Ha gyerekszoba burkolásáról van szó, nagy a vita a padlószőnyeg és a laminált padló között. Egyesek még a hidegburkolatot sem zárják ki. A mi véleményünk egyszerű. A laminált padló gyerekszobába ideális megoldás, a padlószőnyeg egyáltalán nem az. És ezt be is bizonyítjuk! Tegyél félre mindent amit eddig olvastál, és egyszerű érvekkel bebizonyítom neked, hogy a laminált padló gyerekszobába egyértelműen jó választás.

A végén pedig mutatunk egy, a laminált padlónál is ígéretesebb megoldást, de lehet, hogy nem mindenkinek fog tetszeni.

A padlószőnyeg puha, jó érzés rajta járni!

Igaz, de vajon jót is tesz? Több helyen olvastam már, hogy a kemény padló segíti a babát a járás megtanulásában. Ha ezt egy parkettás szaküzletben mondja nekem valaki, vélhetően én sem hittem volna el, de mivel neves szakértők állították, én inkább elhiszem. Miért hazudnának?

Nem mindegy mit lélegzik be a gyerek!

A laminált padló antiallergén, a padlószőnyeg nem az. A padlószőnyegbe poratkák milliói képesek megtelepedni, a laminált padlónál ez nem áll fenn. A laminált padló gyerekszobába egészségesebb. Ma már annyira hirtelen alakulnak ki emberekben allergiás reakciók, hogy ezzel jobb vigyázni.

A gyerekek felnőnek!

Baba, kisded, gyermek, tini, kamasz. 5 fontos állomás 15 év alatt. 5 olyan szakasz, ami alatt a gyerekek sokat változnak, és sokat változik az ízlésük és a környezetük is. Egy halvány rózsaszínű padló óvodás korban még édes, de első osztályban már felnőttesebb kell, kamaszként pedig jön a lázadás korszaka, és ki tudja mi fog kisülni belőle.

A laminált padlóval könnyen igazíthatjuk a (gyerek)szobát a korszakokhoz megfelelően. Persze egyáltalán nem szükséges, hisz laminált padlóval tervezhetünk 15 évre is, de akik szeretik a folyamatos változásokat, akkor a laminált padlóval könnyen teret tudnak ennek adni. Rendkívül változatos a paletta, minden árkategóriában kapható, és könnyű vele dolgozni.

A laminált padló gyerekszobába jó választás.

Gondolunk az anyára is!

A padlószőnyeg a legnehezebben tisztán tartható melegburkolat. Nem tudom más hogy van vele, de ha takarításról van szó, a padlószőnyeget én pillanatok alatt megutálom. Amit a laminált padlóról egy mozdulattal letakaríthatsz, az a padlószőnyegnél 10 perc, fél óra is lehet. Gondolj egy véletlenül eltaposott banánra, vagy egy kis öklendezésre.

Egy gyerek körül pedig mindig van mit takarítani. Kérdés, hogy ez mennyi időt vegyen el az életedből? Ha a lehető legkevesebbet, akkor a laminált padló gyerekszobába ideális választás.

Ha elesik nagyot koppan a laminált padlón!

Ettől mindenki fél. Főleg az első gyermekesek. Lehet, hogy jobban megütheti magát egy baba a laminált padlón, mint egy puha padlószőnyegen, de nem óvhatjuk meg őt mindentől. Az utca sokkal nagyobb veszélyt fog jelenteni számára, így nem is baj, ha egy kicsit felkészül erre. Minden babának meg kell tanulnia elesni. Jól elesni!

Inkább a laminált padlón, mint a betonon!

A laminált padlón ez úgyis csak katona dolog! A füstje úgyis nagyobb lesz, mint a lángja.

laminált padló gyerekszobába

A laminált padló gyerekszobába megfelelő választás, de aki bátrabb és a maximumot ki akarja hozni egy gyerekszoba padlójából, annak érdemes megnéznie a parafa parkettát is. A parafa parketta hordozza a laminált padló minden előnyös tulajdonságát. Bár már nem annyira olcsó és széles a palettája, de rendkívül környezetbarát és egészséges melegburkolatról van szó.

Nem szabad elmenni mellette!

Ti milyen melegburkolatot választottatok (választanátok) a gyerekszobába? Miért döntöttetek mellette, esetleg mit csináltok másképpen? Írd meg a hozzászólások résznél alul!