• április

  30

  2015
 • 216
 • 2

Laminált padló, parketta tisztításának 2 legfontosabb alapszabálya

Nagyon sok kérdést kapunk a laminált padló ápolásával kapcsolatban. Jobban mondva alapvetően a parketták ápolásával kapcsolatban kapunk sok kérdést, csak a laminált padló népszerűsége miatt ő kiemelkedik.

Bár írtunk korábban a padlóápolásról, amit szerencsére igen sokan olvasnak, és olvastak korábban, szeretnénk még egy gyors gondolatot megosztani mindenkivel, mert ez nagyon-nagyon fontos.

Mindig kérdezitek, hogy x-y szerrel, ha feltörlitek a padlót, az jó lesz-e? A nagyanyáinkról ránk maradt házi praktikák, ecet, citromlétől szép lesz-e a padló? Ha ezzel felmosom, ettől nem lesz csíkos, jó lesz ezzel?

Nem lesz jó, nem lesz szép!

Nemcsak azért mert a laminált padlót, és bármilyen más padlót tilos felmosni, de a savas, és lúgos ph értékű ápolószereket mind kerülni kell. 7-es ph értékű, azaz semleges ph értékű ápolószerrel kell tisztességesen karban tartani egy fa padlót, legyen szó akár laminált padlóról, svédpadlóról, vagy bambuszról.

Az aranyszabály, amit soha, semmi esetben nem szabad megszegni az az, hogy nem mossuk fel, és nem savas/lúgos tisztítószerrel ápoljuk.

Az összes többi kérdés, hogy mivel, csak ez után jön. De ha jót akarsz a padlódnak, akkor a Loba, vagy a Bona termékcsaládjai közül választasz. Hamarosan bemutatjuk őket is.

Addig is, kerüld a felmosást, és csak enyhén nedves ronggyal töröld fel, vagy speciális moppal, és figyelj a ph semleges padlóápolókra.

Érdemes elolvasni

Padlóápolás útmutató A legtöbb ember, akivel eddig kapcsolatba kerültünk, mind rendkívüli hangsúlyt fektettek az ideális melegburkolat kiválasztására. De már kevesen figye...
Hogyan újíthatjuk fel a laminált padlót? A HVG felkért minket, hogy írjuk egy cikket "Hogyan újíthatjuk fel a laminált padlót?" témában. A cikket még nem publikálták, de Ti bennfentes blog ol...
A laminált padló vizes felmosása helyett szakszerű... Azért szeretik a legtöbben a laminált padlót, mert nem kér sokat, könnyen tisztíthatóak, és könnyen tisztán lehet tartani őket. Sokak szerint, ami...
Laminált padló felmosási teszt A laminált padlót nem szabad vízzel felmosni. Erről azonban nagyon kevesen tudnak, másrészt ez a szokás annyira belénk égett, hogy nehezen tudunk róla...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

2 HOZZÁSZÓLÁS

 • Zsuzsa
  2015-08-04, 11:43 VÁLASZ

  Üdvözletem!

  Laminált parketta tisztítás ügyében szeretnék érdeklődni, hogy a Bona mop-ot illetve a hozzávaló tisztítószert hol tudnám beszerezni.

  Előre is köszönöm a segítséget.

  Viniss Zsuzsa

  • 2jepetto@Zsuzsa
   2015-08-07, 15:42 VÁLASZ

   Kedves Zsuzsa!

   Helyileg mi jöhet számításba? Budapest, vagy akár webáruház is?

   Üdv,
   2Jepetto

© Copyright 2017

Mit tudok kihozni a pénzemből?


ELEMEZZ!