Egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk arról, hogy a parketta szegőlécben több fantázia van, mint sokan gondolják. Egy parketta szegőléc nemcsak azt a praktikus szerepet töltheti be, hogy a fal melletti dilatációs hézagot és az ott futó esetleges kábeleket elrejtse.

Egy jól megválasztott parketta szegőléc kimondottan szép dekorációja lehet a lakásnak. És most nem a megszokott 4 cm-es (általában műanyag) szegőlécre gondolok.

A funkciójuknak persze azok is megfelelnek, de többet nem igen várhat tőle az ember. Rendben van, hogy szépek, de azért nem ájulunk el tőlük!

Pedig ebbe a szegőlécezés dologban több lehetőség rejlik, mint amennyit sokan kihasználnak.

A 4 cm magas műanyag szegőlécek helyett választhatunk 7-8-9 cm magas fa szegőléceket is. Nemcsak a minőségükben jobbak, de a megjelenésük is sokkalta dekoratívabb.

A padló általa hangsúlyosabb kerethez jut. Elrugaszkodik a megszokottól, a padló felé vonzza a tekintetet. Modern vagy klasszikus? Nem számít!

Ez a megoldás természetesen már drágább, mint a hagyományos 4 cm-es kistestvére, de egy szép parketta mellé, szép szegőléc dukál.

Egy Munkácsyt sem rakhatunk bármilyen keretbe.

Kell a szép szegőléc is!

Persze a szépség már relatív.  Nálunk most az első helyen egy olyan szegőléc áll, ami nemcsak méretében, hanem még mintázatában is eltér a megszokottól. Nagy az esély arra, hogy nem fog neked tetszeni. De talán sokkal nagyobb arra, hogy imádni fogod.

A parketta szegőlécek Hófehérkéje:

Fehér beltéri ajtókkal és nyílászárókkal nagyon szépen végig tud futni az egész lakásban.

A jó hír, hogy az ilyen típusú extra magas szegőlécek már a legtöbb helyen beszerezhetőek, vagy akár méretre gyárthatóak. Viszont az ilyen szegőlécek alapvetően nagyon szép egyenes falat kívánnak, és ügyes kezű parkettást. Ha a fal girbe-gurba egy ilyen magas fa szegő nem fog tudni olyan szépen felfeküdni, ráadásul, ha a vakolat omladozós, vagy olyan, hogy nem túl teherbíró, akkor még odaszorítani sem lehet.

Ha magas szegőlécet szeretnél felrakatni, szakértő parkettást keress magadnak!