A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • május

  27

  2014
 • 1562
 • 10

Laminált padló lépcsőre

A laminált padló lépcsőre is tökéletes megoldás lehet. Mint parkettások az elmúlt években számtalan alkalommal burkoltunk már laminált padlóval lépcsőt. Mivel a laminált padlók kopásállósága rendkívül magas, és sűrűségük a merbau keményfa padlóéval (kb. 850 – 900 kg/m3) vetekszik, könnyen belátható, hogy a lépcsőkre is jó megoldást fognak nyújtani.

Megoldható, hogy a több 100.000 Ft-os fajlagos gyártási költséget az ember megspórolja, és laminált padlót tegyen a lépcsőre. Bár az asztalosok, az egyedi gyártású lépcsőelemekkel is tökéletes megoldást fognak tudni adni, nem feltétlen lesz azonban jobb, mintha laminált padló kerülne a lépcsőre.


laminált padló lépcsőre

Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a laminált padlókat szigorú szabványok alapján gyártják, és olyan tulajdonságaikat is szabvány alapján ellenőrzik, mint a csúszásállóság, folttűrő képesség, kopásállóság…stb. Egy egyedi gyártású lépcsőelemnél nyilván erre nincs lehetőség.

A laminált padló lépcsőre való fektetése egyáltalán nem rossz ötlet, amit nem szabad elvetni. Sőt nagyon is érdemes átgondolni.

A lerakás azonban nem a laminált padlóhoz megszokott úsztatott formában történik. Bár vannak lépcsőprofilok, kimondottan laminált padlóhoz, ezek utólagos beépítése a legtöbb esetben megemeli a laminált padlókat a lépcső élénél, így mi a legtöbb esetben ragasztással dolgozunk, ha laminált padlót lépcsőre kell fektetni.

Előtte azonban biztosítani kell a lépcsőfokok megfelelő tapadását, és a rugdosóról is gondoskodni kell. Végül pedig csak a szegélyezés marad.

laminált padló lépcsőre

laminált padló lépcsőre

Egy szó mint száz, a laminált padló lépcsőn is megállja a helyét, de a fektetése nagyobb szakértelmet igényel már. És a költségek várhatóan jóval alacsonyabbak lesznek, mintha az egyedi gyártást választotta volna.

Előnyök:
– Gyors: A lépcső laminált padlóval való burkolása szinte biztosan megvan egy hét alatt. Befogadó aljzat előkészítése (1 nap), száradás (2 nap), lerakás (1 nap), szegélyezés (1 nap). A lépcső bonyolultságától, és az alapanyagok rendelkezésére állásától függően ez pár nappal több lehet.
– Költséghatékony: Az egyedi gyártású lépcsőelemekhez képest 35-50%-kal olcsóbb megoldást kínál. Minél drágább a laminált padló, annál kisebb ez a szám. 13.000 Ft-os laminált padlónál már nem fog az ember spórolni.
– Egységes tér: Ugyanazon melegburkolat, ami a szobában van, megjelenhet a felvezető lépcsőn is, így teljesen egységes teret kaphat otthon.
– Magas minőség: A laminált padlók számtalan tulajdonságát szigorú szabványok szerint ellenőrzik. (Csúszásállóság, illesztési pontosság, kopásállóság, ütésállóság…stb.) A laminált padló minősége garantált.

Hátrányok:
– Egyszerű design: A laminált padlóval való burkolás egy viszonylag egyszerű designt ad. Hajlított ívek, speciális élek kialakítására nincs lehetőség.
– Élvédő: Nem minden laminált padló gyártó készít saját élvédőt (Kährs,Quick-Step), így az élvárást fém profilokkal, vagy fa pipaléccel lehet megoldani, ami az éleknél 1-3 mm szintkülönbséget, és eltérő színt jelenthet. Ha az ember olyan laminált padlót választ, ahol lépcsőelemek is kaphatóak, akkor ott ez a hátrány nem fog megjelenni.

Ha szeretne egy kalkulációt kapni a lépcső parkettázására, kérjen tőlünk egy felmérést lépcső burkolására.

Érdemes átolvasni:
Mi kerül az élekre lépcső burkolásakor?
Hogyan kell kiszámolni a szükséges laminált padló mennyiségét lépcsőnél?

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

10 HOZZÁSZÓLÁS

 • Valéria
  2016-05-13, 21:12 VÁLASZ

  Érdekelne,hogy ha lépcsőt burkolunk lamináttal,hány mm-es laminát megy rá?
  Másik pedig,h leheséges-e,h csak a taposófelület legyen lefedve?

  Üdv.

  • 2jepetto@Valéria
   2016-05-13, 21:36 VÁLASZ

   Kedves Valéria!

   Mi minimum 8 mm-es jobb minőségű laminált padlót javaslunk (Krono Original,Classen). Nincs akadálya a annak, hogy csak a taposófelület legyen burkolva, és a rugdosó ne.

   Üdv,
   2Jepetto

 • Mónika
  2016-11-12, 19:37 VÁLASZ

  Üdvözlöm!
  Van egy beltéri, 1 fordulós, nyitott falépcsőnk. A lépcsőfokok kb 4 cm-es csiszolt, vékony lazúros fenyőpallóból vannak. Ezt lehetne burkolni és lezárttá tenni laminált padlóval?
  Üdv.

  • 2jepetto@Mónika
   2016-11-13, 10:55 VÁLASZ

   Kedves Mónika!

   Át tudsz nekünk küldeni egy képet a lépcsőről a 2jepetto kukac 2jepetto pont hu email címre?

   Köszi

   Ödv,
   2Jepetto

 • Monika
  2017-02-02, 22:29 VÁLASZ

  Üdv,
  Ujepitesű lakásunkba szeretném a lépcsőt laminálttal burkolni, hiszen lent fent is ugyanaz lenne a padlóborítás. Sajnos az építtető szakembere nem ért hozzá/nem vállalja (egyenes lépcsősor), így járólappal burkolnák. Utólag burkolva is lehet olyan szép eredményt elérni, mintha együtt készült volna a burkolás a padlóval? Köszönettel,
  M.

 • Viktor
  2017-06-19, 18:22 VÁLASZ

  Tisztelt 2jepetto!

  Én is szeretnék lépcsőt burkolatatni, beton felületre laninált parkettával, de a szaküzletben /Diego/ azt mondták, hogy nem szabad ragasztani. Mi erről a véleményük?
  Köszönettel
  László Viktor

  • 2jepetto@Viktor
   2017-06-19, 21:17 VÁLASZ

   Kedves Viktor!

   Az, hogy rosszul mondták. Bár alapvetően igaz, hogy nem szabad ragasztani sima lerakás esetén, de vannak szituációk, amikor ragasztani kell. Ilyen egyébként a fal is.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Pacher-Kolozsy Zsuzsa
  2018-12-16, 20:37 VÁLASZ

  Milyen ragasztót kell használni,ha beton lépcsőt szeretnénk laminálttal burkolni.

  Köszi.

© Copyright 2017