• november

    3

    2015
  • 390
  • 1

Cipőtárolási ötletek (parkettázott) előszobába, ami gyorsan elnyeli a káoszt

Van, hogy minden adott, hogy az előszobába laminált padló, vagy parketta kerülhessen, csak a nedves cipők okoznak gondot. Nagyon sok cipőtárolási ötletet átnéztünk az utóbbi időben. De a legtöbb bár mutatós, és tényleg ötletes, de vagy nem praktikus, vagy igaziból nem oldja meg a cipőkkel kapcsolatos káoszt. Nem tudom, ki hogy vagy vele, de én nem szeretek az előszobában cipőket nézegetni, még akkor sem, ha egy szép polcon vannak, vagy nem megszokott módon vannak elrendezve.

Ha te parkettázod az előszobádat, akkor nemcsak az a fontos szempont a cipőtároláskor, hogy megszűnjön a káosz, de az is, hogy téli időszakban ne érje túlzott nedvesség a padlót. A cipőről lecsordogáló víz ugyanis nemcsak piszkos, de a víz minden fa padló ellensége.

Igyekeztünk olyan ötleteket gyűjteni, ami nem követel meg egy külön helyiséget a “napi” cipőknek, de nem is kerül 10-15 percbe, hogy rendben legyenek a cipők.

Ezek a cipőtárolási ötletek vagyis arról szólnak, hogy:
– Parkettázott előszobába védett legyen a padló (télen)
– Egyszerűen megszüntesse a káoszt
– Jól nézzen ki
– Ne foglaljon nagy helyet

1. Cipőtárolás kosárban, ládában:

Ez szerintem a leggyorsabb módja a káoszmegszüntetésnek. A levetett cipőket névre szóló ládába kell tenni, és az egészet körítjük egy szép szekrénnyel. Mutatós, és azonnal megöli a káoszt.

cipotarolas (3)

De lehet ez akár csak egy pad alá betolt kosár. Télen ne felejtsük el vízfogó tálcával kibélelni.

cipotarolas (7)

Vagy egy állvány, ami még kisebb helyet foglal. Ez esetben a téli havastalpú cipőket előbb egy dekoratív tálcán ki kell szárítani.

cipotarolas (10)

De “szelektívhulladék” gyűjtő zsákok, és egy ülőke is jó szolgálatot tud tenni.

cipotarolas (1)

3 láda, 3 kosár, és kész is egy fali tároló, ahová nyugodtan ömleszthetitek a napi cipőket. Télre pedig bekészíthetitek a szárítótálcát.

cipotarolas (8)

Ez az IKEÁS gurulós állvány egy olcsó és gyors megoldás a cipőtárolásra, amibe még a nedves havas cipőket is teheted megóvva a parkettádat.

cipotarolas (2)

2. Cipőtárolás ülőkékkel, puffokkal:

Előszobai ülőke kosarai is szolgálhatnak cipőtárolásra. Bár csak kevés cipőt bír el, viszont a cipők teljesen a háttérbe szorulnak.

cipotarolas (2)

Ülőkének is funkcionáló láda nagyon jól el tudja nyelni a cipőket. A lenti példát én annyiban módosítanám, hogy télen csak a fele lenne berekeszezve, a másik felébe szárítótálcát tennék, hogy a havas cipők tudjanak száradni.
Ennek az a hátránya, hogy ülőkén, és cipőtároláson kívül más funkció nem marad benne.

cipotarolas (4)

Amit itt látok egy tárolóasztal két puffal. Amit viszont nem látok azok a cipők, amik ott sorakoznak a puff belsejében.

cipotarolas (5)

cipotarolas (1)

A legegyszerűbb, ha eltakarod a káoszt, bár nem a legelegánsabb.

cipotarolas (6)

Ha nem volt elég:
33 cipőtárolási ötlet
(A 3. olyan idióta, hogy ilyet még nem láttam)
25, amit a HGVT gyűjtött össze
(Na az a kerék eszméletlen)

Érdemes elolvasni

Ilyen parkettát válassz, ha kicsi a lakásod Mivel kevesen vannak azok, akik kis lakásban lakva elégedettek lennének annak méretével, mindig felmerül a kérdés, hogyan lehetne tágasabbá varázsolni...
Ágyfejvég ötletek megmaradt fa padló lapokból... Szinte sosincs úgy, hogy egy lakásfelújítás, építkezés után ne maradna meg jó pár lap, vagy akár csomag a parkettából, lamináltból. Ha van maradék az ...
Spájz loves you! Egy kamra/spájz rendkívüli értékét csak azok érthetik, akiknek már volt dolguk ezzel a kis, de rendkívül praktikus hellyel. Olyan bűvös hely ez, mint ...
Radiátorburkolat Sokan úgy vannak vele, hogy a radiátor csak egy szükséges rossz a lakásban. Nem lehet nélküle meglenni, de azon kívül, hogy télen meleget ad, nem is l...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

1 HOZZÁSZÓLÁS

© Copyright 2017