak.

A 4 cm magas műanyag szegőlécek helyett választhatunk 7-8-9 cm magas fa szegőléceket is. Nemcsak a minőségükben jobbak, de a megjelenésük is sokkalta dekoratívabb.

A padló általa hangsúlyosabb kerethez jut. Elrugaszkodik a megszokottól, a padló felé vonzza a tekintetet. Modern vagy klasszikus? Nem számít!

Ez a megoldás természetesen már drágább, mint a hagyományos 4 cm-es kistestvére, de egy szép parketta mellé, szép szegőléc dukál.

Egy Munkácsyt sem rakhatunk bármilyen keretbe.

Kell a szép szegőléc is!

Persze a szépség már relatív.  Nálunk most az első helyen egy olyan szegőléc áll, ami nemcsak méretében, hanem még mintázatában is eltér a megszokottól. Nagy az esély arra, hogy nem fog neked tetszeni. De talán sokkal nagyobb arra, hogy imádni fogod.

A parketta szegőlécek Hófehérkéje:

Fehér beltéri ajtókkal és nyílászárókkal nagyon szépen végig tud futni az egész lakásban.

A jó hír, hogy az ilyen típusú extra magas szegőlécek már a legtöbb helyen beszerezhetőek, vagy akár méretre gyárthatóak. Viszont az ilyen szegőlécek alapvetően nagyon szép egyenes falat kívánnak, és ügyes kezű parkettást. Ha a fal girbe-gurba egy ilyen magas fa szegő nem fog tudni olyan szépen felfeküdni, ráadásul, ha a vakolat omladozós, vagy olyan, hogy nem túl teherbíró, akkor még odaszorítani sem lehet.

Ha magas szegőlécet szeretnél felrakatni, szakértő parkettást keress magadnak!

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

10 HOZZÁSZÓLÁS

 • mákszem
  2011-12-01, 17:57 VÁLASZ

  Külföldi magazonkban gyakran talákoztam vele, de amikor én parkettáztam itthon még nem kaptam ilyet. Örülök, hogy már nálunk is beszerezhető, egy ilyen szegőléccel befejezett a szoba.

  • 2 Jepetto@mákszem
   2011-12-15, 11:26 VÁLASZ

   Kedves Mákszem!

   Angliában, és Amerikában ez szinte általános, hiszen ez a megoldás alapvetően tőlük ered.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • edina
  2012-07-02, 04:14 VÁLASZ

  Szervusztok!
  Légyszíves segítsetek nekem ,hogy hol kaphatnék a cikk-ben megjelent fehér-magas szegőlécet….III.kerületi vagyok sehol nem találok….(de már szinte megőrülök érte….)!!!!
  Nagyon szépen köszönöm!!!!üdv.edina

 • Lajos
  2012-10-17, 21:40 VÁLASZ

  Sziasztok!Így van Amerikában alapvetően mindent szegélyléceznek,pl. ajtó,ablak.Ezáltal az egész lakás teljesen harmónikussá varázsolható,ha érdekel a téma,vagy egyedi szegélylécre van szükséged:lalee@freemail.hu-n megtalálsz,mindenben segítek!
  Lalee

 • Magas parkettaszegély
  2013-10-21, 15:17 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Habár már nem új a téma, a kérdés mégsem vesztette érvényét, azaz hogy hol lehet beszerezni a képen lévőhöz hasonlító magas parkettaszegélyt?

  Webáruházunkban lehet ilyen terméket kapni, amely Bovelacci B110 néven fut (és az alábbi linken is megtekinthető: http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/2472). Fehér színű, poliuretán anyagú szegőléc, amely festhető, lazúrozható – így igazítva parkettánkhoz a szegőléc színét (ha az eredeti hófehér színe nem tetszene).

  Árban jelenleg 1500 Ft/méter áron mozog, amely valóban 2-3x drágább, mint a barkácsáruházakban kapható parkettaszegélyek, de a látvány mindenért kárpótol (sokaknak ugyanis ez a magas padlószegély teszi fel az i-re a pontot).

  A késői választól függetlenül bízom benne, hogy a jövőben szegőlécet keresőknek azért tudtunk segíteni!

  • 2jepetto@Magas parkettaszegély
   2013-10-21, 15:35 VÁLASZ

   A kérdés mindig aktuális. A magas szegőket sokan keresik. Van esetleg arra mód, hogy kapjunk belőle egy 15-20 cm-es darabot postán? Megnéznénk, sőt akár be is mutatnánk itt, ha elnyeri a tetszésünket.

   Üdv,
   2 Jepetto

   • Magas parkettaszegély@2jepetto
    2013-10-28, 13:18 VÁLASZ

    Utánanézek, és amint van mód a teljesítésre, jelzek, hogy emailben is küldd át a címedet a postázáshoz!

    Köszönöm a türelmet!

   • Juci@2jepetto
    2014-02-17, 17:51 VÁLASZ

    Sziasztok!
    Magas fehér szegőléc egy másik beszerzési forrása:
    http://www.mantu.hu/letoltes/Meister_parkettapadlo.pdf

    Természetesen a hozzá illő szépséges fehér ajtók is ugyanitt beszerezhetők.
    Üdv
    Faragó Juci

    • 2jepetto@Juci
     2014-02-18, 22:58 VÁLASZ

     Kedves Juci!

     Szerencsére a magas szegőlécek egyre jobban hódítanak, bízom benne, hogy a fehérhez is egyre többen mernek majd nyúlni.

     Üdv,
     2 Jepetto

© Copyright 2017