• szeptember

  25

  2011
 • 42
 • 14

Laminált padló gyerekszobába

Ha gyerekszoba burkolásáról van szó, nagy a vita a padlószőnyeg és a laminált padló között. Egyesek még a hidegburkolatot sem zárják ki. A mi véleményünk egyszerű. A laminált padló gyerekszobába ideális megoldás, a padlószőnyeg egyáltalán nem az. És ezt be is bizonyítjuk! Tegyél félre mindent amit eddig olvastál, és egyszerű érvekkel bebizonyítom neked, hogy a laminált padló gyerekszobába egyértelműen jó választás.

A végén pedig mutatunk egy, a laminált padlónál is ígéretesebb megoldást, de lehet, hogy nem mindenkinek fog tetszeni.

A padlószőnyeg puha, jó érzés rajta járni!

Igaz, de vajon jót is tesz? Több helyen olvastam már, hogy a kemény padló segíti a babát a járás megtanulásában. Ha ezt egy parkettás szaküzletben mondja nekem valaki, vélhetően én sem hittem volna el, de mivel neves szakértők állították, én inkább elhiszem. Miért hazudnának?

Nem mindegy mit lélegzik be a gyerek!

A laminált padló antiallergén, a padlószőnyeg nem az. A padlószőnyegbe poratkák milliói képesek megtelepedni, a laminált padlónál ez nem áll fenn. A laminált padló gyerekszobába egészségesebb. Ma már annyira hirtelen alakulnak ki emberekben allergiás reakciók, hogy ezzel jobb vigyázni.

A gyerekek felnőnek!

Baba, kisded, gyermek, tini, kamasz. 5 fontos állomás 15 év alatt. 5 olyan szakasz, ami alatt a gyerekek sokat változnak, és sokat változik az ízlésük és a környezetük is. Egy halvány rózsaszínű padló óvodás korban még édes, de első osztályban már felnőttesebb kell, kamaszként pedig jön a lázadás korszaka, és ki tudja mi fog kisülni belőle.

A laminált padlóval könnyen igazíthatjuk a (gyerek)szobát a korszakokhoz megfelelően. Persze egyáltalán nem szükséges, hisz laminált padlóval tervezhetünk 15 évre is, de akik szeretik a folyamatos változásokat, akkor a laminált padlóval könnyen teret tudnak ennek adni. Rendkívül változatos a paletta, minden árkategóriában kapható, és könnyű vele dolgozni.

A laminált padló gyerekszobába jó választás.

Gondolunk az anyára is!

A padlószőnyeg a legnehezebben tisztán tartható melegburkolat. Nem tudom más hogy van vele, de ha takarításról van szó, a padlószőnyeget én pillanatok alatt megutálom. Amit a laminált padlóról egy mozdulattal letakaríthatsz, az a padlószőnyegnél 10 perc, fél óra is lehet. Gondolj egy véletlenül eltaposott banánra, vagy egy kis öklendezésre.

Egy gyerek körül pedig mindig van mit takarítani. Kérdés, hogy ez mennyi időt vegyen el az életedből? Ha a lehető legkevesebbet, akkor a laminált padló gyerekszobába ideális választás.

Ha elesik nagyot koppan a laminált padlón!

Ettől mindenki fél. Főleg az első gyermekesek. Lehet, hogy jobban megütheti magát egy baba a laminált padlón, mint egy puha padlószőnyegen, de nem óvhatjuk meg őt mindentől. Az utca sokkal nagyobb veszélyt fog jelenteni számára, így nem is baj, ha egy kicsit felkészül erre. Minden babának meg kell tanulnia elesni. Jól elesni!

Inkább a laminált padlón, mint a betonon!

A laminált padlón ez úgyis csak katona dolog! A füstje úgyis nagyobb lesz, mint a lángja.

laminált padló gyerekszobába

A laminált padló gyerekszobába megfelelő választás, de aki bátrabb és a maximumot ki akarja hozni egy gyerekszoba padlójából, annak érdemes megnéznie a parafa parkettát is. A parafa parketta hordozza a laminált padló minden előnyös tulajdonságát. Bár már nem annyira olcsó és széles a palettája, de rendkívül környezetbarát és egészséges melegburkolatról van szó.

Nem szabad elmenni mellette!

Ti milyen melegburkolatot választottatok (választanátok) a gyerekszobába? Miért döntöttetek mellette, esetleg mit csináltok másképpen? Írd meg a hozzászólások résznél alul!

 

Érdemes elolvasni

“Milyen parkettát válasszak?” Kitől kell ezt megké... Erre a kérdésre több módszer is van, hogy választ kapj. A legegyszerűbb, és legkézenfekvőbb, hogy megkérdezed az ismerőseidet, ők milyen padlót válasz...
Mitől lesz egy 990 ft-os laminált padló 5690 Ft?... Az építőiparra nem jellemző annyira a márka értéke, a márkahűség fogalma, hogy azt lehessen mondani, hogy pusztán azért kerül többe egy laminált padló...
A 3 legjobb laminált padló márka árkategóriánként... Minél több tapasztalatot szerez az ember, annál jobban szűkül a jó laminált padlók köre. Láttunk már mindent. Márkásnak vélt laminált padlót rémes min...
Nem mindegy, hogy 2 vagy 4 oldali fózolt a laminál... A fózolásról, korábban írtunk már. Akkor beszéltünk már arról, mint jelent a fózolás. Érintőlegesen a fózolás a parketták szélének ferde (általában 45...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

14 HOZZÁSZÓLÁS

 • Ferenc
  2011-09-25, 18:12 VÁLASZ

  Helló!
  Mi a választásnál a természetes anyagok között keresgéltünk. Szuperparkett mellett döntöttünk elősször, majd miután (10 év) tönkrement lecseréltük szalagparkettára. Ezzel eléégedettek vagyunk mostanáig. Könnyen lerakható, fa!

  • 2 Jepetto@Ferenc
   2011-09-26, 09:30 VÁLASZ

   Kedves Ferenc!

   A szalagparketta szerencsére újracsiszolható, így remélhetőleg 30 évig továbbra is elégedettek lesztek vele.

   Derűs, kreatív napot!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Roli
  2011-09-25, 18:49 VÁLASZ

  Sziasztok!
  a véleményem, az hogy a padószöyeg semmiféle képpen nem tesz jót a gyerekszobába. az tény hogy ez tart legjobban meleget. de az is igaz hogy nagyon nehéz midig tisztán tartani. A hidegburkolat semmiféle képpen nem jöhet szóba, mert nagyon hideg és a gyerek nagyon hamar megfázik. Igazából a lamiált padló lenne a legideáisabb megoldás, de ennek is vannak hátulütői.Ha nem megfelelö minöségü akkor hamar szétválik, és az sem jó a gyerekszobába, de ez a legelfodahatóbb burkolat a szobába.

  • 2 Jepetto@Roli
   2011-09-26, 08:42 VÁLASZ

   Kedves Roli!

   Laminált padló, és laminált padló között óriási különbségek vannak. Tökéletesen igazad van. Igazából a laminált padlót legalább 2-3 csoportra kellene bontani. Alacsony-, közép-, és felsőkategóriára.

   Egy 1500 Ft/m2 wood-step, és egy 4500 Ft/m2 kaindl laminált padló nem összehasonlítható. De mindkettő meg tudja állni a helyét gyerekszobába, ha tudjuk, hogy mit várhatunk el tőle, és nekünk mire van szükségünk.

   Derűs, kreatív napot kívánunk neked!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Éva
  2011-09-26, 09:35 VÁLASZ

  Szép napot Mindenkinek.

  Annak idején is – amikor a gyerekeim kicsik voltak – a lakásokat szőnyegpadlóval burkolták. Valóban nehéz tisztítani és a minőségtől függően az is tud “dúrva” lenni.
  A parafa parketta nekem személy szerint nagyon tetszik, úgy gondolom ideális gyerekszobába. Azt viszont nem tudom, hogy rajzos kezecskék, színes filctollak mennyire maradandó nyomot hagynak rajta.
  Üdv. Éva

  • 2 Jepetto@Éva
   2011-09-26, 15:50 VÁLASZ

   Kedves Éva!

   Ettől nem kell félni. A parafa parketta jól tisztítható,. Óvodákban előszeretettel burkolják a foglalkoztató helyiségeket parafa parkettával.

   A parafa parketta gyerekszobába megállja a helyét!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Kriszti
  2011-09-26, 14:38 VÁLASZ

  Sziasztok!

  A gyerekszobába a padlószőnyeg szóba se került, egyértelműen laminált padlót tettünk le. Nézegettük a parafa padlót is, az nagyon tetszett volna, csak az elég drága… Azért megbeszéltük, hogyha egyszer új padlót kell rakni, és anyagilag is belefér, akkor mindenféleképpen kipróbáljuk.

  • 2 Jepetto@Kriszti
   2011-09-26, 15:55 VÁLASZ

   Kedves Kriszti!

   Csak azt tudom mondani, hogy szorítunk nektek, és reméljük egyszer kipróbálhatjátok a parafa parkettát.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • ron
  2011-09-26, 15:20 VÁLASZ

  fa parketta
  tökéletes megoldás
  szép, tartós, felújítható

  • 2 Jepetto@ron
   2011-09-26, 16:08 VÁLASZ

   Kedves Ron!

   Egyetértünk. A tömörfa parketták tökéletesek. De a tökéletes megoldás már mindenkinél mást jelent.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

© Copyright 2017