• március

    22

    2013
  • 609
  • 0

Fantasztikus példák burkolatváltásra

Alapvetően nem vagyunk oda azért, ha egy térben több típusú burkolatot alkalmaznak, és azt valamilyen megoldással elválasztják egymástól. Mivel a legtöbb ilyen burkolatváltós megoldás megtöri a teret, és bontja a lakás egységét, összhangját, különösebben értelmét sem látjuk.

Ha lehet, felejtsük el! Persze vannak olyan kritériumok, amiknek meg kell felelni a padlót illetően ilyen esetben, de okos tervezéssel igazán klassz megoldások születhetnek erre vonatkozóan. És akkor nem kell nézni azt a csúnya burkolatváltó profilt.

Most néhány ilyen okos megoldást szeretnénk bemutatni. Hogyan lehet a különböző típusú burkolatokat egy helyiségben ötvözni.

burkolatváltás előszobában

Az előszoba kritikus helyiség, ha fa padlóról van szó. Ha azt szeretnénk, hogy a lakásban a fa padló domináljon, de mellette kihasználjuk a kritikus részen a kő nyújtotta előnyöket is, ideális burkolatváltási megoldás a fenti példa. Érdemes megnézni, hogy a kő, és a fa padló színárnyalata szép egységben van, ezért is mutatnak jól egymás mellett.

Ezzel a megoldással a fürdőszobában is lehet élni, ahol a kád körül lehet kővel burkolni a padlót, a többit azonban már fával.

burkolatváltás előszobában

Hasonlóan a fenti megoldáshoz itt is szép egységben van a kő, és a fa. A kő itt azonban már az egész előszobán végig fut.

burkolatváltás konyhában

Merészebb már ez a konyha, ahol a két burkolat nagyon elüt egymástól, de mégis jól néz ki. Érdemes viszont megnézni, hogy a fa burkolatok árnyalata teljesen visszaköszön a konyhabútorban.

burkolatváltás konyhában

Persze nem feltétlenül kell ennyire merész megoldással élni. Ennél szolidabb megoldás a fenti példa, ahol a konyha jelentős részét kő borítja, ám az egészet keretbe foglalja a fa padló. Ettől lesz az egésznek olyan szőnyeg hatása.

burkolatváltás nappaliban

Különböző burkolatok nem feltétlenül jelentenek különböző típust is. A helyiségek megkülönböztetésére azonos típusú, de különböző árnyalatú burkolatok is alkalmasak. A fenti példában minden helyiségben fa burkolat található, ám az árnyalatuk már teljesen különböző. Ahogyan viszont a lépcsőn találkoznak ezek a fa burkolatok, az egész egységet kap.

Ha a padlók árnyalata nem lenne ennyire eltérő, az eredmény vélhetően teljesen más képet mutatna. A szintkülönbségnek is jelentősége van, ahogyan annak is, hogy a világosabb padlón mélyebb tónusú árnyalatok is találhatóak.

A burkolatváltást tehát lehet okosan csinálni!

A tervezés, és a paraméterek figyelembevétele ugyanakkor kritikusan fontos, hiszen ilyen megoldások létrehozására nem alkalmas bármilyen padló, vagy helyiség. Egy profi parkettás mindebben segíteni tud.

Érdemes elolvasni

Skandináv hangulatban (fehér és a tölgy) Egy leendő munkához kapcsolódóan kerestünk jó példákat fehér-tölgy kombinációkra. A svédeknél ez egy igen gyakori párosítás, szóval a keresgélés közbe...
A magas fehér szegő felrakásának alapszabályai... A magas, amerikai típusú fehér szegők felrakásának vannak bizonyos alapszabályai, amit érdemes betartani, hogy a végeredmény valóban szép legyen. Mive...
Egyszerű parkettás trükk: parketta lerakása átlósa... Mindig keressük azokat az újításokat és ötleteket, amikkel akár egy átlagos parkettát is meg lehet úgy fűszerezni, hogy az teljesen lehengerlő legyen....
Összefüggő terek alkotása padlóval Ha összefüggő tereket szeretnél otthon, ha szeretnél egy egységes képet, akkor ne dolgozz több típusú, és színárnyalatú parkettával. Ez a tipp nagyon ...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017

Mit tudok kihozni a pénzemből?


ELEMEZZ!