A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

  • június

    23

    2015
  • 968
  • 0

Cementlap hatású laminált padlót hozott a Parador

Be kell vallanunk őszintén, hogy nem vagyunk éppen járólap pártiak. Nem azért mert elfogultak vagyunk a parkettákkal szemben, és rossz néven vesszük a járólapot. A járólapnak meg van a maga szerepe az építőiparban, de lakásban ritkán érezzük otthonosnak.

Mivel nem igen akad olyan helyiség a lakásban, ahová ne lehetne parkettát (melegburkolatot) tenni, a járólapot nem érzem úgy, hogy bármiben is többet tudna nyújtani. Sőt, épp ellenkezőleg érzek.

Kivétel ezek alól a cementlapok, amik az utóbbi években újra divatba jöttek, és amik egyszerűen teljesen ámultba ejtettek. A cementlapért oda vagyok. Bár az igazat megvallva jobban szeretem őket falon, mint a padlón, de le kell, hogy boruljak a cementlap előtt, mert ők tényleg tudnak valamit. Olyan hangulatot adnak, akár kis felületben is egy lakásban, amire kevés más burkolat képes.

A cementlapot sokan el is kezdték utánozni. Jöttek a cementlap hatású csempék, tapéták. Divatba jöttek a cementlap mintás stencilek is.

És igen, megjelent a cementlap hatású laminált padló. A Parador Trendtime 4 kollekciójában ott csücsül egy patchwork mintás cementlap hatású laminált padló.

cementlap hatású parador laminált padló

A Paradornál igen nagy hangsúlyt fektetnek a különleges dekorokra, ebben igen erősek. Meglehet persze néha olyan minták is megjelennek, melyeket vélhetően igen kevesen mernek csak bevállalni, de a fa mintás, és a trendi dekorok, mint a cementhatású laminált padlók kifogásolhatatlanul szépek.

Cementlap, vagy cementlap hatású laminált padló?

Az igazat megvallva a cementlap esetében továbbra is jobban húz a szívünk az eredetihez, mint a cementlap hatású laminált padlóhoz. Egyszerűen azért, mert ez az eredeti. Bizonyos esetekben ugyanakkor a cementlap hatású laminált padló lehet jobb, vagy éppen az egyetlen alternatív választás. A cementlap beépítési magasságával lehet gond, amire a Parador cementlap hatású laminált padlója megoldást adhat, bár meglehet ez esetben már a cementlap hatású csempe is jobb beépíthetőséget takar.

Ha fontos a hőszigetelés, akkor a laminált padlóban rejlő alacsonyabb hővezetési érték, és a könnyen kivitelezhető úsztatott alászigetelés melegebb hatást eredményez, mint a cementlap, vagy akár a cementlap hatású csempe.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017