• december

    12

    2013
  • 65
  • 0

Laminált padló + padlófűtés = IGEN

laminált padló padlőfűtésreVannak egyértelmű dolgok az életben, amikkel nem lehet vitatkozni, amiket az egyszerűségükből kifolyólag kár túlbonyolítani. Az ég kék, a fű zöld, a föld gömbölyű.

A laminált padló pedig padlófűtésre rakható.

Csekély kivétellel, mikor a laminált padló alulról plusz hőszigetelő réteggel rendelkezik, a laminált padlók 99,9%-ba rakhatóak padlófűtésre. Ilyen hőszigetelő réteggel ellátott laminált padlóval ugyanakkor manapság már nagyon ritka esetekben lehet találkozni. Nem igazán kell attól tartani, hogy az ember ilyenekkel fogja szemben találni magát.

A padlófűtésre rakható laminált padlókkal kapcsolatban lényegében egyetlen elvárást lehet megfogalmazni. Át tudja adni megfelelően a hőt a helyiségbe. Nem kell túlbonyolítani a dolgokat.

Éppen ezért is a laminált padló padlófűtésre alkalmas:

1.) Mert vastagsága nem haladja meg a 14 mm-t. Mivel a fa jó hőszigetelő, az alulról érkező hőnek csak egy bizonyos %-t fogja tudni átadni. A többit vissza fogja tartani. Minél vastagabb a fa annál jobban el fogja nyelni a hőt. De mivel a laminált padlók vastagsága döntően 7-10 mm között mozognak, nem lesz gond a hővezetéssel. A felmerülő hőveszteség a laminált padlónál normális, ezzel kalkulálnak akik a padlófűtést beépítik. Nem azt jelenti ez, hogy elnyeli a teljes meleget, és magas gázszámlák mellett is meg lehet majd otthon fagyni.

2.) Minden fa más, és más hővezetési tényezővel rendelkezik. Vagyis a parketta a fa fajtájától függően ugyanazon vastagság mellett jobban el tudja nyelni a hőt, mint a másik. A parafa például rendkívül jó hővisszatartó. De mivel a laminált padló rendszerint tölgy fából készül, itt nem beszélünk kimagasló értékekről, ami miatt azt lehetne mondani, hogy a laminált padló padlófűtésre alkalmatlan.

3.) A rendesen lerakott laminált padló szépen fog feküdni az aljzaton, és elhanyagolható lesz az a légrés, ami az aljzat, és a laminált padló között felmerülhet, és ami miatt félni kellene, hogy a laminált padló padlófűtésre alkalmatlan lenne. Persze azt gondolom nem kell mondani, hogy ilyenkor a laminált padló alá nem szabad hőszigetelő réteget (pl:parafa tekercs) tenni. Szép aljzat kell, és akkor nem lesz semmi baj a légréssel.

Ennyi, nem kell ezt túlbonyolítani!

A laminált padló komfortérzet-csökkenés, és energiaszámla növekedés nélkül fog feküdni a padlófűtésen. Persze ezen kívül még számtalan aranyszabály van a laminált padló kiválasztásával kapcsolatban, amiről érdemes olvasni.

Érdemes elolvasni

Fekete padló, sötét parketta Ha múltkor már szó volt a fehér padlóról, nem mehetünk el a másik véglet a fekete padló mellett sem.A sötét árnyalatú laminált padlók és parketták...
3 az 1-ban laminált padló, na végre! Vagy mégsem?... Mikor először olvastam a Kaind 3in1 laminált padló kollekciójáról, nagyot dobbant a szívem. Na végre! Jó lenne már egy olyan laminált padló, ami nemcs...
Különleges méretű parketták Ha az ember különleges padlót szeretne, tucatnyi parketta fajtából, tucatnyi alapanyagból és még több színből válogathat. A lehetőségek óriásiak, hogy...
Szürke parketták, laminált padlók Nagy kedvencünk a szürke színű parketták, és laminált padlók. A világosabb árnyalattól a sötétig szinte minden jöhet. Interaktív parketta stúdiónkban...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017