• március

    22

    2013
  • 70
  • 0

Fantasztikus példák burkolatváltásra

Alapvetően nem vagyunk oda azért, ha egy térben több típusú burkolatot alkalmaznak, és azt valamilyen megoldással elválasztják egymástól. Mivel a legtöbb ilyen burkolatváltós megoldás megtöri a teret, és bontja a lakás egységét, összhangját, különösebben értelmét sem látjuk.

Ha lehet, felejtsük el! Persze vannak olyan kritériumok, amiknek meg kell felelni a padlót illetően ilyen esetben, de okos tervezéssel igazán klassz megoldások születhetnek erre vonatkozóan. És akkor nem kell nézni azt a csúnya burkolatváltó profilt.

Most néhány ilyen okos megoldást szeretnénk bemutatni. Hogyan lehet a különböző típusú burkolatokat egy helyiségben ötvözni.

burkolatváltás előszobában

Az előszoba kritikus helyiség, ha fa padlóról van szó. Ha azt szeretnénk, hogy a lakásban a fa padló domináljon, de mellette kihasználjuk a kritikus részen a kő nyújtotta előnyöket is, ideális burkolatváltási megoldás a fenti példa. Érdemes megnézni, hogy a kő, és a fa padló színárnyalata szép egységben van, ezért is mutatnak jól egymás mellett.

Ezzel a megoldással a fürdőszobában is lehet élni, ahol a kád körül lehet kővel burkolni a padlót, a többit azonban már fával.

burkolatváltás előszobában

Hasonlóan a fenti megoldáshoz itt is szép egységben van a kő, és a fa. A kő itt azonban már az egész előszobán végig fut.

burkolatváltás konyhában

Merészebb már ez a konyha, ahol a két burkolat nagyon elüt egymástól, de mégis jól néz ki. Érdemes viszont megnézni, hogy a fa burkolatok árnyalata teljesen visszaköszön a konyhabútorban.

burkolatváltás konyhában

Persze nem feltétlenül kell ennyire merész megoldással élni. Ennél szolidabb megoldás a fenti példa, ahol a konyha jelentős részét kő borítja, ám az egészet keretbe foglalja a fa padló. Ettől lesz az egésznek olyan szőnyeg hatása.

burkolatváltás nappaliban

Különböző burkolatok nem feltétlenül jelentenek különböző típust is. A helyiségek megkülönböztetésére azonos típusú, de különböző árnyalatú burkolatok is alkalmasak. A fenti példában minden helyiségben fa burkolat található, ám az árnyalatuk már teljesen különböző. Ahogyan viszont a lépcsőn találkoznak ezek a fa burkolatok, az egész egységet kap.

Ha a padlók árnyalata nem lenne ennyire eltérő, az eredmény vélhetően teljesen más képet mutatna. A szintkülönbségnek is jelentősége van, ahogyan annak is, hogy a világosabb padlón mélyebb tónusú árnyalatok is találhatóak.

A burkolatváltást tehát lehet okosan csinálni!

A tervezés, és a paraméterek figyelembevétele ugyanakkor kritikusan fontos, hiszen ilyen megoldások létrehozására nem alkalmas bármilyen padló, vagy helyiség. Egy profi parkettás mindebben segíteni tud.

Érdemes elolvasni

Amerikai konyhás nappali burkolatváltás nélkül... A kicsi lakások népszerűsödésével egyre gyakoribbak az amerikai konyhás nappalik. Sőt az új építésű lakóparkoknál szinte kivétel nélkül az amerikai ko...
Modul pvc-t választani nem olcsó Modul pvc-t választani egyáltalán nem éri meg azoknak, akik jobban, akarnak kijönni, mintha más fa padlót választanának. Modul pvc-ni nem egy olcsó mu...
Miért nem lehet fehérre pácolni a régi parkettát?... Az utóbbi években (2014 óta) újra divatba jöttek a fehér padlók. Amióta mi is foglalkoztunk a fehér padlókkal, és parkettákkal, sokszor keresnek meg m...
Ágyfejvég ötletek megmaradt fa padló lapokból... Szinte sosincs úgy, hogy egy lakásfelújítás, építkezés után ne maradna meg jó pár lap, vagy akár csomag a parkettából, lamináltból. Ha van maradék az ...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017