• október

    31

    2014
  • 137
  • 0

Egy jó parkettás 8 ismérve

8 egyszerű tulajdonság, ami egy jó parkettásból nem hiányozhat, és amivel a kóklerek jellemzően nem rendelkeznek. Sokakat talán érzékenyen érinthet, és sértő lehet, de sajnos ezeket ideje végre kimondani, mert nem telik el úgy hónap, hogy ne kellene kókler parkettások után dolgoznunk, akik bár ezzel plusz munkát adnak nekünk, viszont nagyon rontják a szakma hírét, amivel nehezen helyrehozható károkat okoznak.

kókler parkettás

1. Egy jó parkettás nem ér rá azonnal: Aki jól dolgozik, annak van munkája szokták mondani. Ez a legtöbb esetben igaz is. Az a parkettás, aki télen 1 hét, nyáron 1-3 hét alatt tud új megkeresést elvállalni annak mindig jó oka van.

2. Egy jó parkettás nem csak bólogat: Egy jó parkettás nem bólogat mindenre mosolyogva. Néha az ügyfél sajnos mondd butaságot, amire csak azért, hogy ne mondjunk ellent az Ügyfélnek, egy jó parkettás nem csak mosolyog, hanem ellent is mer mondani.

3. Egy jó parkettás magyaráz: Egy jó parkettás a munka felmérésekor nem csak felírja az adatokat, nem csak körbenéz, hanem beszélget. Persze nem az időjárásról! Amit az ügyfél elképzel, annak a megvalósíthatóságát, a megvalósíthatóság útját át kell beszélni.

4. Egy jó parkettás nem tud felszívódni: A kókler parkettások legfőbb tulajdonsága, hogy fel tudnak szívódni, és ezt anélkül megtehetik, hogy utána bármi kárát szenvednék egy előző munka pocsék kivitelezése végett. A kóklereknek tipikusan nyoma sincs az interneten. Ellenben egy jó parkettást a weben mindig meg kell tudnod találni (facebook, saját blog, fórumok,linkedin,pintrest)

5. Egy jó parkettás leinformálható: Magyarországon ennek nincs kultúrája, és elég idegennek tűnik, de egy jó parkettásnak legalább 3-4 olyan név kell, hogy legyen a telefonjába, amin keresztül a parkettás leinformálható. (Vigyázat: 1 szám még kevés, mert lehet a parkettás ismerőse)

6. Egy jó parkettás csak parkettás: Egy jó parkettás azért jó parkettás, mert évek, remélhetőleg évtizedek óta napi szinten parketták veszik körül. Az ezermester parkettások, akik még vállalnak festést, tapétázást, villanyszerelést, vélhetően csak részleges tapasztalattal rendelkeznek a parkettázás terén.

7. Egy jó parkettás nem olcsó: Egy jó parkettás nem alkudozik a munkadíjával, mert nem engedheti meg magának az alacsonyabb munkadíjból eredő minőségromlást. Egy jó parkettás inkább hagyja veszi az olcsó János ügyfelet, aki a bőrt is lealkudja a parkettásról, mert tudja lesz helyette más, aki jobban tiszteli őt annál, hogy egy alkudozásba kezdjen.

8. Egy jó parkettás ezeket ki meri mondani!

Érdemes elolvasni

Alapok: a parkettázás helye a lakásfelújításban... Egy lakásfelújítás során sok folyamatot meg kell tervezni. Már a költségvetés elkészítése is rengeteg munkát igényel, nem beszélve arról, hogy az egym...
A pára nem hanyagolható el Az idei (2014-es) nyár meglehetősen trópusira sikeredett. Állandóak voltak az esőzések, ami miatt a levegő páratartalma jelentősen megemelkedett az eg...
Halszálka mintában rakott parketta, te hogy vagy v... Ódivatú. Klasszikus. Időtálló. Unalmas. Recsegő. Nyikorgó. Kopott. Mindenki másképp gondol a halszálkás parkettára. Pontosabban a halszálka mintában r...
Miért nem lehet fehérre pácolni a régi parkettát?... Az utóbbi években (2014 óta) újra divatba jöttek a fehér padlók. Amióta mi is foglalkoztunk a fehér padlókkal, és parkettákkal, sokszor keresnek meg m...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017