A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

  • július

    28

    2015
  • 811
  • 0

A magas fehér szegő felrakásának alapszabályai

A magas, amerikai típusú fehér szegők felrakásának vannak bizonyos alapszabályai, amit érdemes betartani, hogy a végeredmény valóban szép legyen. Mivel számtalanszor láttunk már rosszul felrakott szegőt még lakberendezési katalógusokban is, itt az ideje, hogy az alapelveket megosszuk mindenkivel.

5 szabály, amit be kell tartani a fehér szegő felrakásakor:

– Csak ragasztással: A magasított fehér szegőt nem szabad szögelni, mert csúnya lesz. Csak ragasztani lehet, amire mi 2 félét is alkalmazunk együttesen. A klipszek szintén nem ideális megoldás, mert idővel ezek rendszeresen le fogják dobni a szegőt, és ha egyszer lejön, akkor az MDF kikopik, amire a klipsz már csak újrafúrással fogja megfogni a szegőt megint. Ez tapasztalat.

– Nem szögeljük: Fontos, szóval emeljük ki még egyszer. Még fej nélküli szögbelövővel sem.

– Ki kell fugázni: A fehér szegőt illik a szegő-padló, és a szegő-fal találkozási részeket kifugázni, mert így lesz egységes, és a látványt rendkívül jól megdobja.

– Kell az egyenes fal: A magas fehér szegőnek kell az egyenes fal. Hiába a fugázás, egy girbegurba falra nem lehet feltenni a szegőt. Csúnyán foghíjas lesz. Az íves fal speciális szegőt kíván.

– Ne használj műanyag profilokat: A fehér szegőt nem szabad elrontani fehér műanyag sarokelemekkel, és végelzárókkal. ezeket a műanyag vackokat el kell felejteni, és meg kell tanulni gérvágóval szép sarkokat vágni.

– A sarkokat ragasszuk össze: ez alapvetően minden gérvágott szegő esetében igaz, de egy magas, testes szegő esetében még inkább így van. A szegőket a sarkoknál ragasztópisztollyal össze kell ragasztani.

ives-szego

Van-e még valami?

Nagyon jó, ha van rutin. A magas szegőkkel a legnehezebb dolgozni, mert nagyon testesek, és nagyon finom megmunkálást igényelnek. Viszont iszonyatosan jól néznek ki, és nagyon karakteresek.

Még egy apró jó tanács így a végére!

2,6 m-es belmagasságnál 5 cm-es fehér szegőt 2,6 – 3 m belmagasságnál 7-9 cm-es fehér szegőt, e felett pedig 11 cm-es szegőt érdemes választani, ugyanis a fehér szegő “elvesz” a belmagasságból. Kell neki a hely. Különösen, ha nagy a kontraszt a szegő, és a falszín között. Persze ettől függetlenül lehet egy 2,6-os belmagasságú lakásba is 7 cm-s szegőt tenni.

De nem kell feltétlenül fehér színben gondolkodni. a magasított szegők festhető felületűek, amiket akár a nyílászárókhoz is lehet igazítani.

fekete-szego

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017