A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • július

  14

  2011
 • 259
 • 4

2012-es szín trend a Pantone-tól

Végre itt van! Igen! Megjelent a Pantone View home + interiors 2012. Ez az a kiadvány, mely alapvetően minden designerre és lakberendezőre nagy hatással van.

A Pantone cégről, vagy legalábbis a pantone színskáláról már mindenki hallott. De kevesen tudják, hogy minden évben készítenek egy kiadványt (Pantone View Home + interiors) a következő év vezető színeiről. Ez a kiadvány komolyan befolyásolja a lakberendezőket, lakberendezési áruházakat, de még a divatot is. Ha színekről van szó, ők a legnagyobb szakértők.

A Pantone View home + interiors 2012 kiadványa kb. $200, de így is valószínűleg kevés emberhez fog eljutni. A kiadvány törzsét jelentő színpalettákat sikerült megszereznünk.

Ezek lesznek a 2012-es év színtrendjei!

Nonchalanche (nemtörődömség):

Egyszerűséget és kényelmet árasztó színpaletta. Mindenféle erős vibrálás nélkül. Nyugalmat sugall. Kellemes pasztell színek, melybe még a szürke is valósággal beleolvad.

Subtleties (finomságok):

Egymással kapcsolatban álló, könnyed kiegészítő színek csoportja. Kellemesen megízesítve barna, és föld vörös színekkel.

Resilience (rugalmasság):

Ez a színpaletta a természet színeit eleveníti fel előttünk. Barna, levél-zöld, flamingó narancs, mely egy kicsit meg is bolondítja a kompozíciót.

Transcending time (transzendens idő):

A folytonosság jellemzi ezt a színpalettát. A régmúlt idők olyan színeit idézi, melyek még a mai napig is köztünk élnek. Mind közül talán az egyik legelegánsabb színkombináció.

Indigo effects (indigó hatás):

Az égkék különböző árnyalatait idézi meg. A paletta bár sok eltérő árnyalatú kéket használ, mind hangulatos kontrasztot teremtenek a barna és a lila színekkel.

Back to Fuchsia (vissza a fuksziához):

Erőteljes színpaletta. Minden visszafogottságot nélkülöz. A fukszia virág ihlette színpaletta merész, ugyanakkor figyelemfelkeltő és figyelemmegtartó színekkel, melyben egyértelműen a lila és a pink dominál.

Nouveau neon:

Túláradó árnyalatok gyűjteménye, melyet elsősorban Ázsia ihletett. A nevéből is látni, hogy nem a régikor neon hangulatát idézi meg, sokkal inkább a jövőt. A vajas-rum-barna pedig némi meglepetéssel is szolgál.

Comics (képregény):

Mind közül a legvidámabb, legtréfásabb színpaletta. Első ránézésre is a képregények hangulatát idézi. A paletta alapját a fantom fekete adja, mely számos provokatív színnel áll szemben.

Az én személyes kedvencem a természetet idéző Resilience. Ehhez a kompozícióhoz alig-alig lehet, olyan természetes színezetű parkettát találni, mely nem illik a képbe. De tetszik a Comics vidám hangulata, amire csak elég ránézni, és máris jó kedvem lesz. Megidézi a gyerekkoromat!

Neked melyik a kedvenced? Miért?

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

4 HOZZÁSZÓLÁS

 • vera
  2011-07-15, 15:17 VÁLASZ

  Legjobban a subtleties és a resilience tetszik. Gyerekszoba jut eszembe a comicsról és fürdőszoba az indigóról.

  Lenne egy kérdésem Felétek, Parkettaspecialisták! :-). Légyszi ha hallottatok már az infravörös fűtésről, írjátok meg a tapasztalataitokat róla. Illetve, hogy milyen parkettát lehet fektetni rá.

  Köszi!

  vera

  • 2 Jepetto@vera
   2011-07-16, 11:14 VÁLASZ

   Kedves Vera!

   Az infra fűtés is lényegében egy padlófűtés. A szabályok lényegében ugyan azok, mint a normál padlófűtés esetében. Talán annyi kivétellel, hogy az infra fűtés (elvileg) párnafás padló esetében is alkalmazható, bár hozzá kell tennem, hogy a párnafára rakott parketták vastagsága 14 mm felett van, ami a fa hőszigetelő képessége miatt egyáltalán nem optimális.

   A padlófűtésre rakható parkettákról korábban már írtunk egy cikket:
   http://www.laminalt-parketta-melegburkolas.hu/parketta-padlofutesre.html

   Amit még fontos tudni, hogy a parketta felületi hőmérséklete nem lépheti át a 28 C fokot.

   Az egyetlen kérdés, hogy az infra fűtés ennek megfele-e?

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Sándor
  2011-07-15, 21:50 VÁLASZ

  Sziasztok Jepettok!
  Napjaim nagyrészét a természetben, gyönyörű vízparton (-vizen) töltöm, házam is csodálatos békés falusi környezetben fekszik. Ha mégis zárt térben kell tartózkodnom, nappalimba a Reslience, hálómba a Subtleties palettát választanám. Mindkettő nyugalmat, békét áraszt és kellemes harmóniában van a természeti környezettel. A”bátrabb” élénk kompozíciók nekem lakókörnyezetbe képzelve kissé meghökkentőek…lehet, hogy öregszem???
  Üdvözlettel: Eötvös Sándor

  • 2 Jepetto@Sándor
   2011-07-17, 09:29 VÁLASZ

   Kedves Sándor!

   Igazad van, így kell élni! A subtleties paletta egyébként tökéletesen leírja azt a környezetet, melyben te is élhetsz:

   pantone paletta

   Derűs, kreatív napot kívánunk!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

© Copyright 2017