A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • március

  22

  2013
 • 1881
 • 2

Fantasztikus példák burkolatváltásra

Alapvetően nem vagyunk oda azért, ha egy térben több típusú burkolatot alkalmaznak, és azt valamilyen megoldással elválasztják egymástól. Mivel a legtöbb ilyen burkolatváltós megoldás megtöri a teret, és bontja a lakás egységét, összhangját, különösebben értelmét sem látjuk.

Ha lehet, felejtsük el! Persze vannak olyan kritériumok, amiknek meg kell felelni a padlót illetően ilyen esetben, de okos tervezéssel igazán klassz megoldások születhetnek erre vonatkozóan. És akkor nem kell nézni azt a csúnya burkolatváltó profilt.

Most néhány ilyen okos megoldást szeretnénk bemutatni. Hogyan lehet a különböző típusú burkolatokat egy helyiségben ötvözni.

burkolatváltás előszobában

Az előszoba kritikus helyiség, ha fa padlóról van szó. Ha azt szeretnénk, hogy a lakásban a fa padló domináljon, de mellette kihasználjuk a kritikus részen a kő nyújtotta előnyöket is, ideális burkolatváltási megoldás a fenti példa. Érdemes megnézni, hogy a kő, és a fa padló színárnyalata szép egységben van, ezért is mutatnak jól egymás mellett.

Ezzel a megoldással a fürdőszobában is lehet élni, ahol a kád körül lehet kővel burkolni a padlót, a többit azonban már fával.

burkolatváltás előszobában

Hasonlóan a fenti megoldáshoz itt is szép egységben van a kő, és a fa. A kő itt azonban már az egész előszobán végig fut.

burkolatváltás konyhában

Merészebb már ez a konyha, ahol a két burkolat nagyon elüt egymástól, de mégis jól néz ki. Érdemes viszont megnézni, hogy a fa burkolatok árnyalata teljesen visszaköszön a konyhabútorban.

burkolatváltás konyhában

Persze nem feltétlenül kell ennyire merész megoldással élni. Ennél szolidabb megoldás a fenti példa, ahol a konyha jelentős részét kő borítja, ám az egészet keretbe foglalja a fa padló. Ettől lesz az egésznek olyan szőnyeg hatása.

burkolatváltás nappaliban

Különböző burkolatok nem feltétlenül jelentenek különböző típust is. A helyiségek megkülönböztetésére azonos típusú, de különböző árnyalatú burkolatok is alkalmasak. A fenti példában minden helyiségben fa burkolat található, ám az árnyalatuk már teljesen különböző. Ahogyan viszont a lépcsőn találkoznak ezek a fa burkolatok, az egész egységet kap.

Ha a padlók árnyalata nem lenne ennyire eltérő, az eredmény vélhetően teljesen más képet mutatna. A szintkülönbségnek is jelentősége van, ahogyan annak is, hogy a világosabb padlón mélyebb tónusú árnyalatok is találhatóak.

A burkolatváltást tehát lehet okosan csinálni!

A tervezés, és a paraméterek figyelembevétele ugyanakkor kritikusan fontos, hiszen ilyen megoldások létrehozására nem alkalmas bármilyen padló, vagy helyiség. Egy profi parkettás mindebben segíteni tud.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

2 HOZZÁSZÓLÁS

 • Dömök viktória
  2019-03-02, 19:38 VÁLASZ

  Mi a megoldás,ha nem szeretnék burkolatváltót használni greslap és szalagparketta találkozásánál?
  Köszönet: Viktória

  • 2jepetto@Dömök viktória
   2019-03-18, 15:46 VÁLASZ

   Kedves Viktória!

   Tudsz küldeni nekünk egy alaprajzot, amin be van jelölve, hogy mekkora területen lenne az egyik-másik burkolat, és hol találkoznának?

   A 2jepetto kukac 2jepetto pont hu-ra jöhet az e-mail. Akkor többet tudunk mondani a lehetőségekről.

   Üdv,
   2 Jepetto

© Copyright 2017

SZERESS MINKET A FACEBOOKON IS: