A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • október

  14

  2015
 • 681
 • 2

Ilyen parkettát válassz, ha kicsi a lakásod

Mivel kevesen vannak azok, akik kis lakásban lakva elégedettek lennének annak méretével, mindig felmerül a kérdés, hogyan lehetne tágasabbá varázsolni. Az, hogy a lakberendezési trükköket hogyan tudod kihasználni, már számtalan helyen össze volt foglalva. Ezekről itt nem is esik majd szó. Ilyen tippekért keresd Ditta Ötletek kis lakásokhoz sorozatát.

Mi parkettások vagyunk, így ezt a kérdést is innen fogjuk megközelíteni.

Milyen parkettát válassz, ha kicsi a lakásod?

1. Világosat:
Igen ez egy nagyon egyszerű trükk, biztos számtalanszor hallottad már, és remélem, hogy neked nem is kell ismételni. A világos padló nem nyeli el a fényt, nem nyomja össze a teret. Akár választhatsz fehér, vagy fehérített parkettát, ha elég bátor vagy, de egy világos pasztell tölgy is jó választás. A lényeg, hogy ne legyen sötét.

2. Egy mindenhová:
A kis tér halála a változatosság, a variációk sokfélesége. Erre egy kis lakásban nincs lehetőség, mert megöli a teret. Egy parketta típus, egy szín mindenhová. Ne rakj egyik szobába diót, a másikba tölgyet, de mégcsak az árnyalata sem különbözhet. Amerikai konyhás nappaliba pedig a kővel hozd tökéletes szinkronba, vagy tegyél oda is parkettát.

3. Került a mamut léceket:
Került a mamut méretű padlókat. Sok laminált kapható extra szélességben, aminek kell a hely. Egy kis lakásban nem állja meg a helyét a nagy panelméretű laminált padló.

4. Nyisd egybe a tereket a parkettával.
Válassz olyan padlót, amit akár dilatációmentesen is átvezethetsz egyik helyiségből a másikba. Ezzel megszűnik a klasszikus küszöb, és nem fog megtörni a tér, megmarad a folytonosság, ami jobban kiemeli a teret. Ezzel jól egybenyithatod az előszobát, és a nappalit.

5. A fózolt padlók előnyben vannak:
A fózolt parketták még egy kis lakásban is jól tudnak mutatni, ha nem rejtjük azt el. A hosszanti oldalon fózolt padlók jó mélységet tudnak adni a helyiségnek. Mivel itt voltaképpen csíkokról beszélünk ugyan azok érvényesek rá, amit esetleg a fal festésekor már olvashattál a csíkok térre gyakorolt jótékony hatásáról.

6. Ne rejtsd el a padlót:
Ha van egy szép padlód ne rejtsd azt el. De ne csak azért mert jól néz ki, hanem hogy ne törd meg vele a teret. Minél több szabad padlófelület maradjon meg, és akkor jó munkát végeztél. (Kevesebb bútor, szellősebb elrendezés, kevés szőnyeg.)

Ez nagyon fontos szabály. Ezt az elvet ugyanis következetesen végig kell vinned. Ne legyél túlzsúfolva. Szellősebb bútorokat kell választanod, ugyanakkor nem is gondolkodhatsz óriási darabokban sem. Hodály sarokkanapé, szekrények sokasága..stb. Kis lakásnál ez nem megy. Tudom ez nagyon nehéz! A skandinávok szerencsére sokat segítenek ebben.

Sok sikert a padlóválasztáshoz! ha kérdésed van, írd meg ide. De van egy fantasztikus parketta kalauz oldalunk, ahol szerintem minden amit tudnod kell, ott lesz.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

2 HOZZÁSZÓLÁS

 • Eszter
  2016-03-17, 00:48 VÁLASZ

  Kedves Jepettok!

  AZ lenne a kérdésem, hogy ha éppen épülő lakásba költözünk, de szeretnénk felmérést, akkor van-e értelme a kiszállásnak? MÉg az aljzatbetonozás sem történt meg, valamint a padlófűtés lerakása sem, de mi már tudni szeretnénk, nagyjából milyen árakkal és milyen padlóval kalkuláljunk. Ezért lenne szükségünk tanácsra is hogy melyik szobába milyen padló a jó döntés! Érdemes-e vegyesen, stb. Ha leírom, hogy 4-en költözünk, 2 felnőtt, 2 kisgyerek (fél éves, 3 éves), hőszivattyús padló hűtés-fűtés lesz, 2. emelet és elküldöm az alaprajzot, az elég-e egy egyedi árajánlathoz? Nem a 2500 Ft-ot szeretném megspórolni, csak hogy van-e értelme kimenni oda, ahol még nincs mit megnézni.
  Köszönettel,
  ESzter

  • 2jepetto@Eszter
   2016-03-17, 08:31 VÁLASZ

   Kedves Eszter!

   A helyszíni felmérésnek még valóban nincsen értelme, de a burkolatválasztásban szívesen segítünk. Korábban már váltottunk levelet a Magic floor kapcsán, bár akár az Exponát is említhetnénk. Nem mondom, hogy az egy jó irány, mert nem tudom mik a legfontosabb szempontjaitok, mi a fő elvárásotok, hogyan fogjátok a padlót használni, mitől féltek elsősorban, mi a fő problémátok. Mivel a padlófűtés miatt nem lesz a burkolat felülete hideg, csak a hűtés során, a hőszigetelő képessége csak annyiban fontos, hogy a hűtött időben a testhőt ne nyelje el a padló, illetve ne zárja el a meleget. Küldjetek egy alaprajzot, és írjatok meg minden elvárást, félelmet a padlóválasztással kapcsolatban. Az email cím: szalai.karoly[kuk@c]2jepetto.hu

   Üdv,
   2Jepetto

© Copyright 2017

SZERESS MINKET A FACEBOOKON IS: