Kerüld el a parkettázás legnagyobb pofonjait! Akár 10 perc időráfordítással megmenekülhetsz a parkettázás buktatóinak 80%-tól. Prémium tudástár egyszeri 4990 Ft-ért>>

 • január

  4

  2013
 • 962
 • 4

Ha Ikeába jársz, ezt is nézd meg…

Közel egy év után tegnap sikerült eljutnunk az Ikeába. Az újév ugyanis nálunk azzal kezdődött, hogy a zsúfolásig telített kamránkat, eldöntöttük rendbe szedjük.

Szóval január elsején, ahogy az illik, csatateret csináltunk a lakásba. Hogy mennyi minden befér egy kicsi kamrába!

Mivel a rendszerezéshez szükségünk volt néhány új dologra (mondhatni mindenre), ellátogattunk az Ikeába. Rendszerezésből náluk lehet a legtöbbet tanulni. De nem mentünk céltudatosan az áruházban. Nem vágtunk le sehol, nem mentünk át semmi átjárón, hagytuk, hogy a nyilak vezessenek minket.

Hátha el tudunk lesni valamit otthonra. Persze emiatt több dolog is landolt a kocsiban, aminek a vásárlását egyáltalán nem terveztük, de aki szándékosan hagyja magát elcsábítani, mint mi is tegnap, az ne is csodálkozzon.

Ezalatt a kis bevásárlókörút alatt, mert ez szó szerint egy körút volt, felfigyeltem valami fontos dologra az Ikeával kapcsolatban, amit a legtöbben mind kihagynak. Lefogadom, hogy ezt még te sem nézted meg. Látni láthattad, de szinte biztos, hogy még nem nézted meg.

Az Ikeában az egyik kedvenc részem az előre berendezett kis stúdiók. Néhol csak egy amerikai konyhás nappali van bemutatva, de van, hogy egy komplett 55 m2-es lakás is. Az ember minden zugát bejárhatja. Mindenki kifigyelhet, amit csak szeretne.

Egy dolgot kivéve, amin szinte mindenki teljes figyelmetlenséggel gyalogol át. Mégpedig a padlón. Ezekben a kis stúdiókban rendszerint Pergo laminált padlók vannak lerakva. Ha legközelebb Ikeában jársz, csak vess egy pillantást a stúdiók falán lévő kis alaprajzra, aminek az alján a fal színének kódja mellett a padló típusa is fel van tüntetve.

pergo laminált padló
(Kép forrása: floors4u.eu)

A legutóbbi látogatásunkkor alaposan szemügyre vettük a padlókat, de egy-két fehérített tölgy mintán kívül nem sok akadt, ami levett volna minket a lábunkról, meglehet, hogy a kopásállóságot, és a strapabíróságot tekintve igen jól teljesítenek, hiszen ezek a padlók – igaz gyakran cserélődnek – kíméletlen forgalomnak vannak kitéve.

Ha legközelebb mész az Ikeába, ne felejtsd el szemügyre venni a padlót is. Kíváncsi vagyok, hogy te találsz-e olyat, ami neked is tetszik.

VIDEÓS SEGÉDLETEK, ÚTMUTATÓK, KÖLTSÉG-TERVEZŐK

Ne olyan padlód legyen, amit utálsz

Segédletek, ellenőrző naplók, lépésről lépésre útmutatók, online tanácsadás profi parkettásoktól. Csak néhány dolog, amit 4990 Ft-os egyszeri díj mellett megkapsz tőlünk.  Ne öregedj 5 évet 2 hónap alatt., ne szenvedj több 100.000 Ft-os kárt egy kivitelezési hiba miatt. Ne válassz olyan padlót, ami nem is illik az igényeidhez.

Tartalomjegyzék megnézése

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

4 HOZZÁSZÓLÁS

 • Gyuri
  2013-01-07, 08:25 VÁLASZ

  Tisztelt parkettás Mesterek!
  Adódott egy problémám a lerakott laminált padlóval kapcsolatban.
  A laminált lapok lépés közben néhány helyen recsegnek.A lerakás során alátét szivacsot használtam azt a fajtát amelyiknek az egyik oldalán alumínium fólia van.Gondoltam ez jobb minőségű ill. hőszigetelésben is segít. A lapok kb. 3 éve lettek lerakva,de csak az utóbbi időben vettem észre a recsegést. Kérem,ha van ötletetek a megoldásra osszátok meg velem is!
  Előre is köszönettel: Gyuri

  • 2jepetto@Gyuri
   2013-01-13, 21:34 VÁLASZ

   Kedves Gyuri!

   Számos oka lehet a recsegésnek, de első körben, amire gondolni tudunk, abból kifolyólag, hogy csak most jelentkezett a recsegés, hogy a laminált padló valahol ráfeszül a falra. Érdemes lenne a burkolatváltoknál, és a szegőléceknél megnézni, hogy van-e mindenhol tágulási hézag.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Judit
  2014-04-26, 10:48 VÁLASZ

  Tisztelt 2 Jepetto!

  A pergo parkettaval kapcsoltban lenne kerdesem, illetve mindenfajta laminalt parketta csiszolasaval.
  Pergo parkettank van es kicsit meguntuk a szinet, bar meg kell mondanom remekul teljesitett a kopasallosag teren, de szeretnenk valami mas szint. Kulfoldon lattam, hogy egyszeruen csak lecsiszoltak a sotet tolgy szinzett feluletet es talan viasszal/lakkal kezeltek. Vajon lehet ilyet a pergoval is?
  Elore is koszonom a valaszat.
  Judit

  • 2jepetto@Judit
   2014-04-26, 21:17 VÁLASZ

   Kedves Judit!

   Fa parkettáról van szó, vagy laminált padlóról? A Pergo kollekciójában mindkettő megtalálható. Ha előbbiről, akkor csiszolhat, és lakkozható, mert felső koptatórétege tömör keményfa kb. 3,2 mm. Ez újra csiszolható, és lakkozható. Pásolással, olajozással a színét is fogják tudni változtatni.

   Viszont a laminált padló már nem csiszolható fel. A laminált padló dekorációja, lényegében nyomtatással kerül fel, és nem egy természetes rajzolat, amit ráadásul melamin réteggel fednek le. Nagyon leegyszerűsítve a laminált padló szerkezetileg így néz ki: műanyag, alatta nyomtatott papír, majd ez az egész rá van ragasztva egy fára.

   Sajnos, ha laminált padlóról van szó, akkor a csere jöhet szóba. De parkettánál más a helyzet.

   Üdv,
   2 Jepetto

© Copyright 2017

ONLINE PARKETTÁS TANFOLYAM

(Ha magad csinálod, akkor azért, hogy sikerüljön is, ha egy szakival, akkor azért, hogy követni tudd, hogy amit csinál az rendben lesz-e.)

Segédletek, ellenőrző naplók, lépésről lépésre videók, online tanácsadás. A parkettázás ne arról szóljon, hogy az értékes időd, a véges energiád, és a drága erőforrásod elpazarolódjon. Már 20 perc is megmenthet a parkettázási hibák 80-85%-tól.

Tartalomjegyzék megnézése