A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • június

  3

  2010
 • 638
 • 11

Berry floor vízálló laminált parketta

Mi voltunk az első parkettások (talán még most is az egyetlenek), akik nyíltan merték ajánlani, hogy a fa melegburkolat sok esetben remek kiegészítője lehet egy fürdőszobának. Amikor másoktól azt hallottad, hogy melegburkolatot hülyeség fürdőszobába rakni, mi mindig azt mondtuk, hogy típustól és körülményektől függően márpedig igen is lehet.

Ezt az állításunkat a Berry Floor hivatalosan is megerősítette. Elkészült ugyanis az első kimondottan vizes helyiségekbe rakható laminált parketta. Laminált parkettával eddig ugyanis nem lehetett dolgozni fürdőszobába. De most már ezt is javasolhatjuk.

“Köszi Berry!”

A Berry floor laminált parketták döntő többsége valamilyen szinten eddig is ellenálltak a víznek.

A felső dekorációs rétegnek köszönhetően. De ezek csak csekély vizet bírtak ki, és akkor is csak a felületüknél.

A Berry floor Hydro plus technológiájú laminált parketták illesztései, és nútjai mentén is vízállóak. Szóval, amíg a mezei laminált padlók víz hatására az illesztéseknél felhullámosodnak, megrepednek, addig a Berry floor hydro plus laminált padló kiállja ezt a próbát.

(Viszont, ha őszinték akarunk lenni magunkkal, ezek a padlók lassan annyi réteget tartalmaznak, hogy ezek a parketták inkább szintetikusak lesznek, mintsem fa alapúak.)

A Berry floor hydro plus laminált parketta fektetése sem sokban különbözik a lamináltaknál megszokottól. Most a részletekre nem térnék ki. A lényeg, hogy laminált padlót a diletációs hézag mentén nagyon védeni kell a víztől. Ha ugyanis a diletációs hézag mentén víz kerül a padló alá, az már baj. Alulról ugyanis nem vízálló.

Mindenféleképpen javasoljuk szakember igénybevételét. És ha már találtál szakembert, ne felejtsd az orrára kötni, hogy kizárólag a forgalmazó által előírt kiegészítőkkel dolgozzon, mert gond esetén – ha a laminált padló mégsem állna ellen a víznek – ugrott a 10 év garanciád. Nagyon fontos a jó szigetelés!

De a legbiztosabb…

Ha úgy gondolod, hogy már eleget bizonyítottunk Neked, és megtisztelsz minket azzal, hogy a fürdőszobád melegburkolásával minket bízol meg, itt tudsz személyes felmérést kérni tőlünk. Találkozzunk személyesen!

Visszatérve!

Ami még jó hír, hogy a laminált parkettára jellemző széles színválasztékban kapható, és 32-es kopásállósággal rendelkezik.

Az igazat megvallva mi továbbra is jobbnak tarjuk trópusi keményfa padlók alkalmazását az ilyen helyiségekbe. De ha valaki egy olcsóbb megoldást keres, esetleg tudja magáról, hogy az ő fürdőszobájában egy zuhany után úszni szokott a helyiség, annak inkább javasoljuk ezt a megoldást.

Megjegyzés: Mielőtt azt gondolnád, hogy hurrá ezt a padlót akkor fel lehet mosni, nos igazad van, de ne tedd. Még ha hydro plus típusú laminált parkettával is van dolgod, inkább maradj a szakszerű padlóápolás mellett. Őrizd meg a padlód szépségét.

Te ezek után is azt mondod, hogy melegburkolat nem való fürdőszobába?

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

11 HOZZÁSZÓLÁS

 • Margó
  2010-06-05, 21:34 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Nekem egy megnem nevezem (nem tudom,lehet-e?)bevásárlóhelyen azt mondták,hogy nézzem meg a laminált padló keresztmetszetét,HA ZÖLD,akkor az azt jelenti,hogy impregnált,tehát vízálló,és sokkal jobb mint a többi.Bátran rakhatom olyan helyre,ahol vít is kerülhet rá.(pont olyan,mint a gipszkartonnál a zöld az impregnált!).

  • Szalay-Bognár@Margó
   2010-06-06, 19:23 VÁLASZ

   Kedves Margó,

   igazad van. Az impegrált laminált parketta vízálló a nútok mentén, viszont ez nem oldaja meg a dilatációs hézag problémáját, amit a berry floor hydroplus kiegészítők megoldanak, és a garancia sem mindig terjed ki fürdőszobában való lerakásra.

   Sőt!

   De jó meglátás volt, köszi!

   Üdv,
   A 2 parkettás Jepetto

   • Margó@Szalay-Bognár
    2010-06-06, 20:01 VÁLASZ

    SZERVUSZTOK!
    Ez jó,hogy ilyen hamar kapok választ.
    Nekünk egy panel lakás “mini” fürdőszobája lesz,nem szeretnék oda meleg burkolatot tenni,viszont mindenféle dolog érdekel ezzel kapcsolatban.Így jutottam el az említett bevásárló helyre,ahol megmutatta az eladó a padló keresztmetszetét,és az nem csak a nútok mentén volt impregnált,hanem az egész padló,a maga vastagságában.A dilatációs hézag megoldására viszont tipp-ként azt kaptam,hogy a szegő alatt,lehet használni “rés “zárónak sziloplasztot,ami vízhatlan is,és a dilatáció fontossága miatt,rugalmas is.
    Nyílván,ezt a munkát nem én fogom a lakásban megoldani,hanem szakemberre fogjuk bízni,de nem mindegy,hogy valaki hogyan fogja ezt megoldani.Egyik nagyon fontos tényező pl.az is,hogy a gyermek asztmás,tehát körültekintőnek kell lenni más szempontok miatt is.
    Köszönöm a választ,és tovább gyűjtögetem az infókat.
    Üdv Nektek:Margó

 • Zsuzsa
  2010-06-06, 04:17 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Egy ismerősöm angliai bérelt lakásában is parketta van a fürdőszobába, s ez már a második lakása, ahol ez van.Bár mindkettőben zuhanykabin volt, úgyhogy minimális víz éri a padlót. Nem volt gond vele.

 • vera
  2010-06-06, 13:31 VÁLASZ

  Sziasztok! Köszi az 5letet. Épp átalakítás előtt állunk, a felső szinten a fürdőben tuti melegburkolat lesz.

  • Szalay-Bognár@vera
   2010-06-06, 19:31 VÁLASZ

   Kedves Vera,

   gratulálok az elhatározáshoz. Ha elkészült a műremek, küldjetek át róla egy fotót.

   Üdv,
   A 2 parkettás Jepetto

 • Erika
  2010-06-06, 13:56 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Szerintem sokkal otthonosabbá lehet tenni a fürdőszobát melegburkolat használatával.Bár a padlólap-csempe kombináció praktikusabbnak tűnik,sokkal melegebb,hangulatosabb a fürdő faburkolattal.Az is igaz viszont,hogy én inkább igazi fapadlót használnék a laminált helyett,mégpedig azért,mert a laminált padló csak olyan mintha fa volna.

 • Tünde
  2010-06-08, 04:49 VÁLASZ

  Sziasztok,

  a fürdőszoba felújításával már elkészültünk és hidegburkolat került fel.
  De ha mégegyszer átalakítanám a szerelmem fog felkerülni a bambusz!
  Szerintem nagyon szép az erezete meleghatású ja és bírja a vizet..imádnám!!

 • Ditta
  2010-06-08, 11:06 VÁLASZ

  Sziasztok!

  A mi fürdőszobánk hagyományos hidegburkolatot kapott,mert nagyon pici.
  Persze jobb lenne egy fapadlón mezítláb
  állva fogat mosni,de mi örülünk,hogy végre van hol…
  A konyhában még csak “ideiglenesen” linó-
  leum van,ide mindenképpen hajópadlót
  szeretnék.Ott étkezünk,a gyerekek ott
  írják a leckét,sok időt töltünk ott,és az
  illik igazán egy öreg parasztházba.
  Nem szeretnék “burkolatváltós” megoldást sem,a fa melegségére van
  szükségünk!

 • Ica
  2010-06-21, 07:36 VÁLASZ

  Ki tud nekem abban segíteni, hogy a képen látható spájz polcrendszert hol lehet megvásárolni ? köszi

  • Szalay-Bognár@Ica
   2010-06-21, 15:25 VÁLASZ

   Kedves Ica,

   ezt konkrétan sehol. A legegyszerűbb, ha megmutatod egy asztalosnak. A szerkezete nagyon egyszerű, könnyen és gyorsan össze lehet dobni.

   Ráadásul az asztalossal a saját igényeidet, helyiség adottságait is bele tudjátok kalkulálni.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

  © Copyright 2017