A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

  • augusztus

    2

    2011
  • 321
  • 2

A laminált padló NEM parketta

Szinte nincs olyan szakma, ahonnan a köznyelvbe ne tévesen kerülne be egy-két szó. Cellulitisz, skizofrénia, kifutópálya, vakbélgyulladás, hangfal, limuzin, stb. Végeláthatatlan hosszú a lista, a köznyelvben tévesen használt szavakról és kifejezésekről.

Ártalmatlan tévedések!

Ez elől természetesen mi sem menekülhettünk meg. A parketta kifejezést ugyanis gyakran tévesen használják. Az Európai Parkettagyártók Szövetsége (FEP) szerint parketta megnevezést kizárólag azok a padlók kaphatnak, melynek felső tömörfa koptató rétege legalább 2.5 mm.

A laminált padló tehát nem parketta. Hiszen műgyantával kevert faörlemény az alapanyaga, és nem tömör fa. A köznyelv (sokszor még a szakma is) tévesen használja a laminált parketta kifejezést. A helyes a laminált padló. Mi az esetek 90%-ban ezt használjuk, de mivel a köznyelvben rosszul szerepel, néha mi is laminált parkettaként nevezzük a laminált padlót.

De a laminált parketta helyesen laminált padló!

Hogy ennél nagyobb tévedésed a laminált padlóval ne legyen, tőlünk minden segítséget meg fogsz kapni. Az oldalunkon több tucat cikket találsz a laminált padlóról legyen szó színekről, kopásállóságról, kritikus helyiségről, az olcsóság rejtett hátulütőiről.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

2 HOZZÁSZÓLÁS

  • Erika
    2011-08-23, 07:49 VÁLASZ

    Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell elkezdeni lerakni a laminált padlót, ha a szoba egyik sarka sem derékszöges (pedig annak kellet volna lennie). Nem szeretném, ha az ajtónál nagyon kidobná a vágásnál, ha ferdén kell vágni. Válaszotokat köszönöm.

    • 2 Jepetto@Erika
      2011-08-23, 10:58 VÁLASZ

      Kedves Erika!

      Most csak annyit tudunk mondani, hogy a válasz hosszabb, ezért csak délután tudjuk megírni. Kérlek, küldj egy e-mailt, csak másold be az itteni kérdésedet, és délután az lesz az első, hogy megválaszoljuk.

      Köszi!

      Üdv,
      A 2 Jepetto

© Copyright 2017