• október

  6

  2011
 • 74
 • 16

Fózolt parketta előnyei

Mindenki különleges padlóról álmodik. A parketta lehet különleges anyagában, mintázatában, színében, de akár a lerakás során is lehetünk technikásak. De az eszköztár, hogy a padló különleges legyen, itt még nem merül ki.

A fózolás a parketták szélének ferde (általában 45 fokos) vágását jelenti, és valahogy így néz ki:

A fózolás során a parkettáknál két típust különböztetünk meg. Egy parketta lehet 2 oldalt, valamint 4 oldalt fózolt. A 2 oldalt fózolt parkettánál a parketta hosszanti oldalain található a V horony, míg a 4 oldalt fózolt parkettánál értelemszerűen minden oldalán megtalálható a v horony.

A fózolt parketta még jobban kihangsúlyozza a padló természetes hatását. Rusztikus stílusú helyiségekbe érdemes fózolt parkettát választani.

De a fózolt parketta mélységet és teret ad egy helyiségnek.

Az első félelem, ami szinte mindig felmerül az emberekben, hogy a V horony állandóan tele lesz piszokkal, és nehéz lesz takarítani. De ezek a félelmek szerencsére alaptalanok.

A fózolt parketták könnyen leveszik az embert a lábáról. Nincs mit mondani! Gyönyörűek!

Egyre többen választják a fózolt parkettákat. A különlegesség tehát még benne van. Ha te is szeretnél fózolt padlót választani otthonra várunk budapesti üzletünkbe, ahol több mint 50 fózolt laminált padló, két tucat fózolt svédpadló, sőt még fózolt szalagparketták is várnak.

Érdemes elolvasni

Modul pvc-t választani nem olcsó Modul pvc-t választani egyáltalán nem éri meg azoknak, akik jobban, akarnak kijönni, mintha más fa padlót választanának. Modul pvc-ni nem egy olcsó mu...
“Milyen parkettát válasszak?” Kitől kell ezt megké... Erre a kérdésre több módszer is van, hogy választ kapj. A legegyszerűbb, és legkézenfekvőbb, hogy megkérdezed az ismerőseidet, ők milyen padlót válasz...
Különleges méretű parketták Ha az ember különleges padlót szeretne, tucatnyi parketta fajtából, tucatnyi alapanyagból és még több színből válogathat. A lehetőségek óriásiak, hogy...
Meredek, de jól néz ki a parketta falon Az egész úgy kezdődött, hogy az egyik munka előtt irgalmatlanul berúgtunk, és csak másnaposan vettük észre, hogy a padló helyett véletlenül a falat pa...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

16 HOZZÁSZÓLÁS

 • mákszem
  2011-10-06, 17:51 VÁLASZ

  Két éve vettem bambuszpadlót. Nagyon tetszett és mivel kicsi, de különleges igényű felületre kellett, megengedtem magamnak az árát. Épp amikorra terveztem találtam is akciósan, jó áron. A meglepetés akkor ért, amikor elkezdtük lerakni: bár az árlistában nem tüntették fel, de a csomagokban fózolt lapok voltak. Azelőtt bambuszban nem is láttam ilyet. Nagyon megörültem neki, azóta is szeretem, tényleg nem ül meg a kosz a résekben. (mákszem)

  • 2 Jepetto@mákszem
   2011-10-07, 08:04 VÁLASZ

   Kedves Mákszem!

   Ennél kisebb szerencséd sose legyen az életben.

   Köszi, hogy megírtad!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Erika
  2011-10-07, 07:10 VÁLASZ

  A nyáron laminált padlóztuk le a lakást és fózolt parkettát vettünk, mert az volt a legszebb. Praktikusabb is mint a magas fényű, mert nem látszik rajta meg olyan hamar a karcolás. Bár ebből nincs alacsony árfekvésű. A fózolásokban nem áll meg a kosz (hacsak nem olajat öntesz rá, majd megszórod homokkal). Porszívózáskor könnyen eltávolítható belőle a napi por és morzsa. Válaszd bátran!

  • 2 Jepetto@Erika
   2011-10-07, 08:08 VÁLASZ

   Kedves Erika!

   Mondhatnánk azt is, hogy a szépségnek ára van. A fózolt parketta szerintem megéri a pénzét.

   “Praktikusabb is mint a magas fényű, mert nem látszik rajta meg olyan hamar a karcolás.”

   Ez hogy nem jutott eszembe! Magasfényű kontra matt. Erről írni fogunk!

   Köszi a tippet!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Anikó
  2011-10-07, 15:05 VÁLASZ

  Helló!

  Mi sem terveztük, de választáskor a fózolt parketta nyerte el a tetszésünket.
  Szerintem is természetesebb hatású és a takarítással sinscs gondom, bátran ajánlom mindenkinek!

  Szép napot!

  • 2 Jepetto@Anikó
   2011-10-07, 19:52 VÁLASZ

   Kedves Anikó!

   Akkor ez a meglátni és megszeretni tipikus esete volt. A fózolt parkettáknál ez rendszerint így szokott lenni.

   Már sok mindent láttam, de a fózolt parkettákba még mindig bele vagyok esve. Fózolt fehér kőris most az egyik kedvencem.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Zsolt
  2011-10-09, 13:41 VÁLASZ

  Hello!

  Parkettát nem fózolják. ( A hagyományos értelemben vett, klasszikus parkettát.)
  A svédpadlót, a hajópadlót, a szalagparkettát és a laminált padlóburkolatot igen. Szerintem a cikkben ezt pontosítani kellene. Egyébként összességében tetszik az oldal a közvetlen hangvétele miatt.

  • 2 Jepetto@Zsolt
   2011-10-09, 14:43 VÁLASZ

   Kedves Zsolt!

   Minden olyan padló, melynek a felső koptató rétege legalább 2.5 mm az már parkettának számít. Így parketta a bambusz parketta, a svédpadló, hajópadló.

   A parketta szót szerintem helyesen használtuk.

   Abban igazad van, hogy a klasszikus csaphornyos parkettát nem fózolják.

   Ez a bejegyzés arról szólt, hogy megismertessük a fózolás szépségét, legyen az bambusz parketta, vagy laminált padló.

   De most már akkor a fózolt parketta típusai is össze lettek foglalva.

   Köszi!

   Derűs, kreatív napot!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

   • Zsolt@2 Jepetto
    2011-10-09, 17:21 VÁLASZ

    Én sem azt írtam, hogy helytelen, csak azt, hogy nem pontos.
    Egyébként válaszolva a cikkben feltett kérdésedre, a saját lakásomban, ha még egyszer parkettáztatnék, bátran bevállalnék egy fózolt tölgy svédpadlót. (Rusztikus tölgyet, a sötétebb fajtából, szijács nélkül.) Tapasztalatom szerint sem kell félni a fózolásban megülő piszoktól. Előnye még, hogy a kisebb hézagok sem annyira észrevehetők, meg az enyhe teknősödés sem. Egyetlen probléma az, hogy a későbbi csiszolásnál esetleg helyenként olyan mélyen kell csiszolni, hogy a fózolás eltűnik. Sajnos kevés parkettás tudja a fózolást helyreállítani.

    Üdv.: Zsolt

    • 2 Jepetto@Zsolt
     2011-10-10, 14:21 VÁLASZ

     Kedves Zsolt!

     Értelek, de mi is csak általánosságban beszéltünk a fózolt parkettákról.

     A témánál maradva a csiszolással kapcsolatos észrevételed jogos. A szíjácsmentes parketta pedig már első osztályú minőség. Látszik, hogy értesz a dolgokhoz. Szakmabéli vagy?

     Üdv,
     A 2 Jepetto

 • Jusztian
  2011-10-12, 16:26 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Én beleszerettem a fózolt parkettába, a hálónkban ilyen lett végül, tölgy és valami gyöny9rű, egy kicsit szürkés, fózolt és nem marad benne a por…imádom.

  • 2 Jepetto@Jusztian
   2011-10-12, 20:19 VÁLASZ

   Kedves Jusztina!

   Szívesen megnéznénk! Nekem most nagy kedvencem a fehérített tölgy, kőris fózolt parketta. Ez is szürkés kissé, és nagyon világos.

   Nagy örömmel vennénk ha küldenél nekünk róla egy képet, és itt közzétesszük. Ide küldheted: szalay.laszlo@laminalt-parketta-melegburkolas.hu

   Köszi!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

© Copyright 2017