• május

  27

  2014
 • 120
 • 8

Laminált padló lépcsőre

A laminált padló lépcsőre is tökéletes megoldás lehet. Mint parkettások az elmúlt években számtalan alkalommal burkoltunk már laminált padlóval lépcsőt. Mivel a laminált padlók kopásállósága rendkívül magas, és sűrűségük a merbau keményfa padlóéval (kb. 850 – 900 kg/m3) vetekszik, könnyen belátható, hogy a lépcsőkre is jó megoldást fognak nyújtani.

Megoldható, hogy a több 100.000 Ft-os fajlagos gyártási költséget az ember megspórolja, és laminált padlót tegyen a lépcsőre. Bár az asztalosok, az egyedi gyártású lépcsőelemekkel is tökéletes megoldást fognak tudni adni, nem feltétlen lesz azonban jobb, mintha laminált padló kerülne a lépcsőre.


laminált padló lépcsőre

Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a laminált padlókat szigorú szabványok alapján gyártják, és olyan tulajdonságaikat is szabvány alapján ellenőrzik, mint a csúszásállóság, folttűrő képesség, kopásállóság…stb. Egy egyedi gyártású lépcsőelemnél nyilván erre nincs lehetőség.

A laminált padló lépcsőre való fektetése egyáltalán nem rossz ötlet, amit nem szabad elvetni. Sőt nagyon is érdemes átgondolni.

A lerakás azonban nem a laminált padlóhoz megszokott úsztatott formában történik. Bár vannak lépcsőprofilok, kimondottan laminált padlóhoz, ezek utólagos beépítése a legtöbb esetben megemeli a laminált padlókat a lépcső élénél, így mi a legtöbb esetben ragasztással dolgozunk, ha laminált padlót lépcsőre kell fektetni.

Előtte azonban biztosítani kell a lépcsőfokok megfelelő tapadását, és a rugdosóról is gondoskodni kell. Végül pedig csak a szegélyezés marad.

laminált padló lépcsőre

laminált padló lépcsőre

Egy szó mint száz, a laminált padló lépcsőn is megállja a helyét, de a fektetése nagyobb szakértelmet igényel már. És a költségek várhatóan jóval alacsonyabbak lesznek, mintha az egyedi gyártást választotta volna.

Ha szeretne egy kalkulációt kapni erre, kérjen tőlünk egy felmérést lépcső burkolására.

Érdemes elolvasni

Laminált padló felmosási teszt A laminált padlót nem szabad vízzel felmosni. Erről azonban nagyon kevesen tudnak, másrészt ez a szokás annyira belénk égett, hogy nehezen tudunk róla...
“Milyen parkettát válasszak?” Kitől kell ezt megké... Erre a kérdésre több módszer is van, hogy választ kapj. A legegyszerűbb, és legkézenfekvőbb, hogy megkérdezed az ismerőseidet, ők milyen padlót válasz...
Milyen vastag laminált padlót vegyek? 7 mm, 8 mm, ... A vastagságuk egy alapvető tulajdonsága a laminált padlónak. De míg a pizza tésztánál tökéletesen tisztában vagyunk azzal, mit jelent a vékony, és a v...
Hogyan újíthatjuk fel a laminált padlót? A HVG felkért minket, hogy írjuk egy cikket "Hogyan újíthatjuk fel a laminált padlót?" témában. A cikket még nem publikálták, de Ti bennfentes blog ol...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

8 HOZZÁSZÓLÁS

 • Valéria
  2016-05-13, 21:12 VÁLASZ

  Érdekelne,hogy ha lépcsőt burkolunk lamináttal,hány mm-es laminát megy rá?
  Másik pedig,h leheséges-e,h csak a taposófelület legyen lefedve?

  Üdv.

  • 2jepetto@Valéria
   2016-05-13, 21:36 VÁLASZ

   Kedves Valéria!

   Mi minimum 8 mm-es jobb minőségű laminált padlót javaslunk (Krono Original,Classen). Nincs akadálya a annak, hogy csak a taposófelület legyen burkolva, és a rugdosó ne.

   Üdv,
   2Jepetto

 • Mónika
  2016-11-12, 19:37 VÁLASZ

  Üdvözlöm!
  Van egy beltéri, 1 fordulós, nyitott falépcsőnk. A lépcsőfokok kb 4 cm-es csiszolt, vékony lazúros fenyőpallóból vannak. Ezt lehetne burkolni és lezárttá tenni laminált padlóval?
  Üdv.

  • 2jepetto@Mónika
   2016-11-13, 10:55 VÁLASZ

   Kedves Mónika!

   Át tudsz nekünk küldeni egy képet a lépcsőről a 2jepetto kukac 2jepetto pont hu email címre?

   Köszi

   Ödv,
   2Jepetto

 • Monika
  2017-02-02, 22:29 VÁLASZ

  Üdv,
  Ujepitesű lakásunkba szeretném a lépcsőt laminálttal burkolni, hiszen lent fent is ugyanaz lenne a padlóborítás. Sajnos az építtető szakembere nem ért hozzá/nem vállalja (egyenes lépcsősor), így járólappal burkolnák. Utólag burkolva is lehet olyan szép eredményt elérni, mintha együtt készült volna a burkolás a padlóval? Köszönettel,
  M.

 • Viktor
  2017-06-19, 18:22 VÁLASZ

  Tisztelt 2jepetto!

  Én is szeretnék lépcsőt burkolatatni, beton felületre laninált parkettával, de a szaküzletben /Diego/ azt mondták, hogy nem szabad ragasztani. Mi erről a véleményük?
  Köszönettel
  László Viktor

  • 2jepetto@Viktor
   2017-06-19, 21:17 VÁLASZ

   Kedves Viktor!

   Az, hogy rosszul mondták. Bár alapvetően igaz, hogy nem szabad ragasztani sima lerakás esetén, de vannak szituációk, amikor ragasztani kell. Ilyen egyébként a fal is.

   Üdv,
   2 Jepetto

© Copyright 2017