A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

  • július

    29

    2013
  • 160
  • 0

Egy nap parkettázás nélkül

Az építőiparban az ember találkozik mindennel. A napjukat felessel indító mérnökökkel, selyemágyban részegen fekvő kőművesekkel, köddé válni tudó generálkivitelezőkkel. Néha olyan dolgokkal is, amit inkább jobb ha mindenki megtart magának.

Az építőipar ilyen szempontból (is) kétségbeejtő állapotban van, és mint parkettások ennek sajnos mi is gyakran megisszuk a levét. Ne de nem úgy, kérem!

Mert mi szolgálatban nem iszunk, meg úgy amúgy sem! 38 fok volt ma, ez tényleg nem kevés. De a sörből még az alkoholmenteset is visszautasítottuk egyik ügyfelünktől.

De ha csak az alkoholtól lenne bajban az építőipar… Fele annyi baj lenne!

Parkettáznunk kellett volna ma a nap másik felében egy ügyfelünknél, de mikor kimentünk, hogy elkezdjük, térdig érő sitt fogadott minket a lakásban. A kőműves hagyta ott emlékbe. Számos minősíthetetlenül rossz munkával egyetemben.

Nem egészen értjük az ilyen emberek motivációját, és gondolkodásmódját. Egyrészt nem értjük, hogy engedhet meg magának bárki olyan munkát, ami minősíthetetlenül rossz. Az még rendben van, hogy lehet úgy sunnyogni a munkával, hogy azt egy laikus nem veszi észre, persze ez is durva, de hogy valaki úgy dolgozzon, hogy attól még egy hozzá nem értő is hanyatt vágódjon, az már tényleg nem járja. Másrészt miért jó valakinek fizetség nélkül felszívódni?

Ha már rossz, legalább azt csinálja jól. A parkettázást is lehet rosszul csinálni. Lehet annyira, hogy a padló is kárba vesszen, de aki ügyesen csinálja rosszul, annak a hibáit csak egy szaki fogja tudni észrevenni, na meg az idő. Mert a rossz parkettázás idővel kiderül(het).

Szóval egy értékes napunkat keresztül húzta egy rossz kőműves. Itt az építőiparban mindenki függ valakitől, és mivel mi vagyunk a sor végén, vagyis nekünk parkettásoknak kell utolsóként felvonulnunk, rajtunk sok minden lecsapódik.

Pedig nincs annál jobb, mint mikor egy projekt gördülékenyen halad.

A délutánunk így azzal telt, hogy frissítettünk néhány dolgot a weboldalunkon, és próbáltuk megfejteni a kókler szakemberek lélektanát. De sajnos nem sokra jutottunk.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017