A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • augusztus

  12

  2015
 • 859
 • 1

Mitől lesz egy 990 ft-os laminált padló 5690 Ft?

Az építőiparra nem jellemző annyira a márka értéke, a márkahűség fogalma, hogy azt lehessen mondani, hogy pusztán azért kerül többe egy laminált padló a másiknál, mert az biztos márkásabb, más különben mért lenne egy látszatra ugyanolyan laminált padló kétszer annyi.

Hogy lesz egy 990 Ft-os laminált padló 5690 Ft?

Megpróbálunk egy fiktív példán keresztül választ adni erre a kérdésre. Bízom benne, hogy neked is meglesznek a magad felismerési. A legjobb, ha ehhez alulról kezdünk el építkezni, és felépítünk egy laminált padlót az alapok tulajdonságaitól.

laminate floor

1. fázis:
Amikor a laminált padló 990 Ft:
Itt még talán márkanév név sincs, vagy saját márkás bérgyártásban készült. 6 mm-es 31-es kopásállóságú 128×19 cm-es. Más ki sem derül róla. Vagy nincs mi kiderüljön róla, vagy nem akarjuk, hogy kiderüljön róla. De olcsó, és adhatjuk 990 Ft-ért, ami ugyebár az áfát is tartalmazza, de a termék értékéhez nem tesz hozzá.

2. fázis:
Legyen a laminált padló egy kicsit vastagabb, mert a 6 mm anorexia. Egy betegség, amit jobb nem kipróbálni.
Szóval itt egy 7 mm-es 31-es igénybevételű laminált padló már 1490 Ft.

3. fázis:
A 7 mm-es már egy fokkal jobb minőségű, de ki tudja, hogy a dekoráció alatti hordozó réteg milyen sűrűségű? Senki! Mert erről nem szokás beszélni. Legyünk jobbak, és csináljuk sűrűbbre, mert bármi pontszerű tárgy ráesik, betörik. Elkészült egy 7 mm-es 31-es igénybevételű laminált padló 800-850 kg/m3 sűrűséggel, de az ára már 1890 Ft.

4. fázis:
Hát ez már egész jó! Kinek kell 5690 Ft-ért laminált padló, ha már kapni jó sűrűségű jó kopásállóságú 7 mm-es lamináltat 1890 Ft-ért? Annak, aki nem szeretne egyhangú lakást. A laminált padló nyomtatott dekorációja lesz a laminált padló fa hatásáért 80%-ban felelős. Lehet ez csúnya, gyakran ismétlődő mintákkal. Vagy állhat akár 25-30 egyedi mintázatú panelból is, ami már sokkal természetesebb. (De ugye egy kiállított 1 m2-en a kutya sem tudja, hogy 25 m2-en a padló már egyhangú, és unalmas lesz. Azért legyen antisztatikus is, hogy ne rázzak. 2290 Ft, és a laminált padló már 7 mm-es 31-es igénybevételű 800-850 kg/m3 sűrűségű, ami min. 25 egyedi mintázatú panelból álló dekort ad ki, és antisztatikus.

Írhatjuk róla a számlát neked?
Ha ezek az alapigényeid! Viszont lehet még jobb is.

5. fázis:
A 31-es igénybevétel még nem túl jó, legyen 32-es, ami már kényelmesen megfelel a lakásba, és kissebb forgalmú irodába is. 2490 Ft. És javítsunk egy-két értékünkön, hogy jobb besorolást kapjon a padló. A 0,15 mm-es illesztési pontosság pont jó lesz. Közben azért költsünk marketingre is.

6. fázis:
Ettől még nem lesz tartása a laminált padlónak, ráadásul a 7 mm-es vastagság miatt erős klikkrendszer se fér be. Legyen 8 mm-es a laminált, 32-es kopásállóságú, 850 kg/m3 sűrűségű, változatos dekorú, antisztatikus, jó illesztési pontosságú. 2890 Ft

7 fázis:
Technikailag szinte majdnem rendbe is lennénk, de az esztétikán még van mit javítani. Vezessünk be új felületi struktúrákat, valami olyat, ami a fára a leginkább emlékeztet. A szinkron struktúra tökéletes lenne. Ha csinálunk egy inverz dombornyomást a laminált padlóra, ami követi a rajzolatot, akkor az olyan lesz, mint egy enyhén kefélt svédpadló. De akkor már az éleit is fózolni kell.

Egész jó, egész jó, szinte már tökéletes. 8 mm-es 32-es igénybevételű változatos dekorral, valódi dombornyomással, fózolva, antisztatikus felülettel, jó illesztési pontossággal. De ez már 3890 Ft.

8. fázis:
Fejlesszünk, innováljuk, és javítsuk a minőséget, hogy kevesebb legyen az olyan laminált padló, ami nem felel meg a követelményeknek, szabványoknak, de valamiért mégis átsiklik a futószalagon. Ez sajnos áremelés nélkül nem megy. De akkor vezessünk be egy plusz újdonságot is. Impregnáljuk egyúttal a hordozóréteget. 4590 Ft-ért ez nem is sok. 8 mm-es, 32-es, 850 kg/m3 sűrűségű, változatos dekorú, 0,15 mm-es illesztési pontosságú, antisztatikus, impregnált laminált padló, javított ütésállósággal.

9. fázis:
Igazán jó lenne, ha elszakadnánk a laminált padló szendert méretétől (128x19cm), hogy ezáltal is inkább a svédpadló, hajópadló hatását keltsük. A nagyobb panelméret ugyanakkor 10 mm-es vastagságot követel. 168×19 cm méretű, 10 mm-es, 32-es igénybevételű, IC2-es ütésállóságú, változatos dekorú, fózolt, valódi dombornyomott laminált padló 850 kg/m3 sűrűséggel, impregnáltan, antisztatikusan 5690 Ft-ért.

Írhatjuk róla a számlát neked?
Ha a legjobb minőséget szeretnéd, akkor még van feljebb is.

10. fázis:
Javíthatjuk tovább a laminált padló sűrűségét, hogy akár a keményfa padlókkal is felvehesse a versenyt. 920-950 kg/m3-nél már nem is igazán kell jobb. 6500 Ft/m2 lesz így az ára, ami már nem kevés, de azért nagyon jó ár/érték arányt sikerült összehozni.

11. fázis:
Mostantól a mi grafikusaink fogják elkészíteni a legszebb dekorokat, és a legmodernebb, igazi csúcskategóriás gépekkel kifogásolhatatlan minőségű nyomatot fogunk készíteni a laminált padlók felületére. És a dekorokat le is védjük egytől egyig, hogy még véletlenül se legyen az, hogy a mi dekorjainkat más gyárak cserélgetik, ahogy az egyébként lenni szokott, ez viszont nem lesz olcsó, mert technikailag is a megszokott magas minőséget fogjuk hozni. Lesz 7500-8000 Ft is, amit el kell kérni érte.

12. fázis:
………..

13. fázis:
………..

Ugye már te is kezded érteni?

És ez ennél még sokkal bonyolultabb. Számtalan olyan dolgot fel lehetne még sorakoztatni, ami a laminált padló minőségében csak közvetetten jelenik meg értékként, vagy ami egyáltalán nem. Viszont ezen az egyszerű kis fiktív példán, ami közel nem tökéletes, már láthatod, hogy milyen óriási különbségek lehetnek laminált padló, és laminált padló között. Nemcsak egy 990 Ft – 5690 Ft kategóriában, de még a 5690 – 8000 Ft között is.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

1 HOZZÁSZÓLÁS

 • Sándor
  2016-07-30, 20:08 VÁLASZ

  Kedves Jepetto, ugyanilyen problémákkal szembesülök amikor nézem a parkettának nevezett papír sűritményt és nem értem miért nagy az árkűlömbség, holott az egyszerű alapáras padló sokszor felveszi a versenyt a drágább kategóriával. Sokszor tapasztaltam, hogy a drágább padlót nehezebb volt illeszteni. Az a véleményem nekem is, hogy túl vannak árazva a padlók a minőségükhöz viszonyítva. Sajnos manapság trendi a DRÁGA építőanyag és ezt kihasználják a gyártók. üdv. SÁNDOR

© Copyright 2017