• szeptember

  9

  2011
 • 51
 • 11

Amerikai konyhás nappali burkolatváltás nélkül

A kicsi lakások népszerűsödésével egyre gyakoribbak az amerikai konyhás nappalik. Sőt az új építésű lakóparkoknál szinte kivétel nélkül az amerikai konyhás nappalikat alkalmazzák. 2 in 1.

A baj sajnos, hogy ilyenkor már sztenderd megoldás, hogy bár egy légterű a helyiség, a padló burkolását burkolatváltással oldják meg. Laminált padló a szobába, járólap a konyhába. És itt van a gond!

Amerikai konyhás nappalinál a térérzetet nagyon rontja a burkolatváltás. Nem érdemes különböző burkolatokkal dolgozni, mert nemcsak, hogy macerásabb, de nem is néz ki jól. Az amerikai konyhás nappaliban a különböző burkolatok meg fogják törni a teret, így az kisebbnek fog tűnni, mint amekkora valójában.


(Kép forrás:paneltuning.hu)

Ráadásul, ha nincs a konyhában padlófűtés, még kellemes sem lesz rajta járni. Konyha-nappali funkciók elválasztására pedig már nem éppen divatos megoldás. El kell felejteni a burkolatváltást.

Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy parketta vagy esetleg laminált padló kerüljön a konyhába. Egy magasabb minőségű, jobb kopásállóságú laminált padló kibírja azt a terhelést, amit egy konyha jelent. Nem kell tőle megijedni, mert ha gondosan odafigyelünk, hogy a munkalapról lehulló szennyeződéseket időben eltávolítsuk, akkor bőven ki fogják állni a próbát. Sőt még a csekélyebb nedvességet is elviselik.

laminált padló konyhába

Aki pedig fél a víztől, annak sem kell lemondania a laminált padlóról és egyéb parkettákról. Számos megoldás létezik már erre. Gumibetétes bambusz parketta, hydro plus technológiájú laminált padló, trópusi parketták, magic floor.

Ezek többsége – ésszerű körülmények között – még a fürdőszobában is megállják a helyüket, pedig ott lényegesen magasabb a pára és a víz.

Amerikai konyhás nappaliban felesleges a két burkolat!

Érdemes elolvasni

Sötét füstölt tölgy parketta variációk A tölgy parketta, tölgy laminált padló alapvetően egy klasszikusan jó választás. Bár a laminált padlók esetében találkozni lehet néhány nem túl kellem...
Nem való akárkinek a horizontális, és a vertikális... Mi egyszerűen nagyon oda vagyunk a bambusz padlóért, nem tudunk mit csinálni. Ismerjük, és tudjuk, hogy fantasztikus tulajdonságokkal bír, és nem utol...
Milyen laminált padlót vegyek? Sokszor kapunk olyan levelet, amiben azt kérdezik tőlünk, hogy milyen laminált padlót tudunk ajánlani. A baj az, hogy az ilyen típusú kérdésekre nincs...
Fózolt parketta előnyei Mindenki különleges padlóról álmodik. A parketta lehet különleges anyagában, mintázatában, színében, de akár a lerakás során is lehetünk technikásak. ...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

11 HOZZÁSZÓLÁS

 • Viki
  2011-09-11, 07:15 VÁLASZ

  Nem érzem hibának a burkolatváltást, szerintem a harmónia a lényeg, lakásonként eltérő, hogy mi a legjobb megoldás. Nálunk a 25m2-es nappali-konyhát mindenki tágasnak, “óriásinak érzi, mert a berendezéssel/elrendezéssel tudunk variálni, és a padlók színeit sikerült eltalálni (nincs nagy kontraszt). A burkolatváltásnál inkább a kivitelezővel gyűlt meg a bajunk, mert nem akarta figyelembe venni, hogy a kerámialap és a laminált padló nem egyforma vastag…(de ez már nem térérzet probléma).

  • 2 Jepetto@Viki
   2011-09-11, 11:25 VÁLASZ

   Kedves Viki!

   Persze, hogy a lényeg mindig az, hogy az otthon a lakóinak a leginkább befogadható legyen. Ezt nagyon sokat hangoztatjuk. De a burkolatváltást sajnos nagyon sokan elrontják. Én nem javaslom. Alapvetően nem látom funkcióját, ha a célunk az, hogy a konyha a nappali része legyen, és fordítva.

   Viszont örülök, hogy ti nem bántátok meg! A kivétel erősíti a szabályt:)

   Mit értesz az alatt, hogy a kivitelező nem akarta figyelembe venni a szintkülönbséget? Ez elég morbidul hangzik?

   Derűs, kreatív napot!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Blanka
  2011-09-11, 09:11 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Mi végig járólapot tettünk, faerezet mintás, hajópadló formájút.
  Ezzel nagyon jól néz ki!
  A nappaliban került rá egy szőnyeg, a konyhában sem túl hideg, féltünk tőle, de nem lett az. Igaz, a harmadik emeleten lakunk.

  • 2 Jepetto@Blanka
   2011-09-11, 11:13 VÁLASZ

   Kedves Blanka!

   Én nem vagyok járólap párti, de a lényeg, hogy ti jól érzitek magatokat vele. És hogy jól néz ki.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Manyi
  2011-09-11, 11:47 VÁLASZ

  Kedves Jepetto! Igazatok van. Ha már amerikai konyha/szerintem tökéletlen megoldás, bár a “családias” légkört kívánja hangúlyozni. Szerintem szegényes és becsapós takarékossági ötlet, Emlékeztet a régi szegény bérlakások konyháiban elhelyezett sezlonokra/ LEGALÁBB egységes legyen a
  burkolat. Mostanság divat címen sütik el a kényszermegoldást.Kár. Nekem kifejezetten rossz benyomást kelt és mindenképen levesz a teljes látvány értékéből. további sikereket kívánok Manyi

  • Manyi@Manyi
   2011-09-11, 11:51 VÁLASZ

   Kedves Jepetto! Nekem címezted az alapszabályaidat? Mind akettőt betartottam. Talán a segítőkészségem hiányzott? Üdv. Manyi

  • 2 Jepetto@Manyi
   2011-09-11, 12:59 VÁLASZ

   Kedves Manyi!

   Nekem nincs bajom az amerikai konyhával. Kényszermegoldás is, de manapság már nincs olyan nagy szerepe a konyhának egy lakásban, mint régen. Sajnos.

   Mikor a feleségem házi sütit vitt be a munkahelyére, mindenki rácsodálkozott: “Te tudsz sütni?” És még megannyi szituábióban volt így.

   A családi ebédet a facebookon üljük meg lassan, és lehet lájkolni a levest. Ez van!

   Megértem/elfogadom, hogy ilyen esetekben nincs szükség külön helyiségre a konyhának.

   Én láttam már sok szép amerikai konyhás nappalit. Egyiknél sem volt burkolatváltás:)

   Derűs, keratív napot kívánunk!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Mária
  2011-09-12, 08:57 VÁLASZ

  Ez olyan nyílvánvaló kellett volna legyen számomra:((( Nem tudtam elképzelni mi lesz olyan fura a lakásban és tényleg most így elnézve a képeket nagyon szembetűnő a különbség. Szerencsémre még időben ért el ez a cikk :))). Hálás köszönet érte. Nagyon úgy néz ki adhatom el a csempét amit már megvettem. Most már csak azon kell eltünődnöm hogy mennyire lesz praktikus egy wenge padló a konyhában.

 • Sanyi
  2011-09-21, 14:32 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Nálam egy tér a konyha és az előszoba, jó nagy mindkettő, és különböző laminált padló van a két helyiségben.
  Tettünk burkolatváltót a két padló találkozásához. Logikusan derékszögben választottuk volna el, de egy barátom tanácsára ferdén raktuk a burkolatváltót (és ennek megfelelően ferdére vágtuk a padlót). Ez a megoldás nagyon feldobja a teret.

  Üdv.,
  Sanyi

  • 2 Jepetto@Sanyi
   2011-09-22, 09:21 VÁLASZ

   Kedves Sanyi!

   Tudsz nekünk küldeni egy képet róla? Billesztjük a hozzászólásod mellé. Jó példák mindig kellenek.

   Derűs, kreatív napot!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

© Copyright 2017