• január

  26

  2012
 • 314
 • 1

Laminált padló padlószőnyegre

Nincs mese, ezt nem lehet megúszni. Aki szép, igényes padlót szeretne, az nem rakhatja a laminált padlót padlószőnyegre.

Laminált padlót padlószőnyegre fektetni nem túl szerencsés dolog. Nem azért mondjuk ezt, hogy megnehezítsük mások életét, de ez így van. Még annak ellenére is, hogy máshol az mondják, hogy nyugodtan mehet a laminált padló a padlószőnyegre, mert legalább rugalmasabb lesz tőle.

laminált padló padlószőnyegre

Az a baj, hogy ezzel a magyarázattal pont arra adott választ, miért nem szabad a laminált padlót padlószőnyegre tenni.

Éppen emiatt a rugalmasság miatt, amikor a laminált padlót terhelésnek fogjuk kitenni, a rugalmasság miatt a súly, a feszültség legjobban az illesztésekre fog hatni. Ez azt eredményezheti, hogy a laminált padló illesztései idővel elválnak egymástól. És mivel addigra a nútok már ki lesznek készülve, a kár helyrehozhatatlan lesz.

Nem beszélve arról, hogy egy ilyen fektetésnél a padlószőnyegbe fektetett poratkák is konzerválódnak, szóval nem lesz túl egészséges.

Még a kevesebb nyűg miatt sem éri meg a laminált padlót padlószőnyegre tenni. Vagy épp a jobb szigetelés érdekében.

Mi szóltunk!

Érdemes elolvasni

Nem mindegy, hogy 2 vagy 4 oldali fózolt a laminál... A fózolásról, korábban írtunk már. Akkor beszéltünk már arról, mint jelent a fózolás. Érintőlegesen a fózolás a parketták szélének ferde (általában 45...
6 mázolási hiba – képekkel! A „Hogyan hozd ki a lakásodból a maximumot?!” tanfolyam keretein belül már szó volt a festésről, pontosabban a mázolásról. Te már tudod, hogy a mázolá...
Jövőre, veled, ugyanitt! Köszönjük, hogy 2011-ben is velünk tartottál! Hálásak vagyunk, hogy követsz és olvasol minket. Köszönünk minden egyes levelet, és kommentet, amit elju...
Összefüggő terek alkotása padlóval Ha összefüggő tereket szeretnél otthon, ha szeretnél egy egységes képet, akkor ne dolgozz több típusú, és színárnyalatú parkettával. Ez a tipp nagyon ...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

1 HOZZÁSZÓLÁS

 • Zsolti
  2014-12-08, 13:57 VÁLASZ

  Kedves Szakértők!

  Tanácsukra és hosszú távú tapasztalatukra lennék kíváncsi. Egy olyan szobába szeretnék laminált padlót letenni, ahol az aljzat sajnos elég rossz állapotú volt (régi aljzatkiegyenlítő felvált, porzott). Ezt eltávolítottam és a helységet új aljzatkiegyenlítővel öntöttük ki. Nagyon sokat javult a helyzet, de persze azért 1-2 mm-es hibák maradtak a felületben.
  A kérdésem az lenne, hogy ilyen fogadó felületre a 2 vagy a 3 mm-es alátát polifoam fóliát célszerű letenni?
  Szeretném, ha a padló nem huppogna amikor járok rajta, de azért azt is szeretném, ha az aljzat megmaradt egyenetlenségét kiküszöbölné. (Hőszigetelés nem szempont, mivel ez egy negyedik emeleti panel lakás.)

  http://www.masterplast.hu/isofoam_habfolia/lst/41

  A műszaki adatlapokból látható, hogy a nyomószilárdsága a 2 és a 3 mm-esnek ugyan az, tehát azonos terhelés esetén a 3 mm-es másfélszer annyit “süpped be”, mint a 2 mm-es. Jól gondolom? Mi a tapasztalat? (Ez a mozgás a laminált padló illesztéseinek sem jó)

  Köszönöm szépen megtisztelő válaszukat!

  Üdvözlettel: Kis-Molnár Zsolt

© Copyright 2017