A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • január

  26

  2012
 • 1005
 • 1

Laminált padló padlószőnyegre

Nincs mese, ezt nem lehet megúszni. Aki szép, igényes padlót szeretne, az nem rakhatja a laminált padlót padlószőnyegre.

Laminált padlót padlószőnyegre fektetni nem túl szerencsés dolog. Nem azért mondjuk ezt, hogy megnehezítsük mások életét, de ez így van. Még annak ellenére is, hogy máshol az mondják, hogy nyugodtan mehet a laminált padló a padlószőnyegre, mert legalább rugalmasabb lesz tőle.

laminált padló padlószőnyegre

Az a baj, hogy ezzel a magyarázattal pont arra adott választ, miért nem szabad a laminált padlót padlószőnyegre tenni.

Éppen emiatt a rugalmasság miatt, amikor a laminált padlót terhelésnek fogjuk kitenni, a rugalmasság miatt a súly, a feszültség legjobban az illesztésekre fog hatni. Ez azt eredményezheti, hogy a laminált padló illesztései idővel elválnak egymástól. És mivel addigra a nútok már ki lesznek készülve, a kár helyrehozhatatlan lesz.

Nem beszélve arról, hogy egy ilyen fektetésnél a padlószőnyegbe fektetett poratkák is konzerválódnak, szóval nem lesz túl egészséges.

Még a kevesebb nyűg miatt sem éri meg a laminált padlót padlószőnyegre tenni. Vagy épp a jobb szigetelés érdekében.

Mi szóltunk!

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

1 HOZZÁSZÓLÁS

 • Zsolti
  2014-12-08, 13:57 VÁLASZ

  Kedves Szakértők!

  Tanácsukra és hosszú távú tapasztalatukra lennék kíváncsi. Egy olyan szobába szeretnék laminált padlót letenni, ahol az aljzat sajnos elég rossz állapotú volt (régi aljzatkiegyenlítő felvált, porzott). Ezt eltávolítottam és a helységet új aljzatkiegyenlítővel öntöttük ki. Nagyon sokat javult a helyzet, de persze azért 1-2 mm-es hibák maradtak a felületben.
  A kérdésem az lenne, hogy ilyen fogadó felületre a 2 vagy a 3 mm-es alátát polifoam fóliát célszerű letenni?
  Szeretném, ha a padló nem huppogna amikor járok rajta, de azért azt is szeretném, ha az aljzat megmaradt egyenetlenségét kiküszöbölné. (Hőszigetelés nem szempont, mivel ez egy negyedik emeleti panel lakás.)

  http://www.masterplast.hu/isofoam_habfolia/lst/41

  A műszaki adatlapokból látható, hogy a nyomószilárdsága a 2 és a 3 mm-esnek ugyan az, tehát azonos terhelés esetén a 3 mm-es másfélszer annyit “süpped be”, mint a 2 mm-es. Jól gondolom? Mi a tapasztalat? (Ez a mozgás a laminált padló illesztéseinek sem jó)

  Köszönöm szépen megtisztelő válaszukat!

  Üdvözlettel: Kis-Molnár Zsolt

© Copyright 2017