• augusztus

  2

  2011
 • 119
 • 2

A laminált padló NEM parketta

Szinte nincs olyan szakma, ahonnan a köznyelvbe ne tévesen kerülne be egy-két szó. Cellulitisz, skizofrénia, kifutópálya, vakbélgyulladás, hangfal, limuzin, stb. Végeláthatatlan hosszú a lista, a köznyelvben tévesen használt szavakról és kifejezésekről.

Ártalmatlan tévedések!

Ez elől természetesen mi sem menekülhettünk meg. A parketta kifejezést ugyanis gyakran tévesen használják. Az Európai Parkettagyártók Szövetsége (FEP) szerint parketta megnevezést kizárólag azok a padlók kaphatnak, melynek felső tömörfa koptató rétege legalább 2.5 mm.

A laminált padló tehát nem parketta. Hiszen műgyantával kevert faörlemény az alapanyaga, és nem tömör fa. A köznyelv (sokszor még a szakma is) tévesen használja a laminált parketta kifejezést. A helyes a laminált padló. Mi az esetek 90%-ban ezt használjuk, de mivel a köznyelvben rosszul szerepel, néha mi is laminált parkettaként nevezzük a laminált padlót.

De a laminált parketta helyesen laminált padló!

Hogy ennél nagyobb tévedésed a laminált padlóval ne legyen, tőlünk minden segítséget meg fogsz kapni. Az oldalunkon több tucat cikket találsz a laminált padlóról legyen szó színekről, kopásállóságról, kritikus helyiségről, az olcsóság rejtett hátulütőiről.

Érdemes elolvasni

Recseg a laminált padló Korábban már többször is írtunk a recsegő parkettáról, és elérkezett az ideje, hogy külön foglalkozzunk a laminált padlókkal is. Az elmúlt 2 napban ug...
Fekete padló, sötét parketta Ha múltkor már szó volt a fehér padlóról, nem mehetünk el a másik véglet a fekete padló mellett sem.A sötét árnyalatú laminált padlók és parketták...
A laminált padló tévhitei Szeretnénk néhány alapvető tévhitet elkergetni a laminált padlóval kapcsolatban. És előre is elnézést kell kérnünk, mert nem leszünk annyira elegánsak...
Trendi laminált padlók Azért szeretem a laminált padlót, mert olyan dolgokra képes, amire más parketta nem. Aki unja már a bükk, cseresznye színeket, és szeretne inkább vada...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

2 HOZZÁSZÓLÁS

 • Erika
  2011-08-23, 07:49 VÁLASZ

  Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell elkezdeni lerakni a laminált padlót, ha a szoba egyik sarka sem derékszöges (pedig annak kellet volna lennie). Nem szeretném, ha az ajtónál nagyon kidobná a vágásnál, ha ferdén kell vágni. Válaszotokat köszönöm.

  • 2 Jepetto@Erika
   2011-08-23, 10:58 VÁLASZ

   Kedves Erika!

   Most csak annyit tudunk mondani, hogy a válasz hosszabb, ezért csak délután tudjuk megírni. Kérlek, küldj egy e-mailt, csak másold be az itteni kérdésedet, és délután az lesz az első, hogy megválaszoljuk.

   Köszi!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

© Copyright 2017