A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

  • április

    16

    2014
  • 488
  • 0

A magas, fehér szegőléceknek kell az egyenes fal!

Nagy hívei vagyunk a magas 8 cm feletti, akár 11-12 cm magas szegőléceknek. A fehér nagy kedvencünk belőle. Mikor legutóbb meglátogattuk a Kaindl laminált padlók magyarországi importőrét, ők is arról számoltak be, hogy az újonnan bevezetett fehér szegőlécükre meglepően magas a kereslet.

Mikor budapesti üzletünk ünnepi megnyitóját tartottuk, akkor is sok embertől hallottuk viszont, hogy majd fehér szegőlécet szeretnének a lakásba.

A fehér magas szegőlécek valóban gyönyörűek. De az őszinte imádatunkhoz hozzá tartozik az is, hogy felhívjuk a figyelmet ennek a szegőnek az árnyoldalára is.

A magas fehér szegőléceknek kell az egyenes, sík fal. Egy magas 8-11 cm-es MDF szegőléc azért már testes. Ahhoz, hogy tökéletesen rá tudjon feküdni a falra, az nem lehet egyeletlen. Közel pengeéles falak kellenek.

Hiszen egy fehér magas szegő háta teljesen egyenes, amit ha ráfektetünk egy egyeletlen falra, akkor apró kis rések fognak látszódni a fal és a szegőléc között, amit bár lehet fugázni, de azért az nem lesz tökéletes.

fehér szegőléc peengeéles falakkal

A magas szegőlécek rendkívüli odafigyelést igényelnek, és nem csak a parkettázást végző személy részéről. A legtöbb esetben a kőművesen múlik minden. Amit ő hátrahagy a parkettásnak, azzal kell neki dolgoznia.

Ha a vakolat olyan, hogy a legkisebb behatástól is leverődik, és ráadásul egy kis (szabad szemmel talán észre sem vehető) ív van a falon, akkor a szegőt nem lehet majd megfelelően odaszorítani a falhoz. Egy könnyen leomló vakolathoz nem lehet odarögzíteni úgy egy szegőlécet, miközben abban az ív miatt feszültség van, mert azonnal kiszakítja magát a falból.

Szép a fehér szegő, tényleg gyönyörű, de legyünk vele tisztában, hogy az egyenes falra szüksége van. Ha pedig a falunk nem tökéletes, akkor ne a parkettást támadjuk, ha a szegőléc nem tizedmiliméter pontosan fekszik a falon.

De nem kell lemondanod a magas fehér szegőkről, ha a falad nem tökéletes. A PU szegő ideális ebben az esetben, ami nemcsak, hogy pont erre lett kitalálva, de még gyönyörű is.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017