• június

    23

    2015
  • 638
  • 0

Cementlap hatású laminált padlót hozott a Parador

Be kell vallanunk őszintén, hogy nem vagyunk éppen járólap pártiak. Nem azért mert elfogultak vagyunk a parkettákkal szemben, és rossz néven vesszük a járólapot. A járólapnak meg van a maga szerepe az építőiparban, de lakásban ritkán érezzük otthonosnak.

Mivel nem igen akad olyan helyiség a lakásban, ahová ne lehetne parkettát (melegburkolatot) tenni, a járólapot nem érzem úgy, hogy bármiben is többet tudna nyújtani. Sőt, épp ellenkezőleg érzek.

Kivétel ezek alól a cementlapok, amik az utóbbi években újra divatba jöttek, és amik egyszerűen teljesen ámultba ejtettek. A cementlapért oda vagyok. Bár az igazat megvallva jobban szeretem őket falon, mint a padlón, de le kell, hogy boruljak a cementlap előtt, mert ők tényleg tudnak valamit. Olyan hangulatot adnak, akár kis felületben is egy lakásban, amire kevés más burkolat képes.

A cementlapot sokan el is kezdték utánozni. Jöttek a cementlap hatású csempék, tapéták. Divatba jöttek a cementlap mintás stencilek is.

És igen, megjelent a cementlap hatású laminált padló. A Parador Trendtime 4 kollekciójában ott csücsül egy patchwork mintás cementlap hatású laminált padló.

cementlap hatású parador laminált padló

A Paradornál igen nagy hangsúlyt fektetnek a különleges dekorokra, ebben igen erősek. Meglehet persze néha olyan minták is megjelennek, melyeket vélhetően igen kevesen mernek csak bevállalni, de a fa mintás, és a trendi dekorok, mint a cementhatású laminált padlók kifogásolhatatlanul szépek.

Cementlap, vagy cementlap hatású laminált padló?

Az igazat megvallva a cementlap esetében továbbra is jobban húz a szívünk az eredetihez, mint a cementlap hatású laminált padlóhoz. Egyszerűen azért, mert ez az eredeti. Bizonyos esetekben ugyanakkor a cementlap hatású laminált padló lehet jobb, vagy éppen az egyetlen alternatív választás. A cementlap beépítési magasságával lehet gond, amire a Parador cementlap hatású laminált padlója megoldást adhat, bár meglehet ez esetben már a cementlap hatású csempe is jobb beépíthetőséget takar.

Ha fontos a hőszigetelés, akkor a laminált padlóban rejlő alacsonyabb hővezetési érték, és a könnyen kivitelezhető úsztatott alászigetelés melegebb hatást eredményez, mint a cementlap, vagy akár a cementlap hatású csempe.

Érdemes elolvasni

Berry floor vízálló laminált parketta Mi voltunk az első parkettások (talán még most is az egyetlenek), akik nyíltan merték ajánlani, hogy a fa melegburkolat sok esetben remek kiegészítője...
Parador laminált padló: öröm lerakni Ritkán veszünk egy konkrét parketta márkát górcső alá. Ritkán véleményezünk egy laminált padlót. Ennek leginkább az az oka, hogy sajnos nagyon sokban ...
Mit tegyél, ha rés, illesztési hézag van a laminál... Illesztési hézag, rés a laminált padló lerakása során több okból kifolyólag keletkezhet. Van két eset, ami a legáltalánosabb ezért most erről fogunk b...
A laminált padló tévhitei Szeretnénk néhány alapvető tévhitet elkergetni a laminált padlóval kapcsolatban. És előre is elnézést kell kérnünk, mert nem leszünk annyira elegánsak...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017

Mit tudok kihozni a pénzemből?


ELEMEZZ!