A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • szeptember

  10

  2011
 • 499
 • 3

Fekete padló, sötét parketta

fekete padlóHa múltkor már szó volt a fehér padlóról, nem mehetünk el a másik véglet a fekete padló mellett sem.

A sötét árnyalatú laminált padlók és parketták már megszokottnak tekinthetők, de azok az színek, melyek már nagyon közelítenek a fekete felé, vagy épp konkrétan feketék, azért még nem annyira elterjedtek.

Kevesen mernek a fekete laminált padlók és parketták felé nyúlni.

Tényleg kell a fekete padlótól félni?

Szerintem nem, hisz voltaképp a fekete is csak egy szín, amit lehet jól és rosszul használni. A fekete színnek, így a fekete padlónak is vannak tulajdonságai, amit figyelembe kell venni.

A legfontosabb, hogy a fekete szín, így a fekete színű padlók nyelni fogják a fényt. Ha van miből elvenni, akkor ez nem gond, de ha kevés természetes fénnyel tudunk operálni, akkor felesleges az életet megnehezíteni egy fekete padlóval. Csak utálni fogjuk a padlót, pedig szeretni kéne.

A fekete padló világos falakkal kiszélesíti a szobát, fózoltan pedig még inkább teret tudnak adnak egy helyiségnek.  De a fekete padló a  világos bútorokat hangsúlyosabbá teszi. Jobban kiemeli őket!

Világos falakkal és világos bútorokkal egyszerű hatást lehet elérni, amit egy-egy extrémebb árnyalatú kiegészítővel meg lehet fűszerezni, hiszen önmagukban azért kissé hűvös hatást keltenek.


Quick-step Perstective (wenge deszka)


Quick-Step Elite (Fekete lakkozott tölgy deszka)


Quick-Step Go (10 csíkos wenge)

Lehet vele, modern és elegáns hatást kelteni.

Persze van hátránya is!

A fekete padlón jobban meglátszik a por és a kosz, mint a világosabb árnyalatúakon. Érdemes tehát azon elgondolkodni, hogy ezt a kompromisszumot meg tudjuk-e kötni? Nehogy a fekete padlót néhány hónap eltelte után kimondottan utálja valaki, csupán azért mert ezt a kompromisszumot nem gondolta át elég alaposan.

A fekete a laminált padlók és parketták esetében egy értékes szín. Csak okosan kell vele bánni.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

3 HOZZÁSZÓLÁS

 • Vilmos
  2015-02-04, 15:52 VÁLASZ

  Tisztelt Szakember!

  én is fekete laminált padlón gondolkodom éppen de sehol nem találok az elgondolásomnak megfelelő tónusú lapot. Tudna kérem ajánlani nekem gyártót, vagy márkát amit érdemes lenne megnéznem?

  Főleg a selymes fényű feketét keresem, nem szeretném ha a padló fekete-barna lenne vagy inkább sötét barna, amire sok eladó ráírja, hogy fekete.

  Nem tudom, mennyire pontosan vagy pontatlanul fejeztem ki magam, kérem ha teheti segítsen.

  Köszönettel

  Vilmos

  • 2jepetto@Vilmos
   2015-02-05, 20:16 VÁLASZ

   Kedves Vilmos!

   Valóban nincs könnyű helyzetben. Fekete padlót valóban nem könnyű találni. A Kaindl laminált padlóinál a legsötétebb egy 7 mm-es sötétszürke hickory, de még ezt sem nevezném feketének. A Krono Original Super Natural Classic kollekciójában van egy nagyon sötét padló (Colonial oak), de összességében ez sem teljesen fekete, mert sötétbarna részek is találhatóak rajta. És a fekete tölgy is inkább szürke. Az Egger kollekciójában szétnézve szintén nem volt fekete laminált padló, ahogy a Witexnél sem, sőt az Eurowoodnál, és a Kronopolnál sem, de még a Paradornál sem. A Kährs, és a Haro padlói között voltak feketék, de itt egyesek fehér erezetűek voltak, amik jól néztek ki, de ez megtörte az a teljes fekete rajzolatot, amit – ha jól gondolok-, ön is keres. Mégis úgy gondolom, hogy ezt a 2 márkát érdemes azonban megnézni. Ez utóbbi két márka magas minőséget takar. Átnéztünk vagy 500 padlót, igazán feketék csak a márvány mintás, kő hatású lamináltok voltak, abból elég sok volt.

   Remélem, hogy megtalálja, amit keres. Szerintem akkor Kährs, vagy Haro. Ha bármi másban segíthetünk, keressen nyugodtan.

   Üdv,
   2 Jepetto

  • Albert@Vilmos
   2015-08-23, 19:23 VÁLASZ

   Üdvözlet!
   Sikerült a fekete padló?
   Én is azt vadászok, tudna segíteni!
   Köszönöm!

© Copyright 2017