A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

  • október

    20

    2015
  • 1543
  • 0

Kreatív ötletek lépcső dekorálására

Az utóbbi években gyakran kérik a segítségünket lépcsők parkettázására. A lépcső parkettázása gyorsabb, költséghatékonyabb, mint csináltatni a lépcsőelemeket, és nem utolsó sorban egységes marad a padlóval, hiszen ugyanaz lesz a felület.

Épp egy ügyfelünk kért meg arra, hogy keressünk ötleteket lépcső dekorálására, mert ő végül olyan megoldás mellett döntött, aminél a lépcső járófelülete lesz csak parkettázva, de a rugdosó már más lesz.

Az összegyűjtött ötleteket úgy döntöttük megosztjuk mindenkivel.

Következzék tehát 6 kreatív ötlet lépcső dekorálására.

Pontosabban a rugdosó dekorálására.

1. Lépcső dekorálása stencilfestéssel:

A stencilezés egy nagyon látványos dekorálási lehetőség. A parkettázott lépcső szabadon maradt rugdosóját stencil festéssel is dekorálhatod. ezt természetesen még a burkolás előtt meg kell csinálni.

lépcső dekorálása stencil festéssel

2. Lépcső dekorálása festéssel:

A stencilfestésen kívül számtalan mód lehet még dekorálni a rugdosót. A rugdosók különböző színűre festése, vagy azok mintával ellátása is jól tud kinézni. A foltosodás végett ezekből a festékekből érdemes tartalékot hagyni.

lépcső festése

3. Rugdosó dekorálása táblafestékkel:

A táblafesték a festett falat krétával rajzolhatóvá, és lemoshatóvá teszi. Ezzel festve a rugdosót egy igen kreatív dekorációt hozhatunk létre. Milyen jó ötlet emlékeztető üzenetek hagyására. Ez biztosan szem előtt lesz.

lepcső tapétázása

4. Rugdosó átmenetes tapétázása:

Fotótapétával szintén látványosan lehet dekorálni a parkettázás után szabadon hagyott lépcső rugdosó részét. Elképesztően látványos, és nem utolsó sorban árát tekintve még sokba sem kerül.

lepcső tapétázása

5. Lépcső feliratozása:

Nagyon szeretem a falfeliratokat. De ez az ötlet alapvetően nem vett le engem annyira a lábamról. De majd talán téged.

lepcső feliratozása

6. Parketta és cementlap:

A fa padlók után a másik nagy kedvencem a cementlapok. Ha ezeket keresztezzük a lépcsőn, akkor abból nagyon látványos dolog is ki tud sülni. Persze itt nem kell feltétlenül cementlapban gondolkodni. Bármilyen dekoratív hidegburkolat jó lehet. Metrócsempe, mozaikcsempe…stb.

Ennek megvan még az az előnye a többivel szemben, hogy ez nem fog koszolódni. Míg a fenti 5 példa rövid, és középtávú, ez bőven lehet hosszú élettartamú is.

lepcső cementlap keresztezése

Ha van kedvenced a fenti 6 példa közül, vagy lenne neked is egy ötleted, ami innen hiányzik, írd meg a hozzászólásrészben és feltesszük a többi közé. Ha érdekel hogyan lehet a lépcsőt parkettázni, és milyen előnye van, itt tudod elolvasni.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017

SZERESS MINKET A FACEBOOKON IS: