A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • október

  28

  2011
 • 1845
 • 37

Laminált padló konyhába

laminált padló konyhábaÁllandó viták tárgya, hogy laminált padló konyhában megállja-e a helyét. Van, aki magasztalja, van akit még a gondolattól, hogy a konyhába laminált padló kerüljön, borzongás fog el. Könnyen belátható, hogy aki éppen azon töpreng, hogy tegyen-e laminált padlót a konyhába, azon ezek a viták nem fognak segíteni.

Ne olvass több fórumot, több gyakori kérdést, mert egyszer s mindenkorra letisztázzuk a nagy kérdést:

Laminált padló konyhában megállja a helyét?

Igen, és nem!

Komolyan! A helyzet az, hogy már maga a kérdés rossz. Mert nem az a kérdés, hogy a laminált padló konyhába jó választás-e, hanem hogy a laminált padló a TE konyhádba, a TE életedbe passzolni fog-e.

És a laminált padló mellett meg lehetne említeni a többi fa parkettát (svédpadló, bambusz parketta, parafa parketta, szalagparketta, hajópadló). Egyelőre maradjunk a laminált padlónál.

laminált padló konyhába

Egy konyha más-más szerepet tölt be egy család életében, és másként használják azt a háziasszonyok (vagy férfiak) is. Mások a rutinok, a körülmények, a szokások. Ezekkel szinte sosem foglalkoznak, pedig  jellemzően ezek  szokták eldönteni, hogy a laminált padló konyhában meg fogja-e állni a helyét, vagy sem.

A kérdések, amiket fel kell tenni:
1.) Hány tagú a család?
2.) Milyen szerepe van a konyhának a családban?
3.) Hányan használják rendszeresen a konyhát?
4.) Ki mire használja a konyhát a családban?
5.) Milyen takarítási szokásaitok vannak?
6.) Milyen gyakran ültök asztalhoz?
7.) Van-e valamilyen háziállatotok?
8.) Mennyire vagytok hajlandóak kompromisszumokat kötni (1-10)?
9.) Mit jelent nálatok az, hogy úszik a konyha?

Ezeket a kérdéseket megválaszolva, és a laminált padló és más parketták tulajdonságaiba jobban beleásva magát, az ember könnyen ráérezhet majd arra, hogy nála mi lesz a tökéletes választás.

Amit a laminált padlóról tudni kell:

A laminált padló széles minőségi skálán kapható. Alacsonytól a magas kopásállóságig. Karcállóságuk minőségtől függően változó. A felületük vízálló, de az illesztéseik nem, csak bizonyos típusnak. A felületi keménységük rendkívül jó. A felső koptatórétege bizonyos fokig cigarettaálló. Könnyen tisztán tartható, de csak a teljesen vízálló mosható fel, a többi nedvesen tisztítható.

Laminált padló és laminált padló között óriási minőségi különbségek lehetnek.

De nem kell csak laminált padlóban gondolkodni. Konyhában más parketták is jól érezhetik magukat. Sőt. A trópusi fa parketták hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkeznek, kivéve, hogy sokkal magasabb minőséget képviselnek. Többszörösen felújíthatók. Jobban bírják a nedvességet és a párát. A megjelenésükben pedig utánozhatatlanok. Érdemes tehát szétnézni, mert a laminált padló csak a kezdet.

laminált padló konyhába

A leggyakoribb félelmek:

1.) Meglátszik rajta minden?

Ez részben választás kérdése. Egy magas fényű, sötét, alacsonyabb kopásállóságú padlón jobban meglátszanak a foltok, karcolások, mint egy matt felületű, közepes árnyalatú, magas kopásállóságú laminált padlón, parkettán.

Kérdés persze, hogy mit kell kibírni? Néha egy 3 fős család rosszabb dolgokra képes a konyhában, mint egy 3 generációs 6 fős család. A szó jó értelmében persze. A szokásokon, a napi rutinokon nagyon sok múlik. Ez pedig minden családban más.

2.) A fröcsögő olaj tönkre teszi majd a padlót?

A laminált padló néhány másodpercig nyom nélkül tűri az égő cigaretta parázst. A lakkozott parketták is elég jól viselik a meleget, és ne felejtsük el azt sem, hogy a forró olajcseppeknek, amik valójában nem is olyan nagy cseppek, legalább 80 cm-t kell zuhanniuk ahhoz, hogy padlót érjenek. Addigra sokat veszítenek a hőmérsékletükből.

Racionális körülmények között ez nem történhet meg. Ráadásul erre már van megoldás. Ez már inkább higiéniai kérdés.

3.) A járólap jobb választás?

Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. A konyha is csak egy helyiség. A használóitól függ, hogy a laminált padló, parketta helyt fog-e ott állni, vagy sem.. Mások vagyunk, másképp élünk, mások a szokásaink.

Nem az a fontos, hogy a végső döntés járólap lesz-e vagy laminált padló, hanem, hogy az végül a maximumot nyújtsa a számodra, jelentsen is az neked bármit. Praktikusságot, melegséget, látványt, kényelmet…

laminált padló konyhába

Talán más válaszra számítottál, de nincs általános igen-nem válasz arra a kérdésre, hogy a fa parketta, laminált padló konyhában ideális választás-e. Ha továbbra is bizonytalan leszel, ne feledd, állunk rendelkezésedre.

Ha sikerült döntened, te végül mit választottál a konyhádba? Megbántad azóta, ha igen miért? Oszd meg velünk a tapasztalatodat!

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

37 HOZZÁSZÓLÁS

 • Sanyi
  2011-10-28, 22:01 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Nekem laminált padló van a konyhában, nem bántam meg, nagyon jól mutat, szerintem oda lehet figyelni főzésnél, mosogatásnál, hogy ne nagyon érje nedvesség, bár igaz, hogy én csak egyedül élek.
  Ez a padló 7 mm vastag, ha most kellene választanom, akkor azért legalább 8 mm-eset és/vagy keményebb felületűt választanék.

  Üdv.,
  Sanyi

 • Ágnes
  2011-10-30, 17:49 VÁLASZ

  Kedves 2 Jepetto!

  Már jó ideje kapom tőletek a leveleket jobbnál jobb ötletekkel és információkkal. Ezt nagyon köszönöm.
  Az ebben a cikkben tárgyalt esetben nem lenne jó megoldás a “Magic floor”? Ha jól emlékszem ajánlottátok vizes helyiségekbe is és azt írtátok kinézetét tekintve jól utánozzák a fapadlókat. Így felmosható, meleg és még jól is néz ki.
  Ti mit gondoltok erről?
  Üdv:
  Ágnes

  • 2 Jepetto@Ágnes
   2011-10-30, 19:50 VÁLASZ

   Kedves Ágnes!

   A Magic floor is megállja a helyét a konyhába. Őt azért nem említettük, mert a nagy vita mindig a fa padlók körül szokott kialakulni.

   A Magic floor vinil, sem víz, sem magasabb pára nem tesz benne kárt. Nagy a kopásállósága, a sérüléseket laponként lehet cserélni.

   A szívünk természetesen a fa padló felé húz, de ha a ti konyhátokba, a ti életetekbe a magic floor passzol, mi áldásunkat adjuk:)

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Kata
  2011-10-30, 17:58 VÁLASZ

  Nagyon igaz, hogy a használattól függ. Nekem még az örökölt ronda mákos padlólap van a konyhában, de eszembe se jut lecserélni. Nálunk a konyha az egyetlen olyan hely, ahol akár még disznót is lehet vági, férjem télen gyakran barkácsműhelynek használja, mert itt elég nagy a hely és meleg van. 😀
  Szóval bármennyire szeretnék, szép “úri” konyhát, be kell látnom, nálunk ez nem működik….

  • 2 Jepetto@Kata
   2011-10-30, 19:33 VÁLASZ

   Kedves Kata!

   Köszi, hogy megosztottad ezt velünk. Nem egyszer volt már, hogy valakit le kellett beszélnünk a fa padlóról, pontosan azért, mert nálunk ez nem működött volna olyan jól, mint a járólap.

   És ha ezeket nem tesszük meg, akkor most csak egy nagy csalódás lenne a konyhában a parketta, amit utána nehéz belül helyre rakni, nem beszélve arról, hogy ilyenkor az ember természetes reakciója, hogy mást is lebeszéljen a fáról, pedig csak egyszerűen neki volt való. Csak hát nem mondta senki!

   Ez a mi – szakmabeliek – felelősségünk!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • stephen
  2011-11-01, 15:13 VÁLASZ

  Sziasztok 2 Jepetto!

  Mi 2 és fél éve költöztünk akkor már kaptam a sok hasznos tanácsot és épp valamelyik nap beszéltünk róla itthon h lecserélném szívem szerint a nappali-konyhában a járólapot parkettára. Amennyi egy szép járólap annyiért nagyon jó minőségű parkettát kaptunk volna. Ugyanis a járólap hideg a parketta meleg(burkolat).

  • 2 Jepetto@stephen
   2011-11-01, 20:36 VÁLASZ

   Kedves Stephen!

   Ha a cserére kerül a sor és tanácsra lesz szükségetek, állunk rendelkezésre. Reméljük, hogy egy a cikk segít majd nektek a gondolkodásban.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Bandó
  2011-11-01, 20:46 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Mi tölgy svédpadlót tettünk a konyhába. Először gondolkodtunk azon is, hogy laminált padló legyen a konyhában, de végül elvetettük.

  Jól döntöttünk!

  Ü.
  Bandó

 • Szilvi
  2011-11-02, 21:52 VÁLASZ

  Kedves 2 Jepetto!

  Nálunk egy kb 30 éve lerakott klasszikus parketta van, de már nagyon nyikorog járáskor. Szeretnénk megtartani. Kérdésem, hogyan lehet felújítani, vagy mit lehet vele kezdeni, hogy a nyikorgás megszűnjön?
  Köszönöm előre is.

 • Ági
  2011-11-07, 16:02 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Nemrégiben újítottunk fel egy száz év körüli házat. A régi konyhából és spájzból egy kis toldalékkal kialakítottunk egy élhető nappali-ebédlő-konyhát, és ezeket a blogokat olvasgatva döntöttünk a laminált padló mellett. Így egy gyönyörű, egybefüggő padlófelületünk van, ami nem csak optikailag növeli a teret, hanem mutatós is. A nálatok tanult praktikákkal tisztítom, a gyerekek pedig a csúszás-mászással még ki is fényesítik. A konyhában is nagyon szép, a mikroszálas kütyükkel pedig nem gond a tisztítás.
  Köszönjük a tanácsaitokat!
  Ági

  • 2 Jepetto@Ági
   2011-11-07, 21:10 VÁLASZ

   Kedves Ági!

   Örülünk, hogy segíthettünk, és annak, hogy a laminált padló nálatok jól bevált a konyhában. Nagyon jó, hogy az ápolására is külön odafigyeltek.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Veronika
  2012-08-15, 19:06 VÁLASZ

  Kedves Jepetto!

  Én most állok a nagy választás előtt. Örököltem egy lakást, ahol a konyhában klasszikus parketta van.Elég megviselt állapotú. Kérdésem: cseréljem-e járólapra, vagy javíttassam ki? Ismerőseim két táborra oszlanak a kérdésben, így nehéz a döntés. Azt mondják például, hogy hiába töltetem fel a hézagokat, látszani fog, és 3 év múlva nyikorog is. Egyedül élek, és nem nagy igénybevételnek lesz kitéve a konyha, amellett a parketta melegebb. Mégis félek, hogy megbánom majd. Ti mit tanácsoltok?
  Köszi a segítséget
  Veronika

  • 2jepetto@Veronika
   2012-09-01, 19:03 VÁLASZ

   Kedves Veronika!

   A kérdésedre azért nehéz válaszolni, mert nem láttuk élőben, hogy milyen állapotban van a parkettád. Alapvetően azt valljuk, hogy ha a parkettában még benne van egy felújítás, akkor inkább érdemes ezt választani. Persze ez nagyon összetett kérdés, mert más tényezőt is figyelembe kell venni.

   Okosabbak lennénk, ha láttuk volna a parkettát.

   Én mondjuk sajnálnám járólapra cserélni, és ha arra kerülne a sor, hogy a jelenlegi parkettát meg kell szüntetni, inkább továbbra is kitartanék a melegburkolat mellett. A laminált padlón túl számos már érdekes burkolat szóba jöhet.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Kata
  2012-08-30, 00:01 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Rengeteg hasznos infót olvastam az oldalon, amit köszönök Nektek, de remélem “személyre szabott” választ is kaphatok.
  3-an élünk 46 nm-en, kislányom most kezdett mászni. Új építésű ház, 1.szint, alattunk garázs, zéró szigetelés alulról.. Az előtér és konyha járólapos, szobák lamináltak. Télen odafagyunk a kőhöz (még nyáron is), szeretném ezeken a részeken lecserélni, a dilemmám pedig a szigetelés miatt óriási: mivel gyermekem várhatóan még sokáig fog kúszni-mászni a földön, fontos, hogy vastag, extra hőszigetelést tudjunk “bedolgozni” a padló alá. Ez minden laminált ill. fa padlóval működhet? Azt hallottam, hogy pl. a parafa alá nem igazán lehet ilyen vastag szigetelőt rakni, pedig az első ötlet ez volt.. (elkeseredett ötletként az előtérbe már szőnyegpadlót terveztünk, mert az alá annyi szigetelést rakunk be, amennyit akarunk, legalább nagyon puha lesz…) Most a laminálttal szemezünk, valamint itt olvastam a Magic Floor-ról, de erre vonatkozó infót nem találtam. Nekünk a funkció és nem a látvány miatt szükséges a csere, az érdekel, a hőszigetelés szempontjából ti mit javasolnátok? Ill. a lamináltat rá lehet tenni a járólapra, hogy elkerüljük annak nehézkes és “nemakarom” felszedését?:)
  A konyhát ha Apa használja “úszik”, (csöpög pici víz, fröccsen némi olaj) , ha Én, kevésbé.
  Konyha 9nm, (+előtér, ami 4nm.)
  Előre is köszönöm!
  Üdv:
  Kata

  • 2jepetto@Kata
   2012-09-02, 16:53 VÁLASZ

   Kedves Kata!

   A parafa padlót azért tudjuk jó szívvel ajánlani, mert a parafa jó hőszigetelő. Ha megnézitek ezt a parafa szalagparkettát (http://www.parafaparketta.hu/symphony.php), akkor láthatjátok, hogy összesen 4,5 mm parafa réteg van az egyébként 10,5 mm vastag parafa padlón. Ugyanakkor vízálló is, szóval nincs gond a kifröccsenő vízzel. A parafa parketta pozitív tulajdonságait csak egy több oldalas cikkben tudtuk összefoglalni (http://www.2jepetto.hu/parketta-kalauz/parketta-ismertetok/parafa-parketta). A pattintós parafa szalagparketta alá mehetnek a szokásos szigetelők.

   De lehet külön parafa tekercset is kapni hőszigetelésképpen, ha a fenti megoldás túl drága lenne.

   A magic floor-t viszont semmiképpen nem javasoljuk.

   Azt tudjuk esetleg, hogy összesen hány mm-ben lehet gondolkodni? Ajtók, helyiségek közötti szintkülönbség végett.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

   • Kata@2jepetto
    2012-09-06, 23:14 VÁLASZ

    Kedves 2 Jepetto!

    Köszönöm a választ!
    Azóta persze jobban utánanéztem a magic floornak, a 90% körüli hőátvezetése esetünkben nem túl előnyös, tehát alapból kizártuk. Marad a költséges parafa amit imádnék de nagyon drága, vagy esetleg lenne még valami ötleted alternatívaként a brutál hőszigetelésre?
    A parafatekercset amit említettél néztem, csak azt nem tudom, hogy azt a szokásos szigetelőanyag HELYETT , vagy azzal kombinálva kell érteni?
    Mert amit Én néztem, azt laminált padló ALÁ kell tenni, arra gondolsz? (pl. agglomerált c-11/2mm, ill.4mm)
    Ha sürgősen nem találom ki mi a legjobb, de mégis elérhető megoldás, sajna marad a hagyományos laminált padló és a hozzá járó lehető legjobb szigetelés, mert végül nem csak a konyhát és előteret burkoljuk újra, hanem az egész lakást…->
    ami jelenleg a parafa alap 8-10eFt/nm árával picit húzós lenne…:(
    (ha ennyit rá tudnánk most szánni, akkor már bambuszt is választhatnék..:-D>3)

    Végül egy utolsó kérdés:
    HA a laminált padló marad (kb 3,5-4eFt/nm áron) , akkor melyik az a szigetelőanyag ill. eljárás, amit jó szívvel tudnál ajánlani? Nem értünk hozzá, tehát azt látjuk, ami a “polcon van”, ha esetleg tudnál jobbat azt légy szíves oszd meg velünk..:)
    “a mm nem számít!” :-)))
    nincsenek szintkülönbségek, küszöbök, az ajtók alját pedig mindenképp le kell vágni, tehát mindegy..:)

    Köszönöm a segítséget!
    Üdv
    Kata

    • Kata@Kata
     2012-09-08, 00:51 VÁLASZ

     Sziasztok!

     Azt hiszem, megtaláltam a megoldást! 😀

     BERRY FLOOR HYDRO PLUS.

     A 6eFt/nm körüli árral még (ha nehezen is) de kiegyezek, ráadásul gyönyörűek!
     (és nem mellékesen lehet alá tenni szigetelést bőven..;))
     Remélem Ti is egyetértetek a választásommal…

     Üdv
     Kata

     • 2jepetto@Kata
      2012-09-09, 11:04 VÁLASZ

      Kedves Kata!

      Hát igen, a parafa padlónak már van ára. A hőszigetelés szempontjából a berry floor csak egy laminált padló, de emellett persze vannak más szempontok is, ami miatt a berry floor jó választás lehet. Ezekről nem tudunk sokat, bízunk benne, hogy átrágott döntést hoztok.

      Itt most a hőszigetelés a legfontosabb, és elsősorban erre vonatkozóan szeretnék tanácsot adni. Ahhoz, hogy pontosan ki tudjuk számolni a hőátbocsátási tényező (U) értékét, tudnunk kéne, hogyan épül fel a födém falszerkezete. Ha erre tudtok mondani valamit, akkor akár pontosan is meg lehetne mondani, hogy milyen változások lennének a különböző szigetelések miatt a lakásban.

      Az úsztatott padló, parketták alá elsősorban az xps hőszigetelőt ajánljuk. A parafatekerccsel azonosan alacsony a hővezetési tényezője (0,04W/mK), de lényegesen olcsóbb. Párazáró funkciója is van, de azért a gyári garancia miatt érdemes külön párazáró fóliát tenni a xps fölé. A garázsról felülre is érdemes lehetne szigetelőt ragasztani (pl:eps), de ezt már erre szakosodott céggel is át kellene beszélni.

      Sok sikert, és számoljatok be majd télen is az eredményekről!

      Üdv,
      2 Jepetto

 • Anikó
  2012-10-10, 09:50 VÁLASZ

  Nem véleményem, észrevételem van, csak segítséget szeretnék kérni.
  Nem találom, hol kell bejelentkezni, így ide írnék.
  Szeretnék vertikális bambusz parkettát vásárolni, már nagyon régóta keresem az interneten, hogy hol találhatnék Abonyhoz közel 5000 Ft/m2 körüli összegben bambusz parkettát. Nekem 60 m2 kellene, ami eléggé húzós, így a 7-8 eFt már sajnos nem megengedett.
  Nagyon köszönöm.

  Üdvözlettel:
  Andó Anikó

  • 2jepetto@Anikó
   2012-10-12, 12:58 VÁLASZ

   Kedves Anikó!

   Tegnap küldtünk egy e-mailt akciós Dasso bambusz parkettákról. Remélem sikerül megfelelőt választani.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Adrienne
  2012-11-06, 07:10 VÁLASZ

  Kedves 2 Jepetto! Most cserélnénk parafa padlót pattintós padlóra. Legnagyobb gondunk, hogy a 10 éve lerakott parafát hogyan lehetne praktikusan, és viszonylag könnyen felszedni. Hozzá kell tennem, hogy nagyon szerettük a parafát, csak nem gondoztuk kellőképpen és sajnos elkopott. Nálunk előszobában, konyhában szolgált hűségesen, kielégítően. Csak a hűtőszekrény előtt kellett nagyon vigyázni, mert akkor elég sok víz került, kerülhetett a parafára.
  Üdvözlettel: Adrienn

 • Hajnal
  2013-02-09, 16:48 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Az én életemben most aktualizálódik a kérdés: laminált vagy járólap kerüljön a konyha padlójára? Igazából már döntöttem: laminált. A következő lenne a kérdésem: 32-es kopásállóság, 10 mm-es vastagság ( pl. DIEGO-Wood Step Chateau padlók) megfelelő a konyhába, vagy más szempont alapján kell választanom?
  Előre is köszönöm a segítséget!
  Hajnal

  • 2jepetto@Hajnal
   2013-02-11, 11:32 VÁLASZ

   Kedves Hajnal!

   Erre így nehéz választ adni, mert ahogyan írtuk is ez jellemzően szokások kérdése is. Töltsd ki a parketta varázslónkat, és annak megfelelően pontosabb választ tudunk adni.

   Köszi!

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Tibi
  2013-05-26, 17:01 VÁLASZ

  Sziasztok!

  A helységben laminát parketta van letéve, most szeretnénk cserélni azt(10 év után) ezért kérdésem lenne, hogy fel kell e szedni azt vagy közvetlenül rá lehett tenni a következö laminátott. Elöre is köszönöm.

  • 2jepetto@Tibi
   2013-05-27, 21:02 VÁLASZ

   Kedves Tibi!

   Érdemes felszedni, mert úgy az igazi. Ráadásul a laminált padlóra jellemző kopogás, és huppogás is nagyobb lehet emiatt, arról nem is beszélve, hogy 1 cm-t emelkedni fog a szintmagasság, és nem tudom, hogy emiatt kell-e az ajtókról gyalulni. Szerencsére a laminált padlót nem nagy ördöngösség felszedni.

   Üdv,
   2 Jepetto

   • Tibi@2jepetto
    2013-05-28, 08:40 VÁLASZ

    Köszönömszépen, hétvégén felszedem ami kb. 30 perc. és csinálom tovább. űdv.cst.

 • Zsuzsa
  2014-07-29, 14:56 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Épülő lakásunkba kell burkolatokat választanom, és az amerikai konyhás nappaliba szeretnék egy olyan laminált padlót találni, amely mindkét funkciónak megfelel. Négytagú család vagyunk, alapszintű konyhai tevékenységgel :-). Vagyis nem főzünk mindennap nagy, családi ebédeket, leginkább attól tartok, hogy víz könnyebben kicsöpöghet a konyhai részben. Kb. 40-50 nm-t kéne lefedni, beleértve a bejárati ajtó előtti részt és a közlekedőt is. Szóval strapabíró kéne, max 6E Ft/ m2 áron. Tudtok javasolni valamit? Előre is köszönöm! Zsuzsa

  • 2jepetto@Zsuzsa
   2014-07-29, 23:26 VÁLASZ

   Kedves Zsuzsa!

   Mindenképpen van erre megoldás. Érdemes körbenézni a Krono Original AC4-es kopásállóságú, IC2-es ütésállóságú 8 mm-es laminált padlói között, ugyanis ezek hordozórétege gyárilag impregnáltak. A termékeink menüpont alatt megtalálhatóak a Krono Original laminált padlók, de a Kaindl 10 mm-es is aquqstep technológiával készült, amik szintén megtalálhatóak online katalógusunkba, üzletünkben pedig személyesen is megnézhetőek.

   Ezen padlók folttűrő képessége is kiváló, ami nagyon fontos szempont a konyhai részeken. A kritikusabb részeken külön impregnálni lehet az illesztéseket clickguard rendszerrel. Előszoba, mosogató környéke.

   Félteni semmiképpen nem kell a konyhától a laminált padlót. A javaslatunk 8-10 mm-es Krono Original, vagy 10 mm-es Kaindl. Szegővel, párazáróval, alátéttel 6000 alatt meg lehet úszni, és a dekorok gyönyörűek.

   Ha lehetőséged engedi, gyere el üzletünkbe!

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Anita
  2014-09-27, 14:30 VÁLASZ

  Kedves 2Jepetto!

  Egy kis segítséget szeretnék kérni. Épülő házunkban a nappali-étkező-konyha egy térben lesz, és padlófűtést tervezünk. Vágyunk, hogy fa padló burkolat legyen az egész térben, csak kicsit bizonytalanná váltunk. Túl sok a kritérium, aminek meg kellene felelni: padlófűtés, konyhába rakható legyen… Esetleg ez a szalagparketta megállhatná a helyét? http://www.2jepetto.hu/parkettak/grabo-jive-tolgy-brandy-142549

  A választ előre is köszönöm szépen!
  Anita

  • 2jepetto@Anita
   2014-09-28, 11:36 VÁLASZ

   Kedves Anita!

   A tölgy szalagparketták rakhatóak padlófűtésre is, így az általad megjelölttel sem lesz probléma. Ez egy 7 rétegben lakkozott 3.8 brinell keménységű parketta, vagyis alapvetően jól bírja a kopást. Az egyedüli ellensége a pára, és a nedvesség. Bár az is igaz, hogy a szalagparketta merőleges szerkezete miatt a dilatációja 70%-kal alacsonyabb a tömör padlónál. Vagyis kevésbé vetemedik. A konyhai részeken esetleg érdemes a lerakáskor impregnálni az éleket, csak azon a 2-3*1 méteres szakaszon, ahol a konyhaszekrény futna. (Filléres költség a padló árához képest.)

   Az összes többi már csak a használattól függ. Az, hogy a szalagparketta konyhában meg fogja-e állni a helyét, az már csak a használójától fog függeni ezután. Mindenki másképp használja a konyháját, és minden család életében más szerepet tölt be. Van ahol állandó a csatatér, kutya macska mind megfordul ott, és a család is rendszeresen használja cipőben, amikor is a szalagparketta már megfontolandó. Ennél mérsékeltebb használat esetén, egy olyan családban, ahol figyelnek a padlóra, a piszkoat, nedvességet belátható időn belül feltörlik, ott nem kell félni a fától.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Rita
  2014-11-07, 15:31 VÁLASZ

  Üdvözlöm!

  Vályog parasztházba (kicsit nyirkos) milyen típusú padlót ajánlana (konyhába egyaránt)? Én hajópadló párti vagyok…

  Köszönettel:
  Pál Rita

  • 2jepetto@Rita
   2014-11-08, 10:56 VÁLASZ

   Kedves Rita!

   A hajópadlóról tudni kell, hogy puhafából (rendszeresen fenyőből) készül, vagyis ezen a használat nyomai gyorsan, és eléggé markánsan meg fognak jelenni. Ez egy parasztházban akár jó is lehet, ha az ember szeretni a country-s, rusztikus hangulatot. Ami miatt viszont jobban félek, az a nyirkosság, amit említesz. A tömörfa padlók a nedvességre reagálnak, különösen a fenyő, ami mondhatni nagyon issza a vizet. Ha erre még rátesz egy esősebb nyár, mint a mostani (2014), akkor a pára eléggé ki fogja tudni készíteni a hajópadlót. (Megcsavarodik, vetemedik, feltépi magát.) Én rétegelt szerkezetű parkettát ajánlanék első körben, pl. úsztatottan lerakható szalagparkettát, mert azt párazáró fóliával alulról védeni lehet a nedvességtől. A rétegelt szerkezetű padlók 70%-kal csökkentik a padló belső feszültségét, ezáltal kevésbé vetemednek a párától. Rétegelt svédpadló is szóba jöhet, de az sem kaphat alulról nedvességet. Szóba kerülhet még a rétegelt bambusz padló.

   A döntés meghozatala előtt szerintem érdemes lenne betonnedvesség-mérést végezni, és a relatív páratartalomról nyilvántartást vezetni.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Péter
  2015-10-30, 13:53 VÁLASZ

  Kedves 2Jepetto!

  Konyhába szeretnék laminált padlót rakni, a Kaindl 34223 8mm tölgy ostanat néztem ki.
  Az a kérdésem, hogy a konyhaszekrény alá is lehet-e ezt rakni, vagy azt érdemesebb inkább szintbe hozottan kibetonozni? A laminált padló idővel nem hajlik meg a konyhaszekrények súlya alatt?

  Másik kérdésem, hogy milyen ragasztóval érdemes kinyomni az illesztéseknél, hogy teljesen vízzáró legyen?

  köszönöm,
  Péter

  • 2jepetto@Péter
   2015-11-12, 08:46 VÁLASZ

   Kedves Péter!

   A 34223-as Kaindl fózolt, én is ilyen típust választanék. Az impregnálását érdemes clickguard-dal végezni. A súlyát meg kell tartsa, mert egy sík alapon van, ami jól elosztja a tömeget. Ha nagyon komoly súlya van a konyhabútornak, akkor érdemes esetleg több lábat is beiktatni, hogy jobban eloszoljon a súly, de nem hinném, hogy gond lenne. Így fejből most nem tudom, de a Kaindl technikai adatlapján fen van a terhelhetősége, de szerintem bőven bele fog férni egy megpakolt konyhabútor.

   Üdv,
   2Jepetto

 • Kati
  2016-07-11, 17:08 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Konyha felújítást tervezünk és nehezen döntünk a padlólap és laminált parketta között. A férjem a meglévő padlólapra szeretne laminált parkettát rakatni, én inkább a padlólap mellett döntenék. A konyhát gyakran használjuk, öten élünk együtt és napi szinten főzünk, akár kétszer is. Megsegítenétek a döntést? Köszönöm: Kati

 • Judit
  2016-11-14, 07:34 VÁLASZ

  Szia! Konyha…magasfényű lamináltat szeretnék, majdnem mindig mezítláb járkálok. Viszont nem biztos hogy tudnék vigyázni rá. A vinil padló alá lehet szigetelni? Mivel? A mm nem számít. Köszönöm!

  • 2jepetto@Judit
   2016-11-14, 08:20 VÁLASZ

   Kedves Judit!

   A magasfényű laminált padlóra jobban kell vigyázni, mert az apróbb karcolások, sérülések jobban meglátszanak rajta. A vinilt is lehet alászigetelni. Erről korábban már írtunk egy cikket, amit itt tudsz elolvasni: http://www.2jepetto.hu/blog/magic-floor-alaszigetelese

   Üdvözlettel:
   2 Jepetto

  © Copyright 2017

  SZERESS MINKET A FACEBOOKON IS: