Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor ne vegyél gyerekmintás laminált padlót. Tudom, hogy nagyon édesek a gyerekek, nekem is van kettő, de ne felejtsd el, hogy ők bizony gyorsan nőnek. Most még cuki a Hello Kitty, és a Mickey Mouse neki, de a padló még javában ereje teljében lesz, mire a gyerek “felnő” annyira, hogy ciki legyen.

Ráadásul bármikor hozhatja úgy a sors, hogy valamiért szobát kell cserélni. Gyakori hiba, hogy a gyerekek megkapják a félszobát, és a szülők bemennek egy nagyobb hálóba. Aztán, mikor a gyerek nagyobb lesz, úgy 11-12 éves, a szoba egyszer csak kicsi lesz számára.

A gyereknek egyszerre hálószoba, dolgozószoba, és nappali ez a helyiség. Nem is csoda, ha egyszer csak kinövik. A szülőknek meg feleslegessé válik egy nagy háló. Ilyenkor jön egy csere. De ki akarna felnőtt fejjel beköltözni egy Mickey egeres szobába.

Ha ügyesen választasz padlót, és mivel minket olvasol, ebben biztos vagyok, akkor a laminált padló élettartamát nézve kb. 15 évig fogjátok azt használni.

És te lehet, hogy most azt mondod magadba, hogy az már teljesen minden, majd 10 év múlva lecseréljük,én pedig azt kérdezem, hogy miért kéne lecserélned. Oké, hogy 10 év most még messze van, de ha ott lesz, ugyanúgy fizetned kell majd az új laminált padlóért.

Miért vegyél hagyományos laminált padlót inkább?

A nyílászáról, és a padlóburkolat az egyetlen dolog, amit nem tudsz variálni egy szobában. Annyi féle kiegészítő lesz még egy gyerekszobában, amivel elvarázsolhatod a helyiséget. Függöny, szőnyeg, díszpárnák, tárolók, képek/poszterek, lámpák, és még ott vannak a játékok is. Szerintem bőven lesz lehetőséged, hogy a szobában felcsavard a cuki-faktort.

Válassz hagyományos fa hatású laminált padlót, mert ezt sokkal jobban tudod idomítani a gyerek különböző körszakához: csecsemő, ovis, kisiskolás. Én alapvetően a letisztult gyerekszobák híve vagyok, nekem már a rózsaszín, babakék fal is sok.

Mikor válassz gyerek mintás laminált padlót?

Ha a te gyerekeid sosem nőnek fel. Vagy, ha te valamilyen foglalkoztató szobába keresel burkolatot, ahol mindig azonos korosztályú gyerekeket vársz, és tényleg a laminált padló a jó választás erre a helyiségre.

Egyébként pedig felejtsd el. Ráadásul nem is éri meg az árát. Kategórián belül mindig sokkal drágább egy gyerekmintás padló, mint fa hatású társai. Ezzel persze nem akarlak rávenni a spórolásra, inkább érdemes hagyományos padlót venni, mert akár még kategóriát is ugorhatsz, ha a gyerekmintás laminált padló árát, fa dekorura fordítod.