Mindenki különleges padlóról álmodik. A parketta lehet különleges anyagában, mintázatában, színében, de akár a lerakás során is lehetünk technikásak. De az eszköztár, hogy a padló különleges legyen, itt még nem merül ki.

A fózolás a parketták szélének ferde (általában 45 fokos) vágását jelenti, és valahogy így néz ki:

A fózolás során a parkettáknál két típust különböztetünk meg. Egy parketta lehet 2 oldalt, valamint 4 oldalt fózolt. A 2 oldalt fózolt parkettánál a parketta hosszanti oldalain található a V horony, míg a 4 oldalt fózolt parkettánál értelemszerűen minden oldalán megtalálható a v horony.

A fózolt parketta még jobban kihangsúlyozza a padló természetes hatását. Rusztikus stílusú helyiségekbe érdemes fózolt parkettát választani.

De a fózolt parketta mélységet és teret ad egy helyiségnek.

Az első félelem, ami szinte mindig felmerül az emberekben, hogy a V horony állandóan tele lesz piszokkal, és nehéz lesz takarítani. De ezek a félelmek szerencsére alaptalanok.

A fózolt parketták könnyen leveszik az embert a lábáról. Nincs mit mondani! Gyönyörűek!

Egyre többen választják a fózolt parkettákat. A különlegesség tehát még benne van. Ha te is szeretnél fózolt padlót választani otthonra várunk budapesti üzletünkbe, ahol több mint 50 fózolt laminált padló, két tucat fózolt svédpadló, sőt még fózolt szalagparketták is várnak.