A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • szeptember

  9

  2011
 • 1078
 • 11

Amerikai konyhás nappali burkolatváltás nélkül

A kicsi lakások népszerűsödésével egyre gyakoribbak az amerikai konyhás nappalik. Sőt az új építésű lakóparkoknál szinte kivétel nélkül az amerikai konyhás nappalikat alkalmazzák. 2 in 1.

A baj sajnos, hogy ilyenkor már sztenderd megoldás, hogy bár egy légterű a helyiség, a padló burkolását burkolatváltással oldják meg. Laminált padló a szobába, járólap a konyhába. És itt van a gond!

Amerikai konyhás nappalinál a térérzetet nagyon rontja a burkolatváltás. Nem érdemes különböző burkolatokkal dolgozni, mert nemcsak, hogy macerásabb, de nem is néz ki jól. Az amerikai konyhás nappaliban a különböző burkolatok meg fogják törni a teret, így az kisebbnek fog tűnni, mint amekkora valójában.


(Kép forrás:paneltuning.hu)

Ráadásul, ha nincs a konyhában padlófűtés, még kellemes sem lesz rajta járni. Konyha-nappali funkciók elválasztására pedig már nem éppen divatos megoldás. El kell felejteni a burkolatváltást.

Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy parketta vagy esetleg laminált padló kerüljön a konyhába. Egy magasabb minőségű, jobb kopásállóságú laminált padló kibírja azt a terhelést, amit egy konyha jelent. Nem kell tőle megijedni, mert ha gondosan odafigyelünk, hogy a munkalapról lehulló szennyeződéseket időben eltávolítsuk, akkor bőven ki fogják állni a próbát. Sőt még a csekélyebb nedvességet is elviselik.

laminált padló konyhába

Aki pedig fél a víztől, annak sem kell lemondania a laminált padlóról és egyéb parkettákról. Számos megoldás létezik már erre. Gumibetétes bambusz parketta, hydro plus technológiájú laminált padló, trópusi parketták, magic floor.

Ezek többsége – ésszerű körülmények között – még a fürdőszobában is megállják a helyüket, pedig ott lényegesen magasabb a pára és a víz.

Amerikai konyhás nappaliban felesleges a két burkolat!

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

11 HOZZÁSZÓLÁS

 • Viki
  2011-09-11, 07:15 VÁLASZ

  Nem érzem hibának a burkolatváltást, szerintem a harmónia a lényeg, lakásonként eltérő, hogy mi a legjobb megoldás. Nálunk a 25m2-es nappali-konyhát mindenki tágasnak, “óriásinak érzi, mert a berendezéssel/elrendezéssel tudunk variálni, és a padlók színeit sikerült eltalálni (nincs nagy kontraszt). A burkolatváltásnál inkább a kivitelezővel gyűlt meg a bajunk, mert nem akarta figyelembe venni, hogy a kerámialap és a laminált padló nem egyforma vastag…(de ez már nem térérzet probléma).

  • 2 Jepetto@Viki
   2011-09-11, 11:25 VÁLASZ

   Kedves Viki!

   Persze, hogy a lényeg mindig az, hogy az otthon a lakóinak a leginkább befogadható legyen. Ezt nagyon sokat hangoztatjuk. De a burkolatváltást sajnos nagyon sokan elrontják. Én nem javaslom. Alapvetően nem látom funkcióját, ha a célunk az, hogy a konyha a nappali része legyen, és fordítva.

   Viszont örülök, hogy ti nem bántátok meg! A kivétel erősíti a szabályt:)

   Mit értesz az alatt, hogy a kivitelező nem akarta figyelembe venni a szintkülönbséget? Ez elég morbidul hangzik?

   Derűs, kreatív napot!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Blanka
  2011-09-11, 09:11 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Mi végig járólapot tettünk, faerezet mintás, hajópadló formájút.
  Ezzel nagyon jól néz ki!
  A nappaliban került rá egy szőnyeg, a konyhában sem túl hideg, féltünk tőle, de nem lett az. Igaz, a harmadik emeleten lakunk.

  • 2 Jepetto@Blanka
   2011-09-11, 11:13 VÁLASZ

   Kedves Blanka!

   Én nem vagyok járólap párti, de a lényeg, hogy ti jól érzitek magatokat vele. És hogy jól néz ki.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Manyi
  2011-09-11, 11:47 VÁLASZ

  Kedves Jepetto! Igazatok van. Ha már amerikai konyha/szerintem tökéletlen megoldás, bár a “családias” légkört kívánja hangúlyozni. Szerintem szegényes és becsapós takarékossági ötlet, Emlékeztet a régi szegény bérlakások konyháiban elhelyezett sezlonokra/ LEGALÁBB egységes legyen a
  burkolat. Mostanság divat címen sütik el a kényszermegoldást.Kár. Nekem kifejezetten rossz benyomást kelt és mindenképen levesz a teljes látvány értékéből. további sikereket kívánok Manyi

  • Manyi@Manyi
   2011-09-11, 11:51 VÁLASZ

   Kedves Jepetto! Nekem címezted az alapszabályaidat? Mind akettőt betartottam. Talán a segítőkészségem hiányzott? Üdv. Manyi

  • 2 Jepetto@Manyi
   2011-09-11, 12:59 VÁLASZ

   Kedves Manyi!

   Nekem nincs bajom az amerikai konyhával. Kényszermegoldás is, de manapság már nincs olyan nagy szerepe a konyhának egy lakásban, mint régen. Sajnos.

   Mikor a feleségem házi sütit vitt be a munkahelyére, mindenki rácsodálkozott: “Te tudsz sütni?” És még megannyi szituábióban volt így.

   A családi ebédet a facebookon üljük meg lassan, és lehet lájkolni a levest. Ez van!

   Megértem/elfogadom, hogy ilyen esetekben nincs szükség külön helyiségre a konyhának.

   Én láttam már sok szép amerikai konyhás nappalit. Egyiknél sem volt burkolatváltás:)

   Derűs, keratív napot kívánunk!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Mária
  2011-09-12, 08:57 VÁLASZ

  Ez olyan nyílvánvaló kellett volna legyen számomra:((( Nem tudtam elképzelni mi lesz olyan fura a lakásban és tényleg most így elnézve a képeket nagyon szembetűnő a különbség. Szerencsémre még időben ért el ez a cikk :))). Hálás köszönet érte. Nagyon úgy néz ki adhatom el a csempét amit már megvettem. Most már csak azon kell eltünődnöm hogy mennyire lesz praktikus egy wenge padló a konyhában.

 • Sanyi
  2011-09-21, 14:32 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Nálam egy tér a konyha és az előszoba, jó nagy mindkettő, és különböző laminált padló van a két helyiségben.
  Tettünk burkolatváltót a két padló találkozásához. Logikusan derékszögben választottuk volna el, de egy barátom tanácsára ferdén raktuk a burkolatváltót (és ennek megfelelően ferdére vágtuk a padlót). Ez a megoldás nagyon feldobja a teret.

  Üdv.,
  Sanyi

  • 2 Jepetto@Sanyi
   2011-09-22, 09:21 VÁLASZ

   Kedves Sanyi!

   Tudsz nekünk küldeni egy képet róla? Billesztjük a hozzászólásod mellé. Jó példák mindig kellenek.

   Derűs, kreatív napot!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

© Copyright 2017