fekete padlóHa múltkor már szó volt a fehér padlóról, nem mehetünk el a másik véglet a fekete padló mellett sem.

A sötét árnyalatú laminált padlók és parketták már megszokottnak tekinthetők, de azok az színek, melyek már nagyon közelítenek a fekete felé, vagy épp konkrétan feketék, azért még nem annyira elterjedtek.

Kevesen mernek a fekete laminált padlók és parketták felé nyúlni.

Tényleg kell a fekete padlótól félni?

Szerintem nem, hisz voltaképp a fekete is csak egy szín, amit lehet jól és rosszul használni. A fekete színnek, így a fekete padlónak is vannak tulajdonságai, amit figyelembe kell venni.

A legfontosabb, hogy a fekete szín, így a fekete színű padlók nyelni fogják a fényt. Ha van miből elvenni, akkor ez nem gond, de ha kevés természetes fénnyel tudunk operálni, akkor felesleges az életet megnehezíteni egy fekete padlóval. Csak utálni fogjuk a padlót, pedig szeretni kéne.

A fekete padló világos falakkal kiszélesíti a szobát, fózoltan pedig még inkább teret tudnak adnak egy helyiségnek.  De a fekete padló a  világos bútorokat hangsúlyosabbá teszi. Jobban kiemeli őket!

Világos falakkal és világos bútorokkal egyszerű hatást lehet elérni, amit egy-egy extrémebb árnyalatú kiegészítővel meg lehet fűszerezni, hiszen önmagukban azért kissé hűvös hatást keltenek.


Quick-step Perstective (wenge deszka)


Quick-Step Elite (Fekete lakkozott tölgy deszka)


Quick-Step Go (10 csíkos wenge)

Lehet vele, modern és elegáns hatást kelteni.

Persze van hátránya is!

A fekete padlón jobban meglátszik a por és a kosz, mint a világosabb árnyalatúakon. Érdemes tehát azon elgondolkodni, hogy ezt a kompromisszumot meg tudjuk-e kötni? Nehogy a fekete padlót néhány hónap eltelte után kimondottan utálja valaki, csupán azért mert ezt a kompromisszumot nem gondolta át elég alaposan.

A fekete a laminált padlók és parketták esetében egy értékes szín. Csak okosan kell vele bánni.