A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • április

  3

  2009
 • 422
 • 15

Fürdőszoba kialakítása: amatőr vagy profi?

 Mi a legnagyobb különbség egy amatőr, és egy profi között? Hogyan hagyhatod a hátad mögött az átlag fürdőszobákat, és tehetsz szert egy felsőbb kategóriás fürdőszobára?

„Nekem nincs olyan jó ízlésem, mint a profi lakberendezőknek, és sajnos nincs is olyan kapcsolatrendszerem, hogy önállóan kialakítsak magamnak egy designos fürdőszobát.”

Ha Neked is támadtak már hasonló gondolataid, ideje leleplezni néhány mítoszt.

Miért lehetsz Te is profi?
 
Ahhoz, hogy legyen egy felsőkategóriás kis fürdőd, nem kell sok minden.
 
 1. Nem kell zsigerből dolgoznod:
  Egy lakberendező heti rendszerességgel alakít át fürdőszobákat. Neki lehet, hogy a zsigerébe van már minden, de neked, lehet, hogy nem. Viszont a jó hír, hogy nem is kell. Neked csak 1 fürdőszobát kell átalakítanod jó esetben 5-10 évre.Az internetről, lakberendezési újságokból összegyűjtve annyi ötletet tudsz szerezni a Te fürdőszobádra, amennyivel talán még egy lakberendező tudása sem tud versenyezni.Csak gyűjts szorgalmasan az ötleteket, és tervezz! 
 2. Te jobban ismered magad:
  Egy lakberendező sosem fogja jobban ismerni a vágyaidat, és önmagadat, mint Te. Ez az egyik legnagyobb előnyöd a lakberendezőkkel szemben. Ettől tudsz majd egy igazán hozzád illő fürdőszobát kialakítani magad körül.És ezért se lepődj meg, hogy ha lakberendezőt fogsz hívni, az első alkalommal inkább rólad fog szólni a beszélgetés. 
 3. Egyszer kell nagyot alkotnod:
  Egy lakberendezőtől el lehet várni, hogy mindenből a legjobbat hozza ki, hogy alkalmazkodjon minden szituációhoz. Viszont Neked csak egyszer kell nagyot alkotnod. Neked nem kell ismerned minden stílust, minden fogást.Nálad adottak a falak, azok elhelyezkedése, a méretek. Neked szinte már csak egy sablon kell, amit erre rá lehet húzni.

 A nagy különbség amatőr és profi között, hogy a profinak mindig jól kell teljesítenie, az amatőrnek elég csak ritkán hozni a profi színvonalat. 

A melegburkolásban profik vagyunk, a horgászatban amatőrök. De ettől még van néha nagy fogásunk. Neked is lehet! És lesz is!

Kérdés:
Melyik fürdőszobát alakította ki profi lakberendező, és melyiket egy amatőr? A válasz meglepő lesz. Te mit gondolsz? A válaszodat írd meg a lap alján a Hozzászólás résznél!

1. számú versenyző:

2. számú versenyző:

Melyikre tippelsz? 1-es vagy 2-es?

*** UPDATE ***
A megoldás:
Egyik fürdőszobában sincs profi lakberendező keze. Mindekét fürdőszobát (ugyanaz) amatőrök rendezték be, azzal a különbséggel, hogy az elsőnél nem volt tudatos tervezés, míg a másodiknál minden döntés alaposan elő lett készítve, meg lett tervezve. És ezt a tervezést egy komoly ötlet gyűjtési folyamat előzte meg.

 A lényeg tehát nem az, hogy tetszik-e Neked vagy sem – a tulajdonosnak álmai fürdője -, és nem is az, hogy mennyibe került kialakítani, mert a terv alapján ki tudták alakítani. A fontos, hogy erre Te is képes vagy!

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

15 HOZZÁSZÓLÁS

 • Irén
  2009-04-03, 15:48 VÁLASZ

  Én az elsőre szavazok, több az ötlet benne.

  • Timi@Irén
   2009-04-03, 17:59 VÁLASZ

   Sziasztok!

   A férjem és az én véleményem is az, hogy az első kép az amatőr, a második pedig a profi lakberendező műve.

   Üdv: Timssy

 • Ferenc
  2009-04-03, 16:23 VÁLASZ

  Az alaprajz nélkül nehéz megítélni, szerintem egyik sem “profi”, legfeljebb sajátos elképzeléssel rendelkező valaki mind a kettő, a 2-es számú “versenyző” inkább próbálkozik valami “mesterkedéssel”. Egyik sem tetszik.

  • Ferenc@Ferenc
   2009-04-08, 18:52 VÁLASZ

   Na ugye (egyik sem profi).

   Alaprajz nélkül is megítélhető volt a kényszerhelyzet, nem sok lehetőségük volt – de: egy-két vízvezető nyomócső és legalább egy csatornacső áthelyezésével sok mindent meg lehetett volna oldani. Szívesen bemutatom, hogyan oldottam meg 2×2 méteren zuhanyfülkével, mosdóval, bidével(!), mosógéppel (persze a legkeskenyebb mosó-szárítógéppel) a fürdőszobánkat.

 • Gyöngyi
  2009-04-03, 18:35 VÁLASZ

  Szerintem az első amatőr, a második profi lakberendező, az jobban tetszik.
  Gyöngyi

 • ferkó
  2009-04-03, 19:11 VÁLASZ

  Mivel kicsi a helyiség szerintem a 2-es a lakberendező munkálya.
  Térnövelés:-nagymértű tükör
  -üvegajtó a fülkén

 • Judit
  2009-04-03, 19:32 VÁLASZ

  nekem a 2-es tetszik, de mégis úgy gondolom,hogy ezt kreálta “laikus”

 • Tímea
  2009-04-03, 21:42 VÁLASZ

  Ha az első egy profi és a második egy amatőr műve, akkor jobb ha szakmát cserélnek!

 • Gina
  2009-04-04, 16:09 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Szerintem egyik fürdőszobát sem lakberendező tervezte.

 • Krisztina
  2009-04-04, 18:50 VÁLASZ

  Szerintem a 2. az amatör,ugyanis teljesen el tudom képzelni, hogy az ilyen lakberendezői “tanfolyam”,mint amilyen ez is , tud annyi ötlettel szolgálni, amely segítségével át lehet alakítani így egy fürdőszobát.

 • Andi
  2009-04-06, 11:54 VÁLASZ

  Ha meg akarok lepődni, akkor az 1. lesz a lakberendező kreálmánya, ellenben tőlem az igencsak távol áll.

 • Tibi bácsi elintézi
  2009-04-06, 12:09 VÁLASZ

  Szerintem a 2. az amatőr, nem ugrattok be…jól is néz ki.
  Az első nem tetszik…

 • Bernadett
  2009-04-10, 10:09 VÁLASZ

  Sok lakberendezési újságot végignéztem, és itt a 2. kép tűnik olyannak, ami simán beleférne egy ilyen újság lapjaira, akár profiként is. Gratulálok a tervezőnek, ügyes megoldás!

 • roszi
  2009-10-01, 21:39 VÁLASZ

  Nagyon sokat számít a saját ízlés, de talán érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen fürdőszoba átalakításban még ha tehetséges is az ember gyakorlatilag az átalakítási költség töredékéért tudnak lakberendezők segíteni, amiért utólag az ember nagyon hálás tud lenni,

  • Szalay-Bognár@roszi
   2009-10-02, 08:35 VÁLASZ

   Kedves Roszi,

   szerencsére egyre többen ismerik fel azt, amiről fent beszélsz, de Te ezt biztos jobban látod.

   Egy bizonyos szinten oké a “Csináld magad”, de ott ahol már szakmák épülnek egy területre, ott már mi is inkább szakembert javaslunk.

   A nátha még orvosolható házilag, de egy kéztöréssel ne próbálkozzon senki.

   Ez azt hiszem ez megér egy külön bejegyzést! Köszi az ötletet:)

   Derűs, kreatív napotkívánunk Neked!

   Üdv.
   A 2 Jepetto

  © Copyright 2017