• október

    20

    2015
  • 592
  • 0

Kreatív ötletek lépcső dekorálására

Az utóbbi években gyakran kérik a segítségünket lépcsők parkettázására. A lépcső parkettázása gyorsabb, költséghatékonyabb, mint csináltatni a lépcsőelemeket, és nem utolsó sorban egységes marad a padlóval, hiszen ugyanaz lesz a felület.

Épp egy ügyfelünk kért meg arra, hogy keressünk ötleteket lépcső dekorálására, mert ő végül olyan megoldás mellett döntött, aminél a lépcső járófelülete lesz csak parkettázva, de a rugdosó már más lesz.

Az összegyűjtött ötleteket úgy döntöttük megosztjuk mindenkivel.

Következzék tehát 6 kreatív ötlet lépcső dekorálására.

Pontosabban a rugdosó dekorálására.

1. Lépcső dekorálása stencilfestéssel:

A stencilezés egy nagyon látványos dekorálási lehetőség. A parkettázott lépcső szabadon maradt rugdosóját stencil festéssel is dekorálhatod. ezt természetesen még a burkolás előtt meg kell csinálni.

lépcső dekorálása stencil festéssel

2. Lépcső dekorálása festéssel:

A stencilfestésen kívül számtalan mód lehet még dekorálni a rugdosót. A rugdosók különböző színűre festése, vagy azok mintával ellátása is jól tud kinézni. A foltosodás végett ezekből a festékekből érdemes tartalékot hagyni.

lépcső festése

3. Rugdosó dekorálása táblafestékkel:

A táblafesték a festett falat krétával rajzolhatóvá, és lemoshatóvá teszi. Ezzel festve a rugdosót egy igen kreatív dekorációt hozhatunk létre. Milyen jó ötlet emlékeztető üzenetek hagyására. Ez biztosan szem előtt lesz.

lepcső tapétázása

4. Rugdosó átmenetes tapétázása:

Fotótapétával szintén látványosan lehet dekorálni a parkettázás után szabadon hagyott lépcső rugdosó részét. Elképesztően látványos, és nem utolsó sorban árát tekintve még sokba sem kerül.

lepcső tapétázása

5. Lépcső feliratozása:

Nagyon szeretem a falfeliratokat. De ez az ötlet alapvetően nem vett le engem annyira a lábamról. De majd talán téged.

lepcső feliratozása

6. Parketta és cementlap:

A fa padlók után a másik nagy kedvencem a cementlapok. Ha ezeket keresztezzük a lépcsőn, akkor abból nagyon látványos dolog is ki tud sülni. Persze itt nem kell feltétlenül cementlapban gondolkodni. Bármilyen dekoratív hidegburkolat jó lehet. Metrócsempe, mozaikcsempe…stb.

Ennek megvan még az az előnye a többivel szemben, hogy ez nem fog koszolódni. Míg a fenti 5 példa rövid, és középtávú, ez bőven lehet hosszú élettartamú is.

lepcső cementlap keresztezése

Ha van kedvenced a fenti 6 példa közül, vagy lenne neked is egy ötleted, ami innen hiányzik, írd meg a hozzászólásrészben és feltesszük a többi közé. Ha érdekel hogyan lehet a lépcsőt parkettázni, és milyen előnye van, itt tudod elolvasni.

Érdemes elolvasni

Radiátorburkolat Sokan úgy vannak vele, hogy a radiátor csak egy szükséges rossz a lakásban. Nem lehet nélküle meglenni, de azon kívül, hogy télen meleget ad, nem is l...
Új fizetőeszköz: a kézfogás! Bármennyire is szeretjük, és rajongunk a szakmánkért, néha azért vannak meredek, és elképesztő dolgok, amikre visszaemlékezve, még a hideg is kiráz. ...
Miből áll a laminált padló lerakásának munkadíja p... Ha szakembert keresel a laminált padló lerakására, akkor körülbelül ezekkel a tételekkel találkozhatsz. Azért érezzük fontosnak ezek kifejtettebb bemu...
2012-es szín trend a Pantone-tól Végre itt van! Igen! Megjelent a Pantone View home + interiors 2012. Ez az a kiadvány, mely alapvetően minden designerre és lakberendezőre nagy hatáss...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017

Mit tudok kihozni a pénzemből?


ELEMEZZ!