Ódivatú. Klasszikus. Időtálló. Unalmas. Recsegő. Nyikorgó. Kopott. Mindenki másképp gondol a halszálkás parkettára. Pontosabban a halszálka mintában rakott parkettára. A legtöbben ilyenkor az egymásra merőlegesen lerakott mintázatú, klasszikusan bérházi lakások parkettáira gondolnak.

Ám a halszálka minta nem csak ezt jelenti. A magyarként elhíresült halszálkás parketta mintázata valójában 30 fokos szögvágással készül, és egészen másképp fest, mint ahogy alapvetően a halszálkás parkettára gondolunk. Bevallom, nekem ez utóbbi nagyobb izgalmakat rejt, és közelebb áll a szívemhez, bár alapvetően én nem vagyok oda a halszálka mintázatért.

francia halszalkás parketta

Számomra a halszálka mintában rakott parketta már összeforrott a klasszikus stílussal, ami hozzám nem áll annyira közel. Szép, szép, el is gyönyörködöm benne, de a mindennapjaimat már nem tudom benne elképzelni. Feszélyez. Ugyanakkor számomra a halszálka minta annyira erőteljes megjelenést nyújt, hogy nehéz a fa eredeti szépségét meglátni mellette. A minta hangsúlyosabb, mint maga a parketta.

halszálka mintás parketta nappaliban
De itt most nem is az én véleményem a fontos. Te mit gondolsz a halszálka mintás padlóról? Mi jut eszedbe róla először?

Kérlek, oszd meg a véleményedet!