Kerüld el a parkettázás legnagyobb pofonjait! Akár 10 perc időráfordítással megmenekülhetsz a parkettázás buktatóinak 80%-tól. Prémium tudástár egyszeri 4990 Ft-ért>>

  • szeptember

    20

    2019
  • 296
  • 0

Laminált padló: ezért utállak!

Van két olyan tulajdonsága a laminált padlónak, amit utálok benne. Sajnálom. Az egyik legtöbbet cikkezett padló nálunk, de mégis. Ezt ki kell mondanunk. Nem lehet mindenki tökéletes. Az egyikben semmi érdekes nem lesz, a másiknál viszont épp az a megdöbbentő, hogy amiért én utálom a laminált padlót, épp azért szeretik mások, és választják sokan otthonra.

Mielőtt azonban lehordanám ezt az egyébként remek burkolatot, engedd meg, hogy ejtsek róla néhány jó szót is. Nem akarom elvenni én a kedved tőle. Én szeretem a laminált padlót. Csak…

Csak…

Szóval…

Voltál már úgy, hogy egy adott pillanatban nagyon szkeptikus, és kritikus voltál? Megnéztél valamit, ami alapvetően tetszett is, de a válladon ott ült a kisördög, ami mindenbe belekötött. “Jó-jó, de….”, “imádom, de azért…”

Hát ez van most velem is. Nem így terveztem, de ez most egy “ami a szívemen, az a számon” cikk lesz.

Mert hát szeretem én a laminált padlót, de valahogy minden érvemet most meg is tudnám cáfolni. Kivéve azokat, amiket utálok benne. Azokat nem tudom.

Szeretem a laminált padlót, mert gyorsan le lehet tenni, de úgy vagyok vele, hogy jobban szeretem, ha az ember hosszú távra tervez, mind önmaga, mind a környezete érdekében, és egy padlónál, amit a természettől veszünk el, ne a gyorsaság  legyen egy fontos szempont. Inkább legyen nehéz lerakni, ha azzal csökkentjük a világban a pazarlást. Ha könnyű lerakni, könnyű felszedni, és könnyű cserélni.

Szeretem, mert változatos, de ez végtére is csak egy illúzió. A látvány csak egy szemfényvesztés, nem természetes. Amit csak látsz, oda nyomtatták, és nem ér fel a valódi fa látványával. Mégha sokszor annyira megtévesztő, hogy még nekem is el kell gondolkodnom. De replika!

Szeretem a laminált padlót, mert sok mindent ki lehet belőle hozni. Rakhatjuk padlóra, falra, lépcsőre, ha nagyon vagányak vagyunk, akkor plafonra is. Igen, ahogy a legtöbb melegburkolatot. Talán nem mindent lehet, ajánlott plafonra tenni, vagy nem olyan egyszerű, de ki akarna egy olyan lakást, ahol mindent plafontól-padlóig laminált padlóval burkolnak.

Szeretem a laminált padlót, mert az alátétekkel jól lehet játszani, aládolgozni. Bár ha minden tekintetben korrekt aljzatot (műszakilag, energetikailag) csinálsz, akkor semmi szükség nem lenne arra, hogy az ember “játszadozzon”.

De utállak, mert kopogsz mit az állat. Csak egy villa volt, és te már zajongsz!

És utállak, mert olcsó vagy. 1800-2000 Ft-ért oda adod magad egy jó laminálthoz méltatlan áron, ahhoz méltatlan minőségben. Utálom, hogy eladtad magad, és amíg társaid becsesen küzdenek az elismerésért, te csak rombolsz a rossz benyomásoddal. Te azért vagy, hogy utat mutass azoknak, akiknek nincs lehetőségük igazi fa padlót letenni. Hogy átadd az érzést, ami másoknak megadatik. Utállak, amiért saját magad replikája lettél.

Szóval, te laminált padló. Mit is mondjak rólad! Zabos vagyok rád, de azért szeretlek.

VIDEÓS SEGÉDLETEK, ÚTMUTATÓK, KÖLTSÉG-TERVEZŐK

Ne olyan padlód legyen, amit utálsz

Segédletek, ellenőrző naplók, lépésről lépésre útmutatók, online tanácsadás profi parkettásoktól. Csak néhány dolog, amit 4990 Ft-os egyszeri díj mellett megkapsz tőlünk.  Ne öregedj 5 évet 2 hónap alatt., ne szenvedj több 100.000 Ft-os kárt egy kivitelezési hiba miatt. Ne válassz olyan padlót, ami nem is illik az igényeidhez.

Tartalomjegyzék megnézése

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017

PARKETTÁZZ MAGAD TUDÁSTÁR

Segédletek, ellenőrző naplók, lépésről lépésre útmutatók, online tanácsadás. Csak néhány dolog, amit megkapsz tőlünk. Ne öregedj 5 évet 2 hónap alatt, ne szenvedj több 100.000 Ft-os kárt egy elkerülhető kivitelezési hiba miatt. Légy magabiztos csináld akár magad, csinálja akár egy (szak)ember neked!

Tartalomjegyzék megnézése