A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • április

  30

  2015
 • 321
 • 10

Laminált padló, parketta tisztításának 2 legfontosabb alapszabálya

Nagyon sok kérdést kapunk a laminált padló ápolásával kapcsolatban. Jobban mondva alapvetően a parketták ápolásával kapcsolatban kapunk sok kérdést, csak a laminált padló népszerűsége miatt ő kiemelkedik.

Bár írtunk korábban a padlóápolásról, amit szerencsére igen sokan olvasnak, és olvastak korábban, szeretnénk még egy gyors gondolatot megosztani mindenkivel, mert ez nagyon-nagyon fontos.

Mindig kérdezitek, hogy x-y szerrel, ha feltörlitek a padlót, az jó lesz-e? A nagyanyáinkról ránk maradt házi praktikák, ecet, citromlétől szép lesz-e a padló? Ha ezzel felmosom, ettől nem lesz csíkos, jó lesz ezzel?

Nem lesz jó, nem lesz szép!

Nemcsak azért mert a laminált padlót, és bármilyen más padlót tilos felmosni, de a savas, és lúgos ph értékű ápolószereket mind kerülni kell. 7-es ph értékű, azaz semleges ph értékű ápolószerrel kell tisztességesen karban tartani egy fa padlót, legyen szó akár laminált padlóról, svédpadlóról, vagy bambuszról.

Az aranyszabály, amit soha, semmi esetben nem szabad megszegni az az, hogy nem mossuk fel, és nem savas/lúgos tisztítószerrel ápoljuk.

Az összes többi kérdés, hogy mivel, csak ez után jön. De ha jót akarsz a padlódnak, akkor a Loba, vagy a Bona termékcsaládjai közül választasz. Hamarosan bemutatjuk őket is.

Addig is, kerüld a felmosást, és csak enyhén nedves ronggyal töröld fel, vagy speciális moppal, és figyelj a ph semleges padlóápolókra.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

10 HOZZÁSZÓLÁS

 • Zsuzsa
  2015-08-04, 11:43 VÁLASZ

  Üdvözletem!

  Laminált parketta tisztítás ügyében szeretnék érdeklődni, hogy a Bona mop-ot illetve a hozzávaló tisztítószert hol tudnám beszerezni.

  Előre is köszönöm a segítséget.

  Viniss Zsuzsa

  • 2jepetto@Zsuzsa
   2015-08-07, 15:42 VÁLASZ

   Kedves Zsuzsa!

   Helyileg mi jöhet számításba? Budapest, vagy akár webáruház is?

   Üdv,
   2Jepetto

 • Kovács Imre
  2019-04-10, 13:18 VÁLASZ

  Három hónapja használjuk uj lakásunkban a padlofütésre rakott
  laminált padlot,ami néhány hete borzalmasan recsegni kezdett.Az üzletben azt mondták az aljzatbeton az oka,és fel kell szedni.Kétségbe vagyunk esve,mert 50 négyzetméterről van szó és teljesen berendezkedtünk.Kérem megnyugtató válaszát.
  Köszönettel Kovács Imre

  • 2jepetto@Kovács Imre
   2019-04-10, 14:34 VÁLASZ

   Kedves Imre!

   Sajnos nem tudok megnyugtató válasszal szolgálni. Az, hogy az aljzat hibája, én nem merném vakon kijelenteni. Sajnos mi is raktunk már le úgy Kaindl laminált padlót rendes aljzatra, megfelelő rétegrenddel, hogy a padló a beköltözés után pár hónappal pattogó hangot adott. Az átlagosnál jobb nyomószilárdságú alátétet kell tenni bizonyos laminált padlók alá. A 2-3 mm-es tekercses polifoam nem megfelelő bizonyos laminált padlók alá, sem a polisztirol XPS, csak a növényi rost alapú.

   Pár kérdésem lenne?
   1. Milyen laminált padló lett lerakva?
   2. Milyen alátétre?
   3. Műanyag klikkes a rövidebb oldala?
   4. Rövidebb oldalról hallják a recsegést?
   5. Tudják milyen volt a páraszint a lerakáskor, és hogyan változott a beköltözéssel?
   6. Pontokban hallják a recsegést, vagy teljes felületen?
   7. Változó, hogy hol hallják a recsegést?

   Elnézést a sok kérdésért, de ezzel segítenek a probléma mélyére ásni!

   Üdv,
   2 Jepetto

   • Kovács Imre@2jepetto
    2019-04-10, 17:11 VÁLASZ

    Kedves 2Jepetto!
    Kérdéseire válaszolva az alábbiakat tudom elmondani.
    A padlo neve caracas tölgy.Az alátét woodstep isoroll 2mm es.
    Müanyag klikkes a rövidebb oldala. November végén lett lerakva,nem volt páratartalom mérö,igy erröl nem tudok nyilatkozni.A recsegő hangot az egész felületen hallani lehet,intenzivebben ott ahol gyarkan járunk és sajnos állandóan.Beköltözéskor elég
    nagy volt a pára a lakásban.
    Örömmel venném,ha személyesen megnéznék és megtudnák mondani,hogy érdemes e kipakolni az egész lakást vagy nincs megoldás!
    Előre is köszöm gyors válaszát
    Imre

    • 2jepetto@Kovács Imre
     2019-04-11, 06:35 VÁLASZ

     Kedves Imre!

     A hang mindenképpen mozgásból ered.

     Alapvetően 2 oka lehet annak, hogy recseg a laminált padló.

     1.) Annyit mozog, amennyit nem szabadna:
     Az egyik, hogy valóban rossz az aljzat. Ennek valószínűségét nem tudom megmondani, mert nem látom. Ha ki volt mérve, volt ellenőrizve a lerakás, akkor önök biztosan tudják, hogy mi volt a maximum szintkülönbség amit mértek 1-2 méteren belül. Egyébként is, de műanyag klikkes padlóknál, különösen fontos a jó alátét, ha egy kicsi kis minőségi kifogás is felmerül az aljzattal szemben. Én műanyag klikkes padló alá kizárólag növényi rost alapú alátétet tennék, mert annak van megbízható nyomószilárdsága, az biztosabb alap. Az alátétezés miatt minden laminált padló mozogni fog a járás alatt, de az aljzat minőségétől, és az alátéttől függ, hogy mennyit.

     2.) Szorosabb illesztés, kisebb mozgás:
     Ha szorosabb az illesztése, akkor már kisebb mozgás hatására is recsegő hangot adhat a laminált padló. Lerakunk egy laminált padlót, ami elkezd akklimatizálódni. Elkezdünk élni a lakásban, és lehet, hogy észre sem vesszük, de a lerakáskori környezet a padló számára teljesen más lesz, amikor már használjuk. Teszem azt felmegy a páratartalom stabilan 15%-al. A laminált padló az egyensúlyi nedvességtartalom elérése érdekében elkezdi felvenni a levegőből a vizet. Az első, ami be fog “durrani” az illesztése. Hol máshol venné vel a vizet, ha nem ott. Itt vagyon kicsi térfogat-változásról beszélünk egyébként, de egy klikk rendszer is eléggé pontos. Én nem látom, hogy ennél a laminált padlónál az illesztési rendszer kezelve lett-e gyárilag valamilyen víztaszító megoldással. Azoknál mi úgy tapasztaljuk, hogy ez a probléma kevésbé áll fenn. Ha szorul az illesztés, akkor a kisebb mozgás is recsegést okoz.

     A megoldás mindenképpen az, hogy ezek a mozgások olyan szintre legyenek hozva, ahol ez már nem okoz problémát. Szoruló illesztésnél mi 1x csináltuk azt, hogy a padló horony részét sniccerrel enyhén megvágtuk, de tényleg csak óvatosan. Nem biztos, hogy többször bevállalnánk, mert az a padlóra kapott rendszergarancia elvesztését jelenti.

     Bővebben egy felmérés keretében tudunk segíteni. Arra itt tud jelentkezni: http://www.2jepetto.hu/padlo-atalakitas/felmeres-keres/

     Üdv,
     2Jepetto

 • Kovács Imre
  2019-04-12, 06:43 VÁLASZ

  Kedves 2Jepetto!
  A felmérésük igénybevételére sajnos nincs időnk,mert tegnap itt volt az épÍttető és hétfőn elkezdik felszedni a padlót.Azt mondta,hogy ilyen még nem fordult elő,de ha ők hibáztak megcsinálják.Reméljük kiderül az ok és megoldódik a problémánk.Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszát,ha lesz eredmény természetesen tudatom Önnel.
  Üdvözlettel Imre!

  • 2jepetto@Kovács Imre
   2019-04-12, 08:02 VÁLASZ

   Kedves Imre!

   Megköszönöm, ha hétfőn délután, kedden, ha van előrelépés, megírja, hogy mi volt a probléma.

   Üdv,
   2 Jepetto

   • Kovács Imre@2jepetto
    2019-04-12, 18:59 VÁLASZ

    Tisztelt 2jepetto!
    Le tudna esetleg jönni hétfön délelött személyesen megnézni illetve meghallgatni a recsegést.

    Üdvözlettel!
    Kovács Imre

 • Kovács Imre
  2019-04-15, 11:32 VÁLASZ

  Kedves 2Jepetto!
  Sajnálom,hogy nem sikerült találkoznunk a padlórecsegés miatt.Reggel öszzejött a találkozó,itt volt a DIÉGO két képviselője,az építtető a szakember aki a padlót lerakta.
  Mindenki csóválta a fejét.ilyen még egyikőjükkel sem fordult elő,a megoldásra több lehetőséget is felvetettek.
  Padlófelszedés,alapos porszívózás,pá.razáró fólia és 2mm-es alátét.Jelenleg ez van folyamatban.Azután két hónap várakozás,hogy kiderüljön,
  visszajön e a recsegés.
  Most,hogy felszedték,a padló és az alátét között voltak apró szemcsék,nem tudni,hogy került
  oda mivel alapos volt a takarítás.
  Bízzunk benne,hogy ez az ok és reménykedjünk,hogy nem kell
  ujra felszedni.
  Közben ebben a pillanatban találtak egy méteres repedést ahol jön fel a beton,porózus a beton.Az elkövetkezókról írok majd,de most be kell fejeznem.
  Üdv.Imre!

© Copyright 2017