• június

    23

    2015
  • 59
  • 0

Cementlap hatású laminált padlót hozott a Parador

Be kell vallanunk őszintén, hogy nem vagyunk éppen járólap pártiak. Nem azért mert elfogultak vagyunk a parkettákkal szemben, és rossz néven vesszük a járólapot. A járólapnak meg van a maga szerepe az építőiparban, de lakásban ritkán érezzük otthonosnak.

Mivel nem igen akad olyan helyiség a lakásban, ahová ne lehetne parkettát (melegburkolatot) tenni, a járólapot nem érzem úgy, hogy bármiben is többet tudna nyújtani. Sőt, épp ellenkezőleg érzek.

Kivétel ezek alól a cementlapok, amik az utóbbi években újra divatba jöttek, és amik egyszerűen teljesen ámultba ejtettek. A cementlapért oda vagyok. Bár az igazat megvallva jobban szeretem őket falon, mint a padlón, de le kell, hogy boruljak a cementlap előtt, mert ők tényleg tudnak valamit. Olyan hangulatot adnak, akár kis felületben is egy lakásban, amire kevés más burkolat képes.

A cementlapot sokan el is kezdték utánozni. Jöttek a cementlap hatású csempék, tapéták. Divatba jöttek a cementlap mintás stencilek is.

És igen, megjelent a cementlap hatású laminált padló. A Parador Trendtime 4 kollekciójában ott csücsül egy patchwork mintás cementlap hatású laminált padló.

cementlap hatású parador laminált padló

A Paradornál igen nagy hangsúlyt fektetnek a különleges dekorokra, ebben igen erősek. Meglehet persze néha olyan minták is megjelennek, melyeket vélhetően igen kevesen mernek csak bevállalni, de a fa mintás, és a trendi dekorok, mint a cementhatású laminált padlók kifogásolhatatlanul szépek.

Cementlap, vagy cementlap hatású laminált padló?

Az igazat megvallva a cementlap esetében továbbra is jobban húz a szívünk az eredetihez, mint a cementlap hatású laminált padlóhoz. Egyszerűen azért, mert ez az eredeti. Bizonyos esetekben ugyanakkor a cementlap hatású laminált padló lehet jobb, vagy éppen az egyetlen alternatív választás. A cementlap beépítési magasságával lehet gond, amire a Parador cementlap hatású laminált padlója megoldást adhat, bár meglehet ez esetben már a cementlap hatású csempe is jobb beépíthetőséget takar.

Ha fontos a hőszigetelés, akkor a laminált padlóban rejlő alacsonyabb hővezetési érték, és a könnyen kivitelezhető úsztatott alászigetelés melegebb hatást eredményez, mint a cementlap, vagy akár a cementlap hatású csempe.

Érdemes elolvasni

Milyen laminált padlót vegyek? Sokszor kapunk olyan levelet, amiben azt kérdezik tőlünk, hogy milyen laminált padlót tudunk ajánlani. A baj az, hogy az ilyen típusú kérdésekre nincs...
A laminált padló NEM parketta Szinte nincs olyan szakma, ahonnan a köznyelvbe ne tévesen kerülne be egy-két szó. Cellulitisz, skizofrénia, kifutópálya, vakbélgyulladás, hangfal, li...
3 az 1-ban laminált padló, na végre! Vagy mégsem?... Mikor először olvastam a Kaind 3in1 laminált padló kollekciójáról, nagyot dobbant a szívem. Na végre! Jó lenne már egy olyan laminált padló, ami nemcs...
Milyen alátét kell a laminált padlóhoz? Sok helyen olvashattad, hogy a laminált padló lerakásakor egy bizonyos rétegrendet kell a padló alá tenni. Szeretnénk egy kicsit segíteni neked abban,...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017