• július

  14

  2011
 • 13
 • 4

2012-es szín trend a Pantone-tól

Végre itt van! Igen! Megjelent a Pantone View home + interiors 2012. Ez az a kiadvány, mely alapvetően minden designerre és lakberendezőre nagy hatással van.

A Pantone cégről, vagy legalábbis a pantone színskáláról már mindenki hallott. De kevesen tudják, hogy minden évben készítenek egy kiadványt (Pantone View Home + interiors) a következő év vezető színeiről. Ez a kiadvány komolyan befolyásolja a lakberendezőket, lakberendezési áruházakat, de még a divatot is. Ha színekről van szó, ők a legnagyobb szakértők.

A Pantone View home + interiors 2012 kiadványa kb. $200, de így is valószínűleg kevés emberhez fog eljutni. A kiadvány törzsét jelentő színpalettákat sikerült megszereznünk.

Ezek lesznek a 2012-es év színtrendjei!

Nonchalanche (nemtörődömség):

Egyszerűséget és kényelmet árasztó színpaletta. Mindenféle erős vibrálás nélkül. Nyugalmat sugall. Kellemes pasztell színek, melybe még a szürke is valósággal beleolvad.

Subtleties (finomságok):

Egymással kapcsolatban álló, könnyed kiegészítő színek csoportja. Kellemesen megízesítve barna, és föld vörös színekkel.

Resilience (rugalmasság):

Ez a színpaletta a természet színeit eleveníti fel előttünk. Barna, levél-zöld, flamingó narancs, mely egy kicsit meg is bolondítja a kompozíciót.

Transcending time (transzendens idő):

A folytonosság jellemzi ezt a színpalettát. A régmúlt idők olyan színeit idézi, melyek még a mai napig is köztünk élnek. Mind közül talán az egyik legelegánsabb színkombináció.

Indigo effects (indigó hatás):

Az égkék különböző árnyalatait idézi meg. A paletta bár sok eltérő árnyalatú kéket használ, mind hangulatos kontrasztot teremtenek a barna és a lila színekkel.

Back to Fuchsia (vissza a fuksziához):

Erőteljes színpaletta. Minden visszafogottságot nélkülöz. A fukszia virág ihlette színpaletta merész, ugyanakkor figyelemfelkeltő és figyelemmegtartó színekkel, melyben egyértelműen a lila és a pink dominál.

Nouveau neon:

Túláradó árnyalatok gyűjteménye, melyet elsősorban Ázsia ihletett. A nevéből is látni, hogy nem a régikor neon hangulatát idézi meg, sokkal inkább a jövőt. A vajas-rum-barna pedig némi meglepetéssel is szolgál.

Comics (képregény):

Mind közül a legvidámabb, legtréfásabb színpaletta. Első ránézésre is a képregények hangulatát idézi. A paletta alapját a fantom fekete adja, mely számos provokatív színnel áll szemben.

Az én személyes kedvencem a természetet idéző Resilience. Ehhez a kompozícióhoz alig-alig lehet, olyan természetes színezetű parkettát találni, mely nem illik a képbe. De tetszik a Comics vidám hangulata, amire csak elég ránézni, és máris jó kedvem lesz. Megidézi a gyerekkoromat!

Neked melyik a kedvenced? Miért?

Érdemes elolvasni

Radiátorburkolat Sokan úgy vannak vele, hogy a radiátor csak egy szükséges rossz a lakásban. Nem lehet nélküle meglenni, de azon kívül, hogy télen meleget ad, nem is l...
Miért járj ki rendezvényekre? Az emberek döntő többsége két okból kifolyólag megy ki (lakberendezési) kiállításokra.Az egyik, hogy nincs mit csinálni a hétvégén, a másik pedig, h...
Színtrend 2009: ez a fapadlók éve! Több helyen is utána olvastunk, és nagyon úgy néz ki, hogy 2009 nagy színtrendje a vörös-naracs, és a sárga-lila kombinációja lesz.A vörös-narancs j...
Online színkeverő program – videóval Számodra is nehéz falat kiválasztani a színeket az otthonodba? Szeretnél kipróbálni jó pár színsémát még mielőtt végleg döntenél, de neked nem elég, h...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

4 HOZZÁSZÓLÁS

 • vera
  2011-07-15, 15:17 VÁLASZ

  Legjobban a subtleties és a resilience tetszik. Gyerekszoba jut eszembe a comicsról és fürdőszoba az indigóról.

  Lenne egy kérdésem Felétek, Parkettaspecialisták! :-). Légyszi ha hallottatok már az infravörös fűtésről, írjátok meg a tapasztalataitokat róla. Illetve, hogy milyen parkettát lehet fektetni rá.

  Köszi!

  vera

  • 2 Jepetto@vera
   2011-07-16, 11:14 VÁLASZ

   Kedves Vera!

   Az infra fűtés is lényegében egy padlófűtés. A szabályok lényegében ugyan azok, mint a normál padlófűtés esetében. Talán annyi kivétellel, hogy az infra fűtés (elvileg) párnafás padló esetében is alkalmazható, bár hozzá kell tennem, hogy a párnafára rakott parketták vastagsága 14 mm felett van, ami a fa hőszigetelő képessége miatt egyáltalán nem optimális.

   A padlófűtésre rakható parkettákról korábban már írtunk egy cikket:
   http://www.laminalt-parketta-melegburkolas.hu/parketta-padlofutesre.html

   Amit még fontos tudni, hogy a parketta felületi hőmérséklete nem lépheti át a 28 C fokot.

   Az egyetlen kérdés, hogy az infra fűtés ennek megfele-e?

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Sándor
  2011-07-15, 21:50 VÁLASZ

  Sziasztok Jepettok!
  Napjaim nagyrészét a természetben, gyönyörű vízparton (-vizen) töltöm, házam is csodálatos békés falusi környezetben fekszik. Ha mégis zárt térben kell tartózkodnom, nappalimba a Reslience, hálómba a Subtleties palettát választanám. Mindkettő nyugalmat, békét áraszt és kellemes harmóniában van a természeti környezettel. A”bátrabb” élénk kompozíciók nekem lakókörnyezetbe képzelve kissé meghökkentőek…lehet, hogy öregszem???
  Üdvözlettel: Eötvös Sándor

  • 2 Jepetto@Sándor
   2011-07-17, 09:29 VÁLASZ

   Kedves Sándor!

   Igazad van, így kell élni! A subtleties paletta egyébként tökéletesen leírja azt a környezetet, melyben te is élhetsz:

   pantone paletta

   Derűs, kreatív napot kívánunk!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

© Copyright 2017