• augusztus

  2

  2011
 • 12
 • 2

A laminált padló NEM parketta

Szinte nincs olyan szakma, ahonnan a köznyelvbe ne tévesen kerülne be egy-két szó. Cellulitisz, skizofrénia, kifutópálya, vakbélgyulladás, hangfal, limuzin, stb. Végeláthatatlan hosszú a lista, a köznyelvben tévesen használt szavakról és kifejezésekről.

Ártalmatlan tévedések!

Ez elől természetesen mi sem menekülhettünk meg. A parketta kifejezést ugyanis gyakran tévesen használják. Az Európai Parkettagyártók Szövetsége (FEP) szerint parketta megnevezést kizárólag azok a padlók kaphatnak, melynek felső tömörfa koptató rétege legalább 2.5 mm.

A laminált padló tehát nem parketta. Hiszen műgyantával kevert faörlemény az alapanyaga, és nem tömör fa. A köznyelv (sokszor még a szakma is) tévesen használja a laminált parketta kifejezést. A helyes a laminált padló. Mi az esetek 90%-ban ezt használjuk, de mivel a köznyelvben rosszul szerepel, néha mi is laminált parkettaként nevezzük a laminált padlót.

De a laminált parketta helyesen laminált padló!

Hogy ennél nagyobb tévedésed a laminált padlóval ne legyen, tőlünk minden segítséget meg fogsz kapni. Az oldalunkon több tucat cikket találsz a laminált padlóról legyen szó színekről, kopásállóságról, kritikus helyiségről, az olcsóság rejtett hátulütőiről.

Érdemes elolvasni

Parketta fürdőszobába – “Megőrültél?” Nagy a verseny a hideg-, és melegburkolatok között. A határok, hogy melyiket mikor alkalmazzuk kezdenek elmosódni. A fürdőszobát, azonban még mindig a...
Az olcsó laminált padló hátulütői Sokan keresnek olcsó laminált padlót. De csak kevesen vannak felkészülve arra, hogy mit is jelent olcsó laminált padlót venni.Persze szokták mondani...
Ha Ikeába jársz, ezt is nézd meg… Közel egy év után tegnap sikerült eljutnunk az Ikeába. Az újév ugyanis nálunk azzal kezdődött, hogy a zsúfolásig telített kamránkat, eldöntöttük rendb...
Miért a Kaindl laminált padló? Mikor összeállítottuk az üzletünk termékpalettáját, sokat gondolkodtunk, milyen laminált padlókat forgalmazzunk, amik mellett még ki is tudunk állni. ...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

2 HOZZÁSZÓLÁS

 • Erika
  2011-08-23, 07:49 VÁLASZ

  Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell elkezdeni lerakni a laminált padlót, ha a szoba egyik sarka sem derékszöges (pedig annak kellet volna lennie). Nem szeretném, ha az ajtónál nagyon kidobná a vágásnál, ha ferdén kell vágni. Válaszotokat köszönöm.

  • 2 Jepetto@Erika
   2011-08-23, 10:58 VÁLASZ

   Kedves Erika!

   Most csak annyit tudunk mondani, hogy a válasz hosszabb, ezért csak délután tudjuk megírni. Kérlek, küldj egy e-mailt, csak másold be az itteni kérdésedet, és délután az lesz az első, hogy megválaszoljuk.

   Köszi!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

© Copyright 2017