• március

    17

    2016
  • 255
  • 0

Bambusz parketta konyhába

Ha már olvastál tőlünk cikket a bambusz padlóról, akkor tudod, hogy mennyire szeretjük. Mivel korábban csak egy teljes cikkben tudtuk összefoglalni miért világbajnok burkolat a bambusz parketta, erre most nem is térnék ki. Ha teheted olvasd el, de ha tényleg csak az érdekel, hogy mennyire jó ötlet bambusz parkettát tenni a konyhába, akkor maradj.

Számtalan olyan tulajdonsággal bír a bambusz parketta ami miatt bátran ajánlom neked a bambuszt konyhába, de ha egy dologra nem figyelsz, akkor az végzetes lesz. De először nézzük az előnyeit.

Miért válassz bambusz parkettát konyhába?

a.) Bírja a párát: A konyha a lakás egy igen párás helyisége. Főleg, ha a környék is párásabb térségben van. A fa padlók a levegőben lévő nedvességet úgy szívják magukba, mint kisiskolások a szorzótáblát. A bambusz azonban egy trópusi fűféle, ami pontosan az ilyen légkörhöz van szokva. Mert a pára egyébként – trópusi fák kivételével – tömör fa padlóra igen veszélyes.

b.) Tűri a nedvességet: Ha már bírja a párát, hát természetes, hogy a nedvességet is jobban tűri. Persze nem teljesen vízálló, de a kilöttyenő víz egy kicsit sem zavarja.

c.) Ne diatál annyira: A pára, a nedvesség, és a hőmérséklet ingadozás komoly megpróbáltatások elé állít egy európai fából készült padlót, legyen az tölgy svédpadló, vagy akár egy laminált is. A fenti okok miatt a bambusz padlónak ez sokkal kisebb gond.

d.) A fonott elég kemény: A fonott bambusz padlók elég kemények ahhoz, hogy egy konyhai forgalommal megbirkózzanak. Ez nagyon nagyon fontos. A horizontális, és vertikális bambusz padlók sűrűsége 750 kg/m3 körüli, ami megegyezik a puhafáékkal, míg a fonott bambusz parketta már 1000-1200 kg/m3 sűrűségű is megvan, ami már megegyezik a trópusi parkettákéval, bőven lehagyva a 850-900 kg/m2-es lamináltokat, és tölgy svédpadlókat. Horizontális, és vertikális bambusz padlók egy átlagos konyhába nem állja meg a helyét. Egy leeső bögre már nyomot tud rajta hagyni.

Tudunk-e jobbat a bambusz parkettánál?

Ha találsz olyan fonott bambusz parkettát, amibe beleszeretsz, akkor szerintem kár tovább keresgélned. Nekünk a parafa padló mellett a bambusz a másik nagy kedvencünk. Nem érezzük abszolúte vetélytársnak a laminált padlót, vagy a szalagparkettát ez esetben. Bár beszélhetnénk még a modul vinil padlókról, mint az Expona, Magic floor, ők is csak akkor jöhetnek szóba, ha a konyhád már inkább ipari jellegű. Bár lehet, hogy még Gordon Ramsay is tudna rá vigyázni.

Ha elfogadsz még egy tanácsot, akkor első körben az Exotic Word bambusz parkettái között nézel körbe elsősorban. Sajnos ez a piac is felhígulni látszik, és azért jönnek be nem elsőrangú bambuszok is.

Érdemes elolvasni

“Milyen parkettát válasszak?” Kitől kell ezt megké... Erre a kérdésre több módszer is van, hogy választ kapj. A legegyszerűbb, és legkézenfekvőbb, hogy megkérdezed az ismerőseidet, ők milyen padlót válasz...
Parketta fürdőszobába – “Megőrültél?” Nagy a verseny a hideg-, és melegburkolatok között. A határok, hogy melyiket mikor alkalmazzuk kezdenek elmosódni. A fürdőszobát, azonban még mindig a...
Amerikai konyhás nappali burkolatváltás nélkül... A kicsi lakások népszerűsödésével egyre gyakoribbak az amerikai konyhás nappalik. Sőt az új építésű lakóparkoknál szinte kivétel nélkül az amerikai ko...
Meredek, de jól néz ki a parketta falon Az egész úgy kezdődött, hogy az egyik munka előtt irgalmatlanul berúgtunk, és csak másnaposan vettük észre, hogy a padló helyett véletlenül a falat pa...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017