• május

  27

  2014
 • 526
 • 8

Laminált padló lépcsőre

A laminált padló lépcsőre is tökéletes megoldás lehet. Mint parkettások az elmúlt években számtalan alkalommal burkoltunk már laminált padlóval lépcsőt. Mivel a laminált padlók kopásállósága rendkívül magas, és sűrűségük a merbau keményfa padlóéval (kb. 850 – 900 kg/m3) vetekszik, könnyen belátható, hogy a lépcsőkre is jó megoldást fognak nyújtani.

Megoldható, hogy a több 100.000 Ft-os fajlagos gyártási költséget az ember megspórolja, és laminált padlót tegyen a lépcsőre. Bár az asztalosok, az egyedi gyártású lépcsőelemekkel is tökéletes megoldást fognak tudni adni, nem feltétlen lesz azonban jobb, mintha laminált padló kerülne a lépcsőre.


laminált padló lépcsőre

Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a laminált padlókat szigorú szabványok alapján gyártják, és olyan tulajdonságaikat is szabvány alapján ellenőrzik, mint a csúszásállóság, folttűrő képesség, kopásállóság…stb. Egy egyedi gyártású lépcsőelemnél nyilván erre nincs lehetőség.

A laminált padló lépcsőre való fektetése egyáltalán nem rossz ötlet, amit nem szabad elvetni. Sőt nagyon is érdemes átgondolni.

A lerakás azonban nem a laminált padlóhoz megszokott úsztatott formában történik. Bár vannak lépcsőprofilok, kimondottan laminált padlóhoz, ezek utólagos beépítése a legtöbb esetben megemeli a laminált padlókat a lépcső élénél, így mi a legtöbb esetben ragasztással dolgozunk, ha laminált padlót lépcsőre kell fektetni.

Előtte azonban biztosítani kell a lépcsőfokok megfelelő tapadását, és a rugdosóról is gondoskodni kell. Végül pedig csak a szegélyezés marad.

laminált padló lépcsőre

laminált padló lépcsőre

Egy szó mint száz, a laminált padló lépcsőn is megállja a helyét, de a fektetése nagyobb szakértelmet igényel már. És a költségek várhatóan jóval alacsonyabbak lesznek, mintha az egyedi gyártást választotta volna.

Ha szeretne egy kalkulációt kapni erre, kérjen tőlünk egy felmérést lépcső burkolására.

Érdemes elolvasni

Laminált padló padlószőnyegre Nincs mese, ezt nem lehet megúszni. Aki szép, igényes padlót szeretne, az nem rakhatja a laminált padlót padlószőnyegre.Laminált padlót padlószőny...
Különleges méretű parketták Ha az ember különleges padlót szeretne, tucatnyi parketta fajtából, tucatnyi alapanyagból és még több színből válogathat. A lehetőségek óriásiak, hogy...
Milyen laminált padlót vegyek? Sokszor kapunk olyan levelet, amiben azt kérdezik tőlünk, hogy milyen laminált padlót tudunk ajánlani. A baj az, hogy az ilyen típusú kérdésekre nincs...
Cementlap hatású laminált padlót hozott a Parador... Be kell vallanunk őszintén, hogy nem vagyunk éppen járólap pártiak. Nem azért mert elfogultak vagyunk a parkettákkal szemben, és rossz néven vesszük a...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

8 HOZZÁSZÓLÁS

 • Valéria
  2016-05-13, 21:12 VÁLASZ

  Érdekelne,hogy ha lépcsőt burkolunk lamináttal,hány mm-es laminát megy rá?
  Másik pedig,h leheséges-e,h csak a taposófelület legyen lefedve?

  Üdv.

  • 2jepetto@Valéria
   2016-05-13, 21:36 VÁLASZ

   Kedves Valéria!

   Mi minimum 8 mm-es jobb minőségű laminált padlót javaslunk (Krono Original,Classen). Nincs akadálya a annak, hogy csak a taposófelület legyen burkolva, és a rugdosó ne.

   Üdv,
   2Jepetto

 • Mónika
  2016-11-12, 19:37 VÁLASZ

  Üdvözlöm!
  Van egy beltéri, 1 fordulós, nyitott falépcsőnk. A lépcsőfokok kb 4 cm-es csiszolt, vékony lazúros fenyőpallóból vannak. Ezt lehetne burkolni és lezárttá tenni laminált padlóval?
  Üdv.

  • 2jepetto@Mónika
   2016-11-13, 10:55 VÁLASZ

   Kedves Mónika!

   Át tudsz nekünk küldeni egy képet a lépcsőről a 2jepetto kukac 2jepetto pont hu email címre?

   Köszi

   Ödv,
   2Jepetto

 • Monika
  2017-02-02, 22:29 VÁLASZ

  Üdv,
  Ujepitesű lakásunkba szeretném a lépcsőt laminálttal burkolni, hiszen lent fent is ugyanaz lenne a padlóborítás. Sajnos az építtető szakembere nem ért hozzá/nem vállalja (egyenes lépcsősor), így járólappal burkolnák. Utólag burkolva is lehet olyan szép eredményt elérni, mintha együtt készült volna a burkolás a padlóval? Köszönettel,
  M.

 • Viktor
  2017-06-19, 18:22 VÁLASZ

  Tisztelt 2jepetto!

  Én is szeretnék lépcsőt burkolatatni, beton felületre laninált parkettával, de a szaküzletben /Diego/ azt mondták, hogy nem szabad ragasztani. Mi erről a véleményük?
  Köszönettel
  László Viktor

  • 2jepetto@Viktor
   2017-06-19, 21:17 VÁLASZ

   Kedves Viktor!

   Az, hogy rosszul mondták. Bár alapvetően igaz, hogy nem szabad ragasztani sima lerakás esetén, de vannak szituációk, amikor ragasztani kell. Ilyen egyébként a fal is.

   Üdv,
   2 Jepetto

© Copyright 2017