A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • november

  28

  2012
 • 1093
 • 8

A laminált padló tévhitei

Szeretnénk néhány alapvető tévhitet elkergetni a laminált padlóval kapcsolatban. És előre is elnézést kell kérnünk, mert nem leszünk annyira elegánsak most. De nem akarom, hogy félreérts minket. Mi alapvetően szeretjük a laminált padlót<. Ám nem szeretjük azt, hogy sokan a nem kellően megalapozott döntésük következményeként rögtön szidni kezdik a laminált padlót. "Hogy a laminált padló milyen..."Ez olyan, mintha venne valaki egy Ferrarit terep-közlekedésre, és elkezdené szidni, hogy milyen béna kocsi.Következzenek a laminált padlóval kapcsolatos legnagyobb tévedések és tévhitek.A laminált padló parketta:
Laminált parketta nem létezik, csak laminált padló. Ez nem szőrszálhasogatás, mert meg kell érteni egy nagyon fontos dolgot a laminált padlóval kapcsolatban. A felső dekorációs rétege sok esetben egy nyomtatott dekoráció, amit végül melaminnal borítanak. Bár az alapanyag 90%-ban fa, ebből ténylegesen a fektetés után semmit nem látni. Hiszen, ami mintát látunk rajta nem más, mint egy nyomtatott dekoráció.

Parketta csak az lehet, melynek a felső koptatórétege legalább 2,5 milliméterben tömör fa. A laminált padló nem tömörfa. Viszont helye a fa padlók között megkérdőjelezhetetlen.

laminált padló

A laminált padló felújítható:
A laminált padló nem felújítható, hiszen csak bele kell gondolni, hogy a felülete lényegében műanyag, ami alatt nyomtatott dekoráció található. A laminált padlót nem lehet felcsiszolni, vagy újra lakkozni, hiszen azon sosem volt lakk.

És hasonlóan festeni sem lehet. Sokan gondolják azt, hogy a laminált padló festhető, ám ez óriási tévedés. A laminált padló sérült lapjai esetleg cserével javíthatók vagy az apróbb karcolásokat kidekorálhatjuk különböző javító készletekkel, de ténylegesen felújítani nem lehet.

A laminált padló olcsó:
A laminált padló nem olcsó. Tény és való, hogy laminált padlót már 999 Ft-ért is lehet venni, de ezek minősége rendkívül silány, és össze nem hasonlítható a magasabb árkategóriájú laminált padlóval. A jó laminált padló nem éppen olcsó. Egy jó minőségű, magas élettartamú laminált padló ára valahol 3-4000 Ft-nál kezdődik, de nem szabad meglepődni a 10.000 Ft/m2 áron sem.

A 999 Ft-os akciós laminált padlónak is megvan persze a maga funkciója és szerepe, de nem szabad tőle csodákat várni. A minőségén szemet kell hunyni. Laminált padló és laminált padló között óriási különbségek vannak. Egy 1200 Ft-os praktikeres laminált padló össze sem hasonlítható egy 10.000 Ft-os wicanders parafa laminált padlóval.

A legtöbben azért utálják a laminált padlót, mert csak a barkácsáruházi 1-2000 Ft-os minőséget ismerik, holott a szakboltokban már egészen elképesztőeket is látni.

A laminált padló az egyetlen:
Óriási hiba azt gondolni, hogy a laminált padló az egyetlen választási lehetőség. Népszerű, mert már viszonylag olcsón hozzá lehet jutni, és van néhány előnyös tulajdonsága. De a laminált padló mellett számos más fa melegburkolat, parketta is létezik.

Svédpadló, szalagparketta, hajópadló, bambusz parketta, furnér parketta, parafa padló, amik itt-ott kereszteződnek is. És sokszor nem is kell sok, hogy az alapvetően az ára miatt kiválasztott laminált padló költségvetéséhez hozzárakjon még az ember, és azt mást fa parkettára cserélhesse.

A laminált padló csak egy választás, ami persze teljesen jó választás is lehet, ha az ember megfelelően dönt. Hogy segítsük a döntést, folyamatosan tárgyalunk ki témákat a laminált padlóval kapcsolatban. Színekről, kopásról, kritikus helyiségekről, ápolásról.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

8 HOZZÁSZÓLÁS

 • Olga
  2015-02-08, 17:34 VÁLASZ

  Kérdésem az lenne, hogy lehet e lakkozni a frissen lerakott laminált padlót?
  Köszönettel: Féderl Olga

  • 2jepetto@Olga
   2015-02-09, 16:05 VÁLASZ

   Kedves Féderl Olga!

   Laminált padlót nem lehet lakkozni. A laminált padló felületét voltaképpen műanyag borítja, amit nincs értelme lakkozni, és nem is tud megtapadni, mint a fa parkettánál a fa pórusaiba.

   Mi a baj, amiért az új padlót lakkozni szeretnék? Nem elég fényes a felülete? Mert ez esetben ápolószerekkel lehet rajta javítani.

   Üdv,
   2 Jepetto

   • Olga@2jepetto
    2015-02-09, 17:52 VÁLASZ

    Kedves 2 Jepetto!

    A védelem lett volna a motiváció, a fényével nincs bajom, csak tartósabbá akartuk volna tenni ezzel a módszerrel.
    Sajnos már vettem is lakkot hozzá nem kevés pénzért:-(

    Üdv: Féderl Olga

    • 2jepetto@Olga
     2015-02-10, 16:16 VÁLASZ

     Kedves Olga!

     Tartósabbá szintén speciális ápolószerekkel lehet, amik valamilyen szinten a felhordáskor védőburkot képeznek a padló felületén. Nagy kedvencünk a Haro Secura-A terméke, de sajnos azt már csak ebayen kapni. A Loba család között is vannak ilyenek.

     De a rendszeres ápolás, és a rendeltetés szerű használat is sokkal többet jelent a tartósságára nézve, mint ezt alapvetően az emberek kezelni szokták.

     A bontatlan lakkot sok helyen visszaveszik, talán ott is, ahol vetted.

     Üdv,
     2 jepetto

 • Olga
  2015-02-11, 18:12 VÁLASZ

  Kedves 2 jepetto!

  Köszönöm a választ, majd rendelek ebből a Haro Secura-A termékből az ebay-en.
  A lakkot visszavették.

  Üdv:Féderl Olga

  ui: vicces ez a név:-) 2 jepetto

 • Gabriella
  2016-07-14, 15:04 VÁLASZ

  Kedves 2 Jepetto!

  Lassan 10 éve van laminált padlónk és egy-egy helyen hibás. A karcolások nem is annyira szembetűnőek, mint az apró, szemétszerű pöttyök, amik nem tudom mitől keletkeztek.
  Én is a lakkozásra gondoltam, hogy azzal majd helyrehozom valamennyire.
  A fenti részt elolvasva, az ötletet eldobhatom.
  Mivel lehet kicsit helyrepofozni?

  Előre is köszönöm a választ!

  • 2jepetto@Gabriella
   2016-07-18, 21:58 VÁLASZ

   Kedves Gabriella!

   A LOBA, BONA termékeket tudom javasolni laminált padlók tisztításához. Ha ők nem hozzák le, akkor sajnos már semmi. A LOBA a http://www.laurum.hu cégnél beszerezhető.

   Üdv,
   2Jepetto

   • Gabriella@2jepetto
    2016-07-19, 07:21 VÁLASZ

    Köszönöm a választ 2jepetto 🙂

    Előző levelemben azt hiszem félreérthető voltam. Ezek a pöttyök nem a felületén vannak, hanem apró bemélyedések és egy nagyobb takarításnál nem látszanak annyira, ha erősebben megsúrolom, de idővel ismét sötétebb színük lesz, ami csúnya.
    Esetleg arra valami megoldás?

    Előre is köszönöm!

© Copyright 2017